Nicolae Dică, după victoria Argeșului cu „U” Cluj: „Am dominat jocul din primul minut până în ultimul. Defensiv, nu ne-au creat mari probleme”. Bugetele adversarelor îl fac gelos

Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 12:12 Campionat

La a doua prezență în acest sezon în fața propriilor suporteri, Campionii FC Argeș a obținut și primele puncte. În meciul cu „U” Cluj, câștigat cu 1-0, echipa piteșteană a scăpat ușor după o primă repriză în care ardelenii au dominat la duelurile aeriene și au ratat mai multe ocazii la poarta lui Agachi, ba chiar putea să-și dea și un autogol prin Buhăescu, în timp ce Dur-Bozoancă a avut emoții doar la reluarea pe lângă a aceluiași Buhăescu, din doar 2 metri. În partea secundă, alb-violeții au fost mai stăpâni pe ei și au „șters” transversala prin Năstăsie, iar, mai apoi, tot căpitanul avea să înscrie cu un șut cu pâmântul de la 20 de metri, în minutul 58. După gol nu s-a mai jucat aproape nimic, meciul a fost fragmentat cu schimbări, accidentări și trageri de timp, astfel că băieții lui Nicolae Dică s-au impus la limită și au legat două victorii, după ce debutaseră cu înfrângerea de acasă cu Ripensia.

La finalul partidei desfășurate pe stadionul „Nicolae Dobrin”, Nicolae Dică a fost de părere că echipa sa a dominat jocul de la un capăt la altul și că adversarii nu i-au creat probleme defensivei sale. Probabil Dică a uitat sau nu a văzut bine de pe margine seria de cornere și lovituri libere la poarta lui Agachi, în care Dican a ratat, într-un interval scurt, din poziții bune de a înscrie, de cel puțin trei ori, defensiva piteștenilor fiind de fiecare dată incapabilă să reacționeze la situațiile tânărului mijlocaș al clujenilor.

„Am întâlnit un adversar puternic al ligii secunde, cu jucători foarte buni, jucători cu experiență în Liga 1, care au jucat la echipa națională, dar vreau să-i felicit pe băieți pentru că au făcut o partidă foarte bună. Am avut momente de joc în care am dominat pe cei de la „U” Cluj. În mare parte am dominat jocul din primul minut până în ultimul. Am reușit să avem o posesie bună, să ne creăm ocazii de a marca, am marcat și un gol. Pe faza ofensivă mi-aș dori să marcăm mai multe goluri. Defensiv, nu ne-au creat mari probleme. În prima repriză au avut două faze în care ne-au pus cât de cât probleme. În a doua repriză nu ne-au pus nici o problemă. Trebuie să avem răbdare cu acești jucători, mulți dintre ei tineri. Trebuie să capete mai multă încredere, să creadă că atunci când ajung în ultimii 20 de metri pot face diferența. Le spun în fiecare zi că pot crește enorm. De asta pe unii dintre ei i-am și adus. Astăzi noi ne-am luptat cu U Cluj, o echipă care are buget de 2 milioane și ceva de euro. Noi am jucat cu trei jucători titulari aduși de la Pandurii Târgu Jiu, care anul trecut, a fost prima deasupra liniei. Vorbesc de jucători de 18 – 22 de ani. Am încredere în acești băieți și cred că de la meci la meci putem crește în valoare. Important e să aibă curaj și încredere. Asta le spun în fiecare zi”, a spus, la conferința de presă, citat de pagina de Faceebok a echipei sale, Nicolae Dică.

Victoria, dedicată lui Florin Halagian și Cristian Gentea

Fostul antrenor al FCSB i-a dedicat acest succes lui Florin Halagian, decedat la începutul săptămânii la vârsta de 80 de ani. Halagian a antrenat FC Argeș în sezoanele în care echipa a câștigat cele două titluri de campioană din palmaresul ei. Totodată, i-a dedicat-o și președintelui clubului, Cristian Gentea. „Vreau să dedic victoria în primul rând domnului Halagian, care nu mai este printre noi. Îmi pare rău că a dispărut și condoleanțe familiei. Acum trei-patru luni chiar vorbisem cu dânsul și urma să ne vedem la București. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Aș vrea să mai dedic victoria și domnului președinte Cristian Gentea pentru că este ziua dânsului și știu că își dorea foarte mult să câștigăm. Bă bucur că am reușit să-l facem fericit astăzi, dar și pe oamenii care au venit la stadion și au fost alături de noi”, a mai spus Dică.

Nemulțumit de bugetul echipei sale

La microfonul DigiSport, Nicolae Dică s-a plâns din nou că echipa pe care o antrenează nu are condițiile financiare pe care le au celelalte cluburi din Liga 2 care țintesc promovarea. După analiza lui Dică, gruparea piteșteană ar fi abia a 12-a sau a 13-a ca buget în Liga 2, dintr-un total de 20. Antrenorul se gândește însă la promovare și spune că echipa începe să joace ceea ce și-a propus el.

„Dacă ne uităm după buget, nu avem nicio șansă cu Petrolul, „U” Cluj, Rapid, UTA și care mai sunt, Buzău și celelalte șapte – opt echipe, dar am spus că încers să fac o echipă competitivă, o echipă care la fiecare meci să dea totul și, cu cât vom reuși să câștigăm mai multe meciuri, dacă vom fi acolo în față, cu siguranță ne dorim să ajungem în prima ligă. Vom vedea când se va întâmpla acest lucru. Sperăm cât mai repede. Dar acum e important să luăm meci cu meci, deocamdată am reușit să câștigăm doar două jocuri și mă mulțumește, în primul rând, și jocul echipei, pentru că acești băieți tineri trebuie să prindă încredere”, a mai transmis Nicolae Dică.

Cu 6 puncte acumulate în primele trei meciuri, Campionii FC Argeș ocupă, momentan, locul 6. Etapa următoare, piteștenii joacă tocmai marți, 27 august, de la ora 19:00, în deplasare, cu CS Mioveni.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: facebook FC Argeș

Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 12:12 Campionat
Pe aceeași temă