Mititelu taie în „carne vie” după al doilea pas greșit făcut de echipa sa în trei etape. Antrenorul Nicolo Napoli, dat afară. Craiova și-a anunțat și noul staff tehnic

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 14:07 Campionat

Al doilea pas greșit făcut de U Craiova 1948 SA în primele trei etape din 2019 a dus la o decizie drastică luată de finanțatorul Adrian Mititelu. Reinstalat ca antrenor pe finalul turului, Nicolo Napoli a fost demis de la echipa susținută de Peluza Sud ’97 după doar trei etape disputate în retur.

Egalul obținut în al șaptelea minut al prelungirilor în jocul cu FC Pucioasa a îndepărat și mai mult echipa antrenată de Nicolo Napoli de liderul Turris Oltul Turnu Măgure. După acest rezultat, Mititelu anunța că va lua măsuri împotriva celor doi oameni cărora le-a înredințat clubul, președintele Marcel Pușcaș și antrenorul Nicolo Napoli. Italianul e cel care plătește primul cu funcția sa.

„FC UNIVERSITATEA CRAIOVA s-a despărțit amiabil de antrenorul Nicolo Napoli.
Clubul îi mulțumește pentru activitatea depusă”
, a anunțat echipa olteană pe pagina sa de Facebook.

„Indiferent de rezultate clubul merge înainte, orice alte comentarii contrare sunt eronate. Obiectivul asumat și declarat al echipei pentru acest sezon este promovarea in Liga 2. Clubul a asigurat în acest sezon (eforturi financiare enorme), condiții net superioare celorlalte competitoare, cu toate acestea rezultatele și jocul s-au lăsat așteptate. Clubul a satisfăcut toate cererile făcute de Antrenorul Nicolo Nicolo vizavi de lot, pregatire centralizată, veniri/plecări jucători. În acest moment echipa s-a îndepărtat mult de locul 1, pe lângă pierderea unor puncte vitale, jocul echipei asufera în mod evident. Mai mult, atmosfera din cadrul echipei este una deteriorata grav, incompatibilă cu performanța. Responsabili pentru aceasta stare sunt Președintele Pușcaș și Antrenorul Napoli, ambii urmând să dea explicații pentru această stare de fapt, urmând ca mâine să se facă o analiză a tuturor aspectelor menționate”, a scris Mititelu pe facebook, după egalul cu Pucioasa.

Nicolo Napoli este antrenorul care a promovat echipa din Liga a 4-a în Liga 3, însă imediat după îndeplinirea obiectivului a fost îndepărtat de pe bancă, din cauza unor neînțelegeri cu Adrian Mititelu. În timpul turului, italianul a fost convins să revină, pentru ca acum să fie dat din nou afară.

Adrian Filip – noul principal, Ciucă – „secund” și jucător

Imediat după ce a luat decizia de a-l demite pe Nicolo Napoli, U Craiova 1948 SA a hotărât și cine va fi noul antrenor principal și ajutoarele sale din stafful tehnic.

Adrian Filip a fost numit antrenor principal, Mădălin Ciucă va fi antrenor secund și jucător, iar Valentin David e antrenor cu portarii.

Rezultate obținute în 2019 de echipa lui Mititelu:

Atletic Bradu – U Craiova 1948 SA     1-1
U Craiova 1948 SA – ACS SR Municipal Brașov     3-0
FC Pucioasa – U Craiova 1948 SA     2-2

După desfășurarea a 18 etape în Seria a 3-a a Ligii 3, U Craiova 1948 SA ocupă locul 3, cu 35 de puncte, sub Turris Oltul Turnu Măgurele (43 pct.) și Flacăra Horezu (37 pct.).

În etapa următoare, echipa joacă sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare, la FC Voluntari 2. U Craiova 1948 SA joacă pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, fiindcă autoritățile locale din Craiova nu-i permit să joace pe „Ion Oblemenco”.

Peluza Sud i-a dezbrăcat pe jucători

La finalul meciului de la Pucioasa, Ovidiu Dănănae și colegii lui au trecut prin momente care le-a reamintit cum se trăiește fotbalul în sânul Peluzei Sud ’97. Fotbaliștii Craiovei au rămas fără tricouri, unele pe care ultrașii le-au afișat invers într-o postare acidă pe facebook: „Ați ratat promovarea, trierea începe cu dezbrăcarea! Dacă pe 16 martie 1983 Știința îngenuchea Kaiserslauternul și se califica în semifinalele Cupei UEFA, la fix 36 de ani diferență, Universitatea este pusă în cea mai rușinoasă postură din istorie, fiind în imposibilitatea de a depăși echipa din Pucioasa!

Considerăm că așa nu se mai poate și de aceea am trecut la măsuri din ce în ce mai usturătoare. Azi v-am luat tricourile. Nu se știe ce va mai urma…Nu aveți ce căuta în tricourile Campioanei Unei Mari Iubiri! Ați pătat prin atitudinea voastră istoria unui întreg oraș, mizeriilor! Am moștenit Spiritul Științei de la bunici și părinți! Nu vă permitem să-l compromiteți, mercenarilor! Tricourile rămân la noi, voi nu meritați nici măcar disprețul nostru! Peluza Sud nu admite niciun pas gresit!”, a fost mesajul cât se poate de clar al suporterilor.

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 14:07 Campionat
Pe aceeași temă