Mulțescu s-a ridicat în picioare la conferința meciului cu Ripensia: „Sunt pur și simplu oripilat de ce am văzut! Nu se poate așa ceva!”. Cum a comentat schimbarea lui Marinescu în minutul 29

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 May. 2019, 11:17 Campionat

Experimentatul antrenor Gheorghe Mulțescu (67 de ani) a fost extrem de supărat după victoria cu 2-0 obținută de Petrolul pe terenul Ripensiei Timișoara, joi seară, pe „Dan Păltinișanu”, în cadrul etapei a 35-a a Ligii 2. SMURD spune că jucătorii adverși au avut intrări atât de dure ca echipa Jiului Petroșani din vremurile bune și, din acest motiv, nervos pe situație în timp ce vorbea, s-a și ridicat în picioare în timpul conferinței de presă, dar a rămas, rugat să mai stea.

După prima întrebare, Mulțescu a început să își spună oful. „Eu am văzut meciul greu tot timpul. Și în prima repriză, și după ce am dat două goluri. Că puteam să mai înscriem. Că am avut niște ocazii foarte clare, aia e altă treabă. Numai că a trebuit să facem față unor durități ieșite din comun. Am 40 și ceva de ani de carieră, dar eu n-am întâlnit așa ceva. Fiecare atac era la om, era la rupere! E posibil? Nu vreau să merg mai departe cu discuția pe această temă. Dar sunt pur și simplu oripilat de ce-am văzut! Nu știu cine i-a învățat, dar e posibil la fiecare atac să se ducă la disperare? Să rupă Am trei inși care sunt scoși afară cu accidentări. Nu se poate așa ceva! Iar arbitrii au înțeles abia în repriza a doua să oprească jocul agresiv. Unde s-a mai văzut în lume, peste tot se spune nu agresivității, nu violenței. Așa ceva, a fost pur și simplu vânătoare de jucători! Cu atât mai mult merită jucătorii felicitați, că au reușit să iasă cât de cât pe picioare. Ce să mai spun de fotbal, nu mai discut altceva! Nu mai pot! Așa ceva nu am întâlnit niciunde. Suntem oameni, dar mănâncă aceiași pâine. E posibil să te duci cu asemenea violență, să-i scoți pe targă? Păi nu s-a văzut că s-au dus în picioarele lor. E posibil așa ceva, zece inși accidentați?”, a declarat antrenorul Petrolului.

Lucian Cazan și Cătălin Ștefănescu au fost înlocuiți după ce au fost accidentați.

Mulțescu a debutat la seniori ca fotbalist al Jiului Petroșani, echipă renumită pentru jocul dur în anii 1970 și 1980. Supărat după meci, tehnicianul a spus că Ripensia a jucat mai dur. „Mai dur! A fost echipa de pomină: Tonca, Stocker, Dodu, Libardi. Acest meci a întrecut toată generația lor! Ce să mai vorbim…”, a adăugat Mulțescu.

Laurențiu Marinescu, probleme cu procesul lui Florian Walter

Antrenorul l-a scos din minutul 29 pe căpitanul Marinescu, care a mers nervos direct la vestiare. Mulțescu a explicat de ce a făcut această schimbare. „În primul rând, el a lipsit două zile de la antrenament. A fost chemat la procesul lui Walter de la Cluj, ca martor. Și a făcut o zi întreagă pe drum. A pierdut și ziua, și oboseala, și asta. A avut două ratări. Când am avut contraatac trei contra doi și a dat pasă direct la adversar când am avut o fază de gol. Pe urmă, a ratat și ocazia aia care nu se ratează. E clar că era pe undeva bulversat și nu era în joc. Și am făcut o mutare tactică. Tot el e supărat, ce să spun? Dovadă că am dat două goluri și am câștigat după ce a ieșit”, a adăugat SMURD, întrebat dacă crede că îi trece lui Marinescu supărare.

Mulțescu a plecat dezamăgit de la Timișoara, dar cu trei bani de speranță

Cum „U” Cluj și Clinceniul au remizat 0-0, acum Petrolul s-a apropiat la două puncte de ardelenii, aflați pe locul de baraj. Antrenorul „lupilor” a spus ironic că speranțele sunt mai mari acum. „Mai mult decât până acum. A fost de doi bani, poate acum e de trei ani speranța”, a punctat Mulțescu.

Cu apropiați în Timișoara, Mulțescu a mai admis că a fost extrem de dezamăgit când a văzut că la meciul programat joi seara, la ora 20:00, pe staidonul „Dan Păltinișanu” erau sub 200 de oameni. „Într-adevăr, am avut două dezamăgiri. Stadionul gol, și în al doilea rând, ce a fost pe teren. Această coridă”, a mai punctat Mulțescu.

După 35 de etape, Petrolul se află pe locul 4, cu 71 de puncte, la trei puncte în spatele celor de la „U” Cluj, aflați pe locul de baraj. Luni, de la ora 18:00, ploieștenii joacă pe teren propriu, cu ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 May. 2019, 11:17 Campionat
Pe aceeași temă