Nicolae Dică a redebutat pe banca piteștenilor cu o înfrângere! Ripensia a produs surpriza cu Campionii FC Argeș, după un meci spectaculos

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Aug. 2019, 22:32 Campionat
  • Prima rundă s-a închis cu o nouă surpriză, și tot cu o victorie bănățeană, după ce CSM Reșița reușea în primul meci al sezonului să treacă de „U” Cluj cu 2-0.
  • Ripensia a câștigat, marți seară, cu 2-1 pe terenul lui FC Argeș, formație căreia bănățenii i-au stricat sărbătoarea de împlinire a 66 de ani de existență. Pentru roș-galbeni au marcat Marius Fotescu și Adrian Zaluschi, două goluri foarte spectaculoase.
  • Și Campionii FC Argeș, noua denumire a clubului începând din această vară, a jucat frumos, iar faza golului marcat de Nini Popescu a fost lucrată ca la manual, însă au făcut-o o singură dată și trebuie să se recunoască învinsă.
  • Nicolae Dică a redebutat, astfel, oficial, cu o înfrângere pe banca echipei din Pitești. A antrenat-o pentru un sezon și jumătate în Liga 3 (2015-2017), atunci când se numea SCM Pitești. Ulterior, clubul a devenit FC Argeș, iar în această vară, odată cu cesionarea drepturilor pentru a fi de drept privat și a avea drept de promovare, a luat numele de Campionii FC Argeș. În perioada 2017-2018, Dică a antrenat-o pe FCSB.

 

Meciul desfășurat pe stadionul „Nicolae Dobrin” a început cu un joc mai mult de tatonare. Doar Turda a trimis cu capul peste poarta lui Dobre, până la ora 19:52, când clubul a marcat cei 66 de ani de existență cu un moment la care nu tot stadionul a scandat prea convingător. În minutul 24, Tudorache a pus în pericol poarta gazdelor, dar mingea s-a dus puțin pe lângă vinclu.

Euro-goluri marcate în Trivale

Argeșenii au călcat pedala de accelerație și, din orgoliul echipei cotate ca favorită, care e gazdă acasă la un moment festiv, Buhăescu a trimis cu capul peste poartă, după care Ripensia a știut exact când să forțeze. După o ocazie irosită de Zaluschi, în minutul de prelungire al reprizei, Marius Fotescu a marcat superb, la vinclu, din afara careului, după o pasă de la Voinea.

Ștefan Dobre, parade de excepție la doar 18 ani

Nicolae Dică a făcut două înlocuiri la pauză, după ce a încasat gol într-un moment nedorit de orice antrenor. Roș-galbenii nu s-au mulțumit să aștepte, dar Agachi a avut o dublă intervenție în fața lui Chera. Dobre nu a rămas nici el dator. Portarul roș-galbenilor a avut o dublă intervenție în fața lui Buhăescu și Barbu, iar, apoi, din nou în fața lui Barbu. La accidentarea lui Chera, și din cauza regulii U19, Pelici a făcut două înlocuiri.

Final spectaculos

Ocaziile au continuat prin Năstăsie, pentru gazde, și Tudorache, pentru oaspeți. În minutul 75, argeșenii au egalat după o fază creată de Blejdea, care a driblat prin careu și l-a surprins pe Dobre cu centrarea la Nini Popescu, care a înscris cu un șut pe jos. Șase minute au sperat argeșenii la mai mult, până ce Adrian Zaluschi a arătat că nu degeaba poartă numărul 10 pe spate și a marcat după ce a luat o fază pe cont propriu. În prelungiri, Nini Popescu a fost aproape de un nou gol, dar Dobre a intervenit salvator.

La final, Dobre, din elanul tinereții, s-a dus și i-a șoptit ceva lui Turda, care s-a enervat pe loc. Cum arbitrul era un central cu puțin meciuri în liga secundă, Sorin Costreie, „fluierașul” nu a ratat ocazia să arate cine e șeful și le-a dat amândurora cartonașe galbene. Ambii fotbaliști aveau avertismente, așa că s-au ales cu eliminări.

CAMPIONII FC ARGEȘ – RIPENSIA TIMIȘOARA  1-2
Nini Popescu 75′ / Marius Fotescu 45+1′, Adrian Zaluschi 81′

Agachi – Dănescu, Turda, Vișa, Mușat (Ct. Barbu 54′) – Andr. Panati, I. Șerban (Brînzan 46′) – Buleică (N. Popescu 46′), I. Năstăsie, Blejdea – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Rz. Popa – Șerbănică, Matiș, Szecui
Antrenor: Nicolae Dică
Eliminat: Grigore Turda 90+5′ (cumul de cartonașe galbene)

Șt. Dobre – C. Lungu, Tînc, Hecsko (Monea 68′), C. Toma – Burdeț, Vl. Tudorache – M. Fotescu (Al. Popovici 74′), Zaluschi, Chera (Țiereanu 66′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – Ad. Popa, Golda, Stoi
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Ștefan Dobre 90+5′ (cumul de galbene)

Stadion: Nicolae Dobrin – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 5.600; Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Mihăiță Necula (București) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Cu 3 puncte acumulate după primul meci al noului sezon, Ripensia e momentan pe locul 5. Sâmbătă, de la ora 11:00, va primi vizita celor de la SCM Gloria Buzău. Argeșul e pe locul 14, fără niciun punct, la fel ca alte opt echipe, iar duminică, de la ora 13:30, va juca la Sportul Snagov.

Rezultate prima etapă a Ligii 2, ediția 2019/2020:

vineri, 2 august, ora 18:00
CSM Reșița – Universitatea Cluj 2-0
Marco Ehmann 34′, Bruno Vasiu 76′

sâmbătă, 3 august, ora 11:00
Concordia Chiajna – Daco-Getica București 1-0
Lucian Ion 18′
Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu  2-0
Cristian Ciobanu 48′, Florin Radu 52′
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov 2-1
Vlad Rusu 30′, Andrei Dragu 65′ / Cristian Poștoarcă 76′
sâmbătă, 3 august, ora 13:00
UTA – Dunărea Călărași   3-0
Cristian Bustea 30′, Valentin Buhăcianu 47′, 70′
sâmbătă, 3 august, ora 18:00
Rapid – Farul Constanța   0-0
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-1

Andrei Hergheligiu 59′

duminică, 4 august, ora 11:00
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda 1-0
Cosmin Tucaliuc 64′
duminică, 4 august, ora 13:30
Metaloglobus București – Petrolul Ploiești   1-2
Ovidiu Herea 40′ – pen. / Derlis David Meza Colli 53′, Mario Bratu 90′

marți, 6 august, ora 19:30
Campionii FC Argeș – Ripensia Timișoara  1-2
Nini Popescu 75′ / Marius Fotescu 45+1′, Adrian Zaluschi 81′

VEZI CLASAMENTUL Ligii 2

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Argeș Fans

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Aug. 2019, 22:32 Campionat
Pe aceeași temă