Mihali, revoltat după arbitrajul avut în meciul cu Farul: „Am fost decapitați. Sunt de acord că echipele care au istorie în spate să fie susținute, dar nu așa”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2019, 18:47 Campionat

CS Balotești speră la realizarea obiectivului din acest campionat, și anume salvarea de la retrogradare, chiar dacă rezultatele din primele trei etape ale lui 2019 nu sunt tocmai cele dorite. Echipa ilfoveană preluată în iarnă de Gheorghe Mihali (53 de ani) a început anul cu o înfrângere pe propriul teren, 2-0 cu CS Mioveni, apoi a câștigat în deplasare, 2-1 cu Daco Getica București, în timp ce în ultima etapă a pierdut din nou acasă, 0-1 cu SSC Farul.

Maniera de arbitraj din meciul cu SSC Farul, una dintre echipele cu care CS Balotești e în luptă directă pentru evitarea retrogradării, l-a nemulțumit total pe Mihali. Fostul internațional a acuzat multe dintre deciziile luate de centralul Mihai Amorăriței (Câmpina), arătând cu degetul spre cele nouă cartonașe galbene și două roșii arătate echipei sale și spunând că, în lupta pentru evitarea retrogradării, toate formațiile ar trebuit tratate la fel.

„Nu-mi place că nu suntem tratați la fel. Ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă, cu Farul a fost rușinos. Sunt de acord că echipele care au istorie în spate să fie susținute, dar trebuie să fie corectitudine și trebuie să se câștige pe teren dreptul de a rămâne în Liga 2 sau de a promova. Cum e posibil să vină un arbitru și să dea 11 galbene și trei roșii. Cine nu a văzut meciul, zice a că a fost măcel acolo. Nouă ne-a dat nouă galbene și două roșii acest arbitru. A fost fază în care doi jucători de-ai mei își reproșau ceva, iar el le-a dat galbene la amândoi. La 0-0 am avut penalty clar, la Stoica… i-a spart capul, a băgat fluierul în gură și s-a răzgândit. Apoi a inventat două penalty-uri pentru că atacantul Farului a țipat. Așa o fi acum regulamentul, dacă pici și urli îți dă 11 metri? N-am mai auzit până acum… Iar faza a fost că atacantul lor a tras peste poartă 25 de metri și a căzut peste stopper-ul meu… Nu așa se face! Noi suntem o echipă mică, nu ne dă nimeni șanse, dar și noi ne pregătim și vrem să fim tratați ca alte echipe. Cu Mioveniul am zis să nu spun nimic… a fost un aut care trebuie să fie pentru echipa mea, deoarece ei dăduseră mingea afară, iar de aici a ieșit 11 metri. Dar, acum, e deja prea mult ce s-a întâmplat! Când un arbitru dă 11 galbene și trei roșii ce pot eu să spun? M-a deranjat chestia asta… și mai ales că am avut penalty clar, la Stoica, cu capul spart și nu a dat nimic. Susținem echipele care au istorie în spate, dar să câștige dreptul de a rămâne în Liga 2, pe teren. Respectați-ne și pe noi, chiar dacă suntem o echipă mică, de la marginea Capitalei. Este inadmisibil ce s-a întâmplat cu Farul”, a spus, pentru Liga2.ro, Gică Mihali.

Pentru CS Balotești urmează un alt meci extrem de important în privința luptei pentru evitarea retrogradării. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa ilfoveană joacă la Brăila, cu Dacia Unirea, ultima clasată din Liga 2.

„Acum urmează meciul cu Brăila și, chiar dacă sâmbătă am fost decapitați, pentru că ne-a umplut de galbene și roșii și avem suspendați, mergem cu încredere. Nu ne dăm bătuți! Pentru noi, fiecare etapă va fi ca și ultima. Dar acum suntem decapitați, pentru că a avut grijă Amorăriței. Obiectivul este salvarea de la retrogradare. Dacă câștigă două meciuri, imediat te salți. Dacă speră Timișoara, care are zece puncte sub noi, eu cum să nu sper?”, a mai declarat Mihali.

După 24 de etape, CS Balotești e antepenultima în clasament, pe locul 18, cu 22 de puncte, la patru puncte în spatele primelor două formații aflate deasupra zonei retrogradabile, Aerostar și ASU Politehnica.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: FC Farul Constanța
 

Marius ANGHEL 13 Mar. 2019, 18:47 Campionat
Pe aceeași temă