Mulțescu are o mare nemulțumire la Petrolul: „Nu are cine să vorbească pentru noi. Nu avem președinte. Am fost călcați în picioare peste tot”

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 15:02 Campionat

Petrolul a câștigat chinuit meciul de pe teren propriu cu ACS Poli, formație deja retrogradată, scor 1-0, luni seară, cu un gol marcat în partea a doua a întâlnirii de Sergiu Arnăutu (69), golgheterul echipei. Echipa ploieșteană a depășit-o pe „U” Cluj cu un punct, a urcat pe locul 3, care duce la barajul pentru promovare, iar astăzi, de la ora 20:30, ține pumnii echipei Sportul Snagov, pentru a obține măcar un punct.

Antrenorul Gheorghe Mulțescu a dat vina pe oboseala jucătorilor și pe accidentații din lot pentru meciul mai puțin reușit în fața timișorenilor. „Știam că așa o să fie, pentru că adversarul de astăzi a avut o evoluție ascendentă în ultima perioadă, a luat mulți jucători în iarnă, s-a întărit, drept dovadă și ultimele rezultate. Au bătut Piteștiul, o echipă grea. I-am și văzut. În același timp, am avut două zile la dispoziție după deplasarea de la Timișoara, cu Ripensia, și acolo am fost călcați în picioare și ne-am sculat greu. Vreau să îmi felicit jucătorii, pentru că au avut două meciuri foarte grele și le-au dus până la capăt. N-am avut prospețime și luciditate, de asta am ratat mult. Dar am fost la cârma jocului, l-am controlat și cred că meritam cu prisosință victoria”, a spus „SMURD” la microfonul DigiSport.

Mulțescu încă mai are speranțe că Petrolul poate încheia sezonul pe locul 3, care duce la barajul pentru promovare. Antrenorul spune că și „U” Cluj se poate încurca. „Nu era totul încheiat, fiindcă mai era loc să facă două egaluri, dar șansele erau reduse. Dacă acum erau de trei bani speranță, mai rămânea apoi de un ban. Matematic de poate. Ne bucurăm cu reținere în seara asta și pregătim meciul de duminică. O luăm de la capăt”, a vorbit Mulțescu despre șansele de participare la baraj.

„Nu are cine să vorbească pentru noi. Nu avem președinte”

Gigi Mulțescu are și o mare nemulțumire: faptul că șefii clubului nu se implică și nu ies în presă pentru a lua apărarea echipei după ce apar nemulțumiri în privința arbitrajului. Petrolul a rămas fără președinte după meciul din etapa a 32-a, pierdut cu Daco-Getica, când Cristi Vlad și-a dat demisia, însă nici înainte acesta nu era comunicativ și nu oferea declarații.

„Sunt foarte supărat pe deciziile arbitrilor. În perioada asta, n-a avut cine să vorbească pentru noi. Nu avem președinte în funcție și nu zice nimeni nimic. Și dacă n-a spus nimeni nimic, am fost călcați în picioare peste tot. Păi noi am ieșit acum cu patru jucători accidentați, scoși de pe teren pe brațe și nici măcar un galben nu s-a dat. Nu mai vorbesc câte decizii aiurea s-au dat în meciurile dinainte în care am pierdut. Eu pot să spun că las echipa fără antrenor pe bancă, dar ce să spui… Taci din gură. Au fost clar contra noastră. Ne chinuim și noi cum putem, cu lotul acesta, numeric avem o groază de juniori în lot. Deci astăzi am avut șapte juniori în echipă și pe bancă”, e oful antrenorului Petrolului.

Petroliștii, fanii Snagovului la meciul cu „U” Cluj

Atenția echipei ploieștene și a suporterilor săi se mută în această seară asupra meciului de la Cluj Napoca, acolo unde „U” o întâlnește, de la ora 20:30, pe Sportul Snagov. Momentan, clujenii au cu un punct mai puțin decât Petrolul, iar prahovenilor le-ar conveni și o remiză, fiindcă față de „Șepcile roșii” stau mai bine la rezultate directe.

„E normal să fiu suporterul Snagovului. Sigur că sunt șanse să îi încurce. Dacă Snagovul se duce și joacă, și o face cum a jucat astăzi Poli, eu zic că sunt șanse. Cluj a pierdut acasă multe puncte. Restul e cancan. Problema e să vrea și sigur există și șanse”, a mai spus Mulțescu.

Petrolul a ajuns pe locul de baraj, cu 74 de puncte, însă l-ar putea pierde dacă „U” câștigă deseară. Runda viitoare va juca duminică, de la ora 14:00, la Arad, cu UTA.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 15:02 Campionat
Pe aceeași temă