Nicolae Dică vrea victorii și cu multe goluri de la jucătorii săi: „Ofensiv, îmi doresc mai mult de la echipă. Ne creăm ocazii multe, dar marcăm puțin”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 15:57 Campionat
Nicolae Dică vrea victorii și cu multe goluri de la jucătorii săi:**

Argeșul s-a impus destul de lejer în deplasarea de la București, sâmbătă, cu Daco-Getica (scor 2-0), prin dubla căpitanului Ionuț Năstăsie (13′, 59′ – penalty). Formația piteșteană a acumulat 12 puncte după șase etape și a urcat pe locul 5, la egalitate cu UTA, care are însă un meci mai puțin disputat.

La finalul meciului, Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, însă a spus că vrea mai multă concentrare din partea jucătorilor, pentru că ratează prea mult și că vrea victorii diferență de scor mai mare.

„O victorie meritată. Pot spune că am făcut un joc bun. Defensiv, o singură oportunitate le-am dat celor de la Daco-Getica. În rest, băieții au răspuns foarte bine cerințelor mele. Ne-am dus peste ei, am făcut un presing sus, am reușit să recuperăm multe mingi. Ofensiv, îmi doresc mai mult de la echipă pentru că în momentul când ajungem în ultimii 20 de metri trebuie să avem o personalitate mai mare, să marcăm mai multe goluri pentru că ne creăm ocazii multe, dar marcăm puține goluri. Și astăzi am avut în jur de șapte-opt ocazii de a marca, în afară de cele două goluri. Vreau să-i felicit pe băieți pentru că au avut o atitudine bună și au reușit să câștigăm jocul. Mă așteptam la un meci dificil pentru că echipa celor de la Daco Getica, chiar dacă este tânără, la fel ca și a noastră, încearcă să joace un fotbal plăcut și are jucători care vor să se afirme”, a spus Nicolae Dică, citat de pagina de Facebook a echipei piteștene.

„Să avem răbdare cu Prepeliță. Va ajunge la un nivel bun și ne va ajuta”

Cu ocazia acestui meci, Nicolae Dică i-a oferit prilejul să debuteze și lui Andrei Prepeliță, mijlocaș care a semnat cu trupa alb-violetă cu o zi înaintea partidei, după ce în ultimele două luni s-a pregătit cu Argeșul. Prepeliță a intrat pe teren în minutul 70, în locul lui Andrei Blejdea, mutarea făcută de Dică fiind și una de a conserva rezultatul.

„Prepeliță este un jucător cu experiență. Mă bucur că a făcut alegerea să vină la noi. Trebuie să avem răbdare cu el. După 9 luni a jucat primul meci oficial. Este un jucător care cu siguranță, în cel mai scurt timp, va ajunge la un nivel bun și ne va ajuta. Important este să luăm fiecare meci în parte. Îmi doresc ca la fiecare meci să reușim să dăm totul pe teren și să obținem maximum. Este important pentru jucătorii noștri să avem rezultate pozitive, ca să capete încredere și mai mult curaj, pentru că au nevoie de acest lucru”, a spus Dică despre Prepeliță.

Vrea un stadion plin la meciul cu Rapid

În urma acestui rezultat, Campionii FC Argeș a acumulat 12 puncte, a egalat-o pe UTA, care are un meci mai puțin disputat, și a urcat pe locul 5. În următoarea etapă, piteștenii o întâlnesc pe Rapid duminică, de la ora 15:30. Până atunci însă, echipa lui Nicolae Dică are meci și în Turul 4 al Cupei României, miercuri, de la ora 16:30, la Flacăra Horezu.

Dică își dorește un stadion plin la meciul cu Rapid, pentru a profita de forma slabă a giuleștenilor și a-i învinge. „La meciul de campionat cu Rapid, aștept ca piteștenii să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne încurajeze. Jucătorii trebuie să fie pregătiți pentru acest meci pentru că întâlnim o echipă foarte bună din liga a doua, cu investiții foarte mari la nivelul acestui eșalon. Și noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor și să dăm totul pe teren pentru a câștiga”, a mai declarat Nicolae Dică.

Rezumatul meciului din Colentina:

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă