Nicolae Dică a explicat motivul înlocuirii lui Andrei Prepeliță în meciul cu Rapid: „Sper să nu fie ceva grav. Și așa avem puțini jucători cu experiență”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2019, 15:29 Campionat
Nicolae Dică a explicat motivul înlocuirii lui Andrei Prepeliță în meciul cu Rapid:**

Nicolae Dică a așteptat îndelung perfectarea contractului cu Andrei Prepeliță (33 de ani, foto – primul din dreapta, cu numărul 19), mijlocaș pe care l-a avut la antrenamente aproape de la începutul pregătirii efectuate de echipă în vară. În al doilea meci utilizat la Campionii FC Argeș, Prepeliță „a simțit ceva la picior”, iar acum așteaptă verdictul medicilor. Dică speră să nu fie ceva grav, fiindcă va pierde unul dintre jucătorii experimentați pe care și i-a dorit mult în echipă.

Experimentatul jucător a semnat cu Campionii FC Argeș pe 6 septembrie, iar a doua zi era utilizat în ultimele 20 de minute ale meciului cu Daco-Getica, câștigat la București cu 2-0. În meciul din Turul 4 al Cupei României cu Flacăra Horezu nu a fost inclus în lotul de 18, însă la derby-ul de ieri după-amiază cu Rapid a fost trimis pe teren încă din primul minut de Nicolae Dică. Prepeliță a rămas pe gazon până în minutul 62 al jocului, iar atunci a fost înlocuit cu Vasile Buhăescu. Inițial, s-a crezut că mutarea făcută de Dică a fost una ofensivă, prin introducerea unui atacant în locul unui mijlocaș defensiv, având în vedere că Argeșul era condus cu 1-0.

Însă, la final, la conferința de presă, antrenorul a vorbit despre înlocuirea lui Prepeliță, iar grimasele pe care mijlocașul le avea în momentul schimbării par să nu fi fost unele doar din cauza efortului depus. Înlocuirea a fost făcută pentru că jucătorul a simțit că ceva nu este în regulă cu piciorul său.

„Am avut o discuție cu el cu o zi înaintea meciului. Mizam că va juca 60-70 de minute. Am vorbit la pauză din nou cu el și mi-a spus că poate. Apoi a simțit ceva la picior și mi-a cerut schimbare. Sper să nu fie ceva grav, pentru că este unul dintre jucătorii noștri cu experiență. Și așa avem puțini și ar fi păcat să se accidenteze”, a spus Nicolae Dică la finalul meciului cu Rapid.

„Motivația e pur sportivă, pentru că nu se pune problema de bani. Am venit gratis aici, doar pe prime de joc. E echipa la care m-am lansat, echipă de tradiție și vreau să putem să facem performanță aici. Piteștiul e un oraș de fotbal, are un centru de copii foarte bun, iar lucrurile astea trebuie să redevină ceea ce au fost”, spunea Andrei Prepeliță săptămâna trecută, într-un interviu acordat pentru ProSport, despre revenirea la echipa Piteștiului.

La meciul cu Rapid, n-a fost inclus în lot ultima achiziție a Argeșului, atacantul Marius Alexe (29 de ani), care semnase cu echipa în urmă cu două zile.

Campionii FC Argeș ocupă locul 6, cu 12 puncte, după șapte etape desfășurate în Liga 2. În runda următoare, formația piteșteană joacă în deplasare la Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 12:30.

Foto: Gabriela NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 16 Sep. 2019, 15:29 Campionat
Pe aceeași temă