Metalul Reșița, surpriza etapei 12. „Filozoful” Mihai Stoica: „Am înscris cu un gol mai mult și am reușit să obținem toate punctele”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 14:59 Campionat
Metalul Reșița, surpriza etapei 12.**

Metalul Reșița din Snagov a surprins sâmbătă, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2, în meciul pe care l-a avut de disputat la Clinceni, cu FC Academica. Echipa din Caraș-Severin mutată în Ilfov a reușit să obțină al treilea rezultat pozițiv din acest campionat, o a treia victorie, și a urcat o poziție în clasament, apropiindu-se la patru puncte de locul ce asigură menținerea în eșalon, un obiectiv aproape imposibil de imaginat la începutul acestui sezon, atunci când echipa abia s-a reunit și în primele cinci etape luase bătaie de la orice adversar.

La Clinceni, Metalul lui Cătălin Rufă a surprins asistența în prima repriză. Răzvan Pădurețu a deschis scorul în minutul 11 cu un șut deviat de la 25 de metri, Bogdan Stancu (28) l-a majorat după ce Buduroi l-a pus în situația de singur în fața porții goale, după un contraatac, iar Robert Buduroi (36) stabilea scorul pauzei, 3-0, după o recuperare a lui Ken Tassin. Cu un avantaj de trei goluri, jucătorii lui Mihai Stoica s-au relaxat în partea secundă și era să îi coste. Mihai Butean (62) și Cornel Predescu (77) au redus din diferență în a doua repriză, însă Metalul s-a văzut în cele din urmă câștigătoare, bifând astfel 9 puncte în campionat și învingând una dintre echipele care își propuseseră ca obiectiv promovarea.

A treia victorie tot în fața unei echipe ilfovene

Interesant este și faptul că toate cele trei victorii ale Metalului Reșița din acest campionat sunt obținute tocmai împotriva unor adversari care evoluează în același județ, Ilfov. Primii care s-au înclinat au fost cei de la CS Balotești (2-1 la Ghermănești), a urmat apoi ACS Berceni (2-1 la Buftea), iar acum a venit rândul Academicii Clinceni să își cedeze punctele (3-2 la Clinceni). Până acum, din Ilfov, doar Unirea Tărlungeni n-a cedat în fața Metalului (2-0 la Ștefănești).

„Ambele echipe și-au dorit victoria”

La finalul meciului de la Clinceni, antrenorul Metalului, Mihai Stoica, a surprins cu opinia sa filosifică. „Ambele echipe și-au dorit victoria, dar noi am dominat tactic de la început și până la sfârșit. Am înscris cu un gol mai mult și, chiar dacă am avut emoții pe final, am reușit să obținem toate punctele. Noi suntem de vreo trei săptămâni într-o formulă cât de cât completă. Sperăm să rezistăm până la iarnă, să adunăm cât mai multe puncte și, din iarnă, să arătam altfel”, a spus Stoica la radio Sport Total FM.

Antrenorul echipei ce își dispută meciurile de pe teren propriu la Ghermănești, în comuna Snagov, a vorbit și despre situația financiară a clubului, cât și despre ajutorul pe care îl primesc de la autoritățile locale. „Modalitatea de colaborare cu autoritățile locale este problema noastră mare, dar am înțeles că de la iarnă vom rezolva, iar din vară ne vom schimba numele, probabil că în Voința Snagov și vom deveni echipa localității.

Legat de acest campionat, într-o singură serie, este mai echilibrat, dar mult mai costisitor. După mine, vor fi câteva echipe care nu vor putea să termine acest sezon”, a mai spus Mihai Stoica.

Metalul în meciul de la Clinceni: Kololo – Dănănae, Cioranu, Cr. Dima, Bg. Stancu (Jamali 70′), Tassin, Ghinga (cpt.), Cr. Ionescu, Dr. Matei (Borțoneanu 46′), Pădurețu, Buduroi (Skraparas 80′). Rezerve neutilizate: Samoilă – F. Paraschiv, M. Ciobanu și E. Matei.

Metalul Reșița, cu 9 puncte acumulate, ocupă locul 17 în clasamentul Ligii 2, după 12 etape desfășurate. ASU Poli are în schimb doar 8, Unirea Tărlungeni are 12, iar CS Balotești, echipa de deasupra liniei retrogradării, are 13 puncte. Lupta pentru evitarea retrogradării rămâne strânsă.

Foto principal: IlfovSport

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă