Metaloglobus trece și de CS Mioveni și se îndepărtează de zona roșie. Laszlo Balint: „Puncte obținute într-un context dificil. Deocamdată nu am realizat nimic”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 09:34 Campionat
Metaloglobus trece și de CS Mioveni și se îndepărtează de zona roșie.** Laszlo Balint:

Metaloglobus, club înființat în 1923, are în 2019 cel mai bun început de an din istoria sa. Victoria cu FC Argeș (1-0) și remiza de la Ploiești cu Petrolul (1-1) au fost confirmate printr-un nou succes obținut în fața unei echipe din prima parte a clasamentului Ligii 2, care are planuri mărețe în retur și mai ales în sezonul următor. Pe sinteticul stadionului din Pantelimon a „căzut” și CS Mioveni, argeșenii cedând cu 0-2 partida în fața jucătorilor lui Laszlo Balint.

Bucureștenii s-au desprins în partea secundă a întâlnirii cu CS Mioveni, prin golurile lui Florin Plămadă și Claudiu Herea, cei doi jucători pe care i-au legitimat în această iarnă, după ce Petrolul a considerat că nu mai are nevoie de ei. Primul a marcat la puțin timp după începutul reprizei a doua, în minutul 51, cu un corner executat de Ghenovici. Desprinderea a venit abia în prelungiri, la ultima fază, atunci când Claudiu Herea (90+3) a finalizat un contraatac în care a rămas singur cu portarul advers.

La final, antrenorul Laszlo Balint era încântat de acest nou succes, mai ales că, spune el, a picat într-un context dificil, în care a avut trei absenți, iar alții doi au fost înlocuiți pe parcursul jocului din cauza accidentărilor. Având în vedere improvizațiile pe care a fost nevoit să le facă, antrenorul spune că acest succes cu CS Mioveni e și mai important, dar își atenționează jucătorii că mai au mult de tras pentru a scăpa de retrogradare.

„În primul rând, vreau să felicit băieții pentru atitudine! Sunt trei puncte extrem de importante, pentru economia clasamentului, dar și pentru că au fost obținute într-un context dificil. Alex Neagu și Andrei Lungu, jucătorii care au format cuplul de mijlocași centrali în ultima etapă, au absentat, iar Ștefan Niculae, care ar fi trebuit sa înceapă titular acest joc, a făcut temperatura aseară și a ieșit din calcule, în timp ce Tomozei și Vlad Vlăduț au fost schimbați din cauza unor probleme medicale în cea de-a doua repriză. Dar, mă bucur că toți jucătorii care au evoluat și-au făcut treaba foarte bine, în ciuda faptului că am fost obligați să improvizăm, atât de la începutul meciului, dar și pe parcursul jocului. Toate aceste detalii, dar și munca și sacrificiul jucătorilor pe tot parcursul meciului, dau greutate foarte mare victoriei noastre, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, deocamdată nu am realizat nimic, ne așteaptă meciuri foarte grele, și mai avem multe puncte de câștigat ca să scăpăm de emoțiile zonei roșii a clasamentului!”, a spus Balint după victoria cu CS Mioveni.

Cu șapte puncte câștigate dintr-un total de nouă în acest an, Metaloglobus a ajuns la 28 de puncte acumulate în total în 24 de etape și urcă pe locul 12, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj superior. În etapa următoare, echipa bucureșteană joacă în deplasare în cartierul Colentina, la Daco Getica, formație picată din prima ligă și care are 27 de puncte, clasându-se cu un loc mai jos.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 09:34 Campionat
Pe aceeași temă