Multe goluri pe „neve”! Turris și Ripensia, la egalitate într-un meci „sabotat” de convocările la națională

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 22:39 Campionat

După ce s-au ales cu planurile date peste cap, Turris-Oltul și Ripensia măcar s-au ales cu câte un punct după un 3-3 spectaculos. Meciul de la Turnu Măgurele fusese programat vineri, în deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, mutat special pentru a fi televizat, însă netransmis din cauza unei decizii de ultim moment. Convocările anunțate foarte târziu de selecționerul Cosmin Contra au determinat mutarea partidei Astrei cu FC Voluntari pentru astăzi și anularea transmisiunii din județul Teleorman. De aici, un lung șir de complicații.

Televiziunile deținătoare de drepturi TV și în Liga 2, DigiSport, LookSport și TelekomSport, au propus celor două echipe să joace duminică, dar, evident, că ambele au refuzat, în contextul în care urmează o etapă intermediară, iar programul de refacere este scurt. Partea tragi-comică pentru ripensiști e că luaseră dinainte bilete de avion pentru București, în ideea că jocul ar fi fost programat „clasic”, sâmbătă, de la 11:00, înainte să fie mutat vineri, pentru a fi televizat. Bilete de avion au rămas o cheltuială pierdută pentru timișoreni.

Evoluție nebună a scorului: 2-0, 2-3, 3-3

Altfel, meciul a început bine pentru Turris. Adrian Voicu a marcat în minutul 23, iar Florian Haită a dublat avantajul echipei sale în minutul 35. Până la pauză, ripensiștii au redus din diferență, după ce Alexandru Neagu a profitat de o eroare a fundașilor echipei lui Marius Baciu și a marcat pentru 2-1 în minutul 39. După reluarea jocului, Albert Voinea a egalat rapid, în minutul 49. Ripensia a și condus, după ce tot Voinea a marcat din penalty în minutul 79. Teleormănenii au egalat însă în minutul 87, prin Paul Pațurcă.

Ambele echipe puteau da lovitura pe final. Bănățenii au avut șansa să se desprindă la două goluri, însă Popovici a ratat o mare ocazie. După egalare, Turris a mare situație în prelungiri, însă Dobre a fost pe post și a salvat.

Alexandru Pelici regretă că meciul nu s-a transmis

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, e declarat că îi pare rău că jocul nu a mai fost transmis. „Un meci disputat, un meci frumos. Cred că a fost unul dintre cele mai atractive meciuri din această ediție, cu multe goluri, ocazii, răsturnări de scor. Păcat că s-a hotărât în ultimă instanță să nu se mai transmită. Ni s-au încurcat toate planurile. Una peste alta, îmi felicit băieții pentru modul cum au luptat. Au reușit să revenim de la 2-0 pe terenul unei echipe care nu demult conducea detașat în Liga a 2-a, o echipă cu mulți jucători foști divizionari A. Cu atât mai mult este de apreciat faptul că am reușit să revenim, să conducem. Un punct mare și nu putem decât să fim optimiști și încrezători în ceea ce urmează”, a declarat Pelici pentru site-ul oficial al clubului.

Albert Voinea, golgheterul Ligii 2, la egalitate cu utistul Ciprian Rus

Cu cele două goluri reușite la Turnu Măgurele, Albert Voinea a ajuns la cota 10 în acest sezon și l-a egalat pe Ciprian Rus (UTA) în vârful clasamentului golgheterilor Ligii 2. Antrenor Pelici a avut cuvinte de laudă pentru atacantul său.

„Îl felicit pe Voinea din tot sufletul. Asta așteptam de la el. Aștept mai mult și de la ceilalți doi, de la Golda și de la Staicu. Sperăm să înceapă să dea goluri pentru că de asta sunt aici. Albert este într-o formă bună, joacă, are continuitate, dă goluri. Să o țină așa în continuare pentru că asta este meseria lui să dea goluri”, a mai spus Alexandru Pelici.

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – RIPENSIA TIMIȘOARA  3-3
Adrian Voicu 23′, Florian Haită 35′, Paul Pațurcă 87′ / Alexandru Neagu 39′, Albert Voinea 50′, 79′ – penalty

I. Rus – Bg. Matei (cpt.)(Pațurcă 71′), Nic. Pîrvulescu, Fl. Mitrea (Ispas 46′), Savin – Buleică, Sil. Pană, Călintaru – Haită, Bud (Cr. Ciobanu 61′), Ad. Voicu
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Acolatse, Negruț, Ciutică
Antrenor: Marius Baciu

Șt. Dobre – Ad. Popa, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – T. Călin, Stoi – Fotescu (Chera 73′), Al. Neagu (Vl. Tudorache 53′), Al. Popovici – Alb. Voinea (Golda 80′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Țieranu, M. Staicu, Monea
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița); Rezervă: Marius Naidin (Pitești); Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galați) și Adrian Petre (Buzău).

Momentan, cu acest rezultat, Turris-Oltul a revenit pe locul 3, cu 24 de puncte și are o restanță cu Petrolul, echipă cu care este la egalitate. Runda viitoare joacă miercuri, de la ora 14:00, la Ghermănești, cu Sportul Snagov. Cu 18 puncte, Ripensia a urcat pe locul 11. Miercuri, de la aceeași oră, e gazda derby-ului cu ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 22:39 Campionat
Pe aceeași temă