Meciul de rugby anulat reaprinde cearta pentru stadionul „Dan Păltinișanu”. Șeful de la ACS Poli acuză Consiliul Județean Timiș: „Ne-am făcut de râs în lume din cauza incompetenței! Sunt o rușine”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 21:15 Campionat
Meciul de rugby anulat reaprinde cearta pentru stadionul

ACS Poli a părăsit toamna aceasta stadionul „Dan Păltinișanu” pentru mai mica arenă Electrica, dar conflictul dintre administrator special Radu Birlică și Consiliul Județean Timiș a rămas. Cel care conduce destinele fostului club prim-divizionar spune că vinovați pentru faptul că a doua oară nu s-a jucat un meci internațional de rugby la Timișoara sunt Marțian Doroș, de la Direcția Prestări Servicii din cadrul CJT, dar și administratorul stadionului, Romeo Malac, care e și președintele AJF Timiș. De asemenea, la mijloc e și mobilierul rămas la vestiarele arenei ovale din orașul de pe Bega.

Sâmbăta trecută, Timișoara Saracens a fost pentru a doua oară în al doilea an consecutiv în imposibilitatea de a găzdui un meci de Challenge Cup. Dacă în 2017 terenul a fost înghețat, acum, stratul gros de zăpadă și ninsoare au fost impedimentele. Prilej pentru ca administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, să declare că administartorul stadionului e de vină, pentru că în ziua anterioară jocului era la cheful de final de an al AJF Timiș.

„Malac face petreceri, nu are timp de stadion. De asta toate echipele se mută de pe Păltinișanu. Aseară, în loc să se ocupe de stadion, a făcut mare petrecere. De când a preluat AJF, propus de Poli, niciodată nu s-a interesat dacă poate să ne ajute cu ceva, dimpotrivă a venit poate ca hoții și ne-a sechestrat mobilierul illegal! Ne-am făcut de râs în lume din cauza incompetenței lui Malac șI Doroș plătiți din banii cetățenilor și cluburilor din oras. Sunt o rușine a sportului timișorean!”, a ținut să declare Radu Birlică.

Mai multe bunuri ale ACS Poli au rămas la stadionul „Dan Păltinișanu”

ACS Poli nu a mai putut utiliza vestiarele și tot stadionul „Dan Păltinișanu” din vara aceasta, fără a plăti altă chirie suplimentară, pe lângă cea de meciuri, pentru antrenamentele din timpul săptămânii. Echipa se antrenează și acum pe terenurile din spatele stadionului, proprietate a primăriei, și se schimbă în vestiarele de tip container de acolo. În stadion au rămas bunuri precum mobilierul de vestiar sau mașini de spălat. Birlică spune că CJT închiriază abuziv stadionul altor echipe, cu mobilierul lor. „Da, vrem sa îl luam după ce găsim soluția juridică legată de faptul că au perceput chirie la stadion cu mobilierul nostru în el. Și nu am primit niciun ban pentru asta. Eu consider ca ilegal au închiriat stadionul cu mobilierul nostru în el”, spune administratorul special al ACS Poli.

Administratorul stadionului spune că ACS Poli a cerut mașina de spălat, dar nu a venit să o ia

Pus la curent cu acuzațiile ce i se aduc, Romeo Malac spune că i-a avertizat de vineri pe cei de la rugby că va ninge abundent, dar clubul nu a luat mesajul în serios, așa cum s-a văzut și din declarațiile de la conferința premergătoarea partidei. „Eu am fost vineri la stadion la antrenamentul căpitanului și le-am spus că va ninge. Dar ei au spus că cât de mult poate să ningă? Nici eu nu am crezut că va fi așa mare zăpada. Pe vremuri, acum zece ani, aveam la stadion o prelată de la Armată, dar nu era a noastră și a trebuit să o dăm înapoi”, a spus Malac, care administrează stadionul „Dan Păltinișanu” din vara lui 2001.

Romeo Malac spune că nu a primit nicio hârtie pentru mobilierul celor de la ACS Poli, dar are una pentru mașina de spălat și uscător, dar clubul nu le-a ridicat. „Ei trebuie să facă o cerere scrisă la CJT și să vină cu documente că mobilierule este al lor. Cei de la consiliu trebuie să aprobe, nu pot eu. Am în schimb hârtie de la CJT de o lună că pot să îți ia mașina de spălat și uscătorul de rufe, dar nu au făcut-o. Probabil nu au unde să le ducă la Electrica. Mașina este foarte grea, este una industrială”, a mai precizat Malac.

„Ca dovadă a incompetenței sale, domnul Malac nu știe că am luat mașina și uscătorul de o lună. Am venit și le-am ridicat cu macaraua. Sunt la Electrica la stadion”, a replicat Birlică.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 21:15 Campionat
Pe aceeași temă