Mioveniul merge la victorie la Severin. Stoica: „Trebuie să îi găsesc pe jucătorii care cred că vor câștiga acest joc”

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 15:50 Campionat
Mioveniul merge la victorie la Severin.** Stoica:

CS Mioveni evoluează în deplasare în etapa a 3-a a Ligii 2, la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Deși are un nume nou pentru fotbalul românesc, echipa adversă este, de fapt, fosta Energeticianul, fostă Șirineasa, care a retrogradat la finalul campionatului trecut, dar care a luat locul în campionat Luceafărului Oradea, cu două zile înainte de începerea sezonului. Ambele echipe sunt controlate prin interpuși de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, prevede un joc greu cu Viitorul Pandurii, dar are încredere în elevii săi, că se vor întoarce acasă cu un rezultat bun.

„Și acest joc, de la Severin, cu Viitorul Pandurii, ca toate celelalte, este un joc greu. Ne așteaptă o partidă dificilă și trebuie să acordăm și adversarului atenție sporită. Suntem la începutul unul campionat greu, cu echipe foarte bune, care au stabilitate în lot. Cunoaștem adversarul, au jucători buni, au schimbat față de prima etapă, întrând nume noi. Au mulți jucători buni și normal este să îi respectăm și să le acordăm atenție sporită. Așa cum și ei își doresc, și noi ne dorim punctele puse în joc, vrem să le câștigăm pe teren. Nu se pune problema de lot la noi, sunt toți jucători care se antrenează bine și eu trebuie să îi găsesc pe cei care cred că vor câștiga acest joc. Avem fotbaliști de calitate la echipă și eu trebuie să fiu cel inspirat, ca să putem să câștigăm la Severin. Întâlnim un adversar foarte bun, într-un campionat schimbat și mai puternic. După remiza cu Reșița am avut o atmosferă încărcată la echipă, a fost o supărare, dar sper că a trecut acest lucru. E foarte greu să digeri atunci când scapi victoria în prelungiri, după ce primești un 11 metri, când tu, prin derularea jocului trebuia să închei dinainte partida. Trebuie să fim în continuare pregătiți să acumulăm puncte prin jocul nostru”, a spus Marius Stoica.

Adversarul din această etapă al Mioveniului, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, se pregătește de meciuri la Sânmartin, lângă Oradea, și joacă pe propriul teren la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, cel puțin în acest început de campionat.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de trei ori. Prima dată, acum două sezoane, în Cupa României, la Petroșani, când, după 1-1 la pauză, argeșenii s-au impus la penalty-uri. Apoi, în sezonul trecut, în tur a fost 2-1 pentru CS Mioveni, acasă, în timp ce în retur, la Petroșani, s-a terminat la egalitate, 0-0.

În actuala ediție de campionat, CS Mioveni a început destul de bine, având o victorie și un egal după primele două etape (1-0 la ASU Poli, și 1-1 cu CSM Reșița), în timp ce gazdele de sâmbătă au o victorie în prima etapă (2-1 cu Sportul Snagov) și o înfrângere categorică, 0-3 la „U” Cluj. Cu patru puncte, și golaveraj 2-1, după două meciuri, CS Mioveni este pe locul 6 în clasament, în timp ce Viitorul Pandurii are 3 puncte, golaveraj 2-4 și este pe 15.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă