Meci tensionat la Motru! Pandurii a irosit un penalty, Luceafărul n-a ratat de la punctul cu var, iar finalul a fost de-a dreptul dramatic, cu fundașul Oroș în poartă

Deși avea nevoie de victorie pentru a nu-și compromite șansele de salvare, Pandurii a izbutit doar o remiză, scor 1-1, miercuri, cu Luceafărul Oradea, în ultima partidă programată în acest sezon la Motru, în cadrul etapei a 35-a. Gorjenii au smuls punctul pe finalul jocului, când echipa adversă îl avea între buturi pe fundașul Cristian Oroș.

Începutul jocului părea favorabil gazdelor, care în minutul 5 au obținut o lovitură de la 11 metri, acordată la pătrunderea în careu a lui Brian Lemac. Atacantul echipei Pandurii a fost agățat în suprafața de pedeapsă de portarul Alin Goia, care a și primit cartonașul galben. Balonul a fost pus la punctul cu var de Robert Băjan, însă goalkeeper-ul orădenilor a ghicit colțul și a respins în laterală. În minutul 52, și Luceafărul a beneficiat de lovitură de pedeapsă, iar Vlad Rusu n-a ratat. Penalty-ul a fost însă acordat destul de ușor, la duelul aerian dintre Băjan și Rusu, iar oficialii echipei-gazdă au protestat vehement. Au urmat multe decizii de arbitraj care i-au nemulțumit pe olteni, însă aceștia s-au bucurat în minutul 83, când portarul Alin Goia a văzut cartonașul galben pentru tragere de timp și a fost eliminat, fiindcă mai fusese avertizat și la faza din minutul 5.

Deoarece efectuase toate cele trei schimbări, Luceafărul a fost nevoită să-l trimită între buturi pe fundașul Marius Oroș. În cele 10 minute în care s-a aflat în poartă, acesta a fost întrebuințat de atacanții echipei gazdă doar în minutul 88, când George Tudoran a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul de conjunctură, ieșit în întâmpinare, și a trimis balonul, din unghi, în plasă.

S-a încheiat 1-1, iar Pandurii mai are de disputat două meciuri decisive în acest final de sezon, ambele în deplasare, la Ripensia Timișoara și Dacia Unirea Brăila. Gorjenii au avantajul că în penultima etapă vor lua, la „masa verde”, cele trei puncte din jocul programat inițial, pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș. Echipa din Ardeal s-a desființat însă în pauza competițională de iarnă.

Lupuț: „N-am avut prima specială”

La finalul jocului, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț, a spus că rezultatul e echitabil și a susținut că elevii săi nu au avut nicio primă specială pentru acest joc.

Echipa din Bihor este finanțată, din umbră, de omul de afaceri gorjean Nicu Sarcină, care se află în conflict cu conducătorul clubului Pandurii, Marin Condescu. De altfel, una dintre firmele lui Sarcină a fost și sponsor principal la Pandurii, până în acest sezon.

Sarcină a fost ieri prezent în tribuna oficială a stadionului din Motru, împreună cu Dănuț Perjă, directorul sportiv al liderului din Liga 3, Seria 4, ACS Șirineasa, celălalt club susținut financiar de omul de afaceri gorjean. Conform mai multor surse, una dintre cele două echipe patronate de Sarcină ar putea juca sezonul viitor pe noul stadion din Târgu Jiu, în special dacă Pandurii va retrograda.

„Un meci tensionat, un meci de luptă. Știam că echipa gazdă e în foame de puncte, dar noi am venit la Motru să câștigăm, fiindcă noi abordăm toate meciurile la victorie. Felicit jucătorii pentru dăruire. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar cred că a fost prea ușoară eliminarea portarului Goia. După aspectul jocului, rezultatul e echitabil. Am avut emoții pe final. Sunt sigur că dacă Oroș nu ieșea din poartă la faza din minutul 88, nu primea gol. N-am avut nicio primă specială la acest meci, cum nu am avut nici la celălalte jocuri. Noi avem primă pentru obiectiv, care este salvarea de la retrogradare”, a spus Lupuț.

Bogoi, scurt în declarații

Extrem de nervos după acest rezultat, dar în special pe prestația arbitrajului, antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a stat doar câteva secunde la conferința de presă. „Numai câteva cuvinte aș vrea să spun și plec. Am fost echipa cea mai bună și meritam victoria. Să știe toată lumea că nu vom renunța la luptă. Pentru noi, mai sunt șase puncte puse în joc și mergem să le câștigăm. Ceea ce s-a întâmplat la Motru este greu de descris în cuvinte. Altceva nu mai vreau să spun. Vă rog frumos să mă înțelegeți”, a declarat Bogoi, dupa care s-a ridicat și a plecat.

Prin remiza cu Luceafărul, Pandurii a acumulat 35 de puncte și a urcat pe 15 în clasament, care asigură menținerea în Liga 2. Gorjenii au avut noroc, fiindcă Foresta, Știința Miroslava și Dacia Unirea Brăila au pierdut în această etapă intermediară. Oltenii au însă doar un punct avans față de Știința și Dacia Unirea. Sâmbătă, de la ora 11:00, urmează să joace în deplasare la Timișoara, cu Ripensia.

De partea cealaltă, cu punctul câștigat, Luceafărul Oradea face 44 de puncte și e pe locul 13. Duminică, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu ASU Politehnica Timișoara.

PANDURII TÂRGU JIU – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA       1-1
George Tudoran 88′ / Vlad Rusu 54′ – pen.

Moga – Băjan, Turda (Al. Vasilescu 46′), Cr. Munteanu (cpt.), Celea – Raiciu, Brînzan, Șut – Maxin (C. Ionică 56′), D. Pîrvulescu (Tudoran 80′) – B. Lemac
Rezerve neutilizate: Rz. Stanca – Vodă, Dănescu, Măicăneanu
Antrenor: Adrian Bogoi

Goia – Toriște, Oroș (cpt.), Tînc, Trif – Feher, Țegle – Antohi (Valies 60′), Al. Neacșa (Lupușan 72′), Al. Dulca (Ban 75′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – A. Mutu, Vas. Pop, D. Lukacs
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Alin Goia 83′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Minerul (Motru – Gorj); Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Patricia Samsudean (Timișoara) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Articol scris de Mircea OGINDOIU

Pe aceeași temă