Meci de vacanță, cu trei goluri și faze spectaculoase! Dunărea Călărași trece lejer de Metalul și încheie anul cu o victorie

Marius ANGHEL 11 Dec. 2016, 10:11 Campionat

Confruntarea de sâmbătă dimineața de pe stadionul „Ion Comșa”, dintre Dunărea Călărași și Metalul Reșița din Snagov, ne-a prezentat două echipe din partea inferioară a clasamentului Ligii 2, ambele combatante având nevoie ca de aer de cele trei puncte puse în joc pentru a-și mări șansele de evitare a retrogradării. Gazdele, elevii lui Adrian Mihalcea, veneau după un meci pierdut la limită, 2-1 în deplasarea de la Brăila, în timp ce oaspeții de la Metalul câștigaseră surprinzător acasă cu Olimpia Satu Mare, 4-0, și abordau deplasarea de la Călărași cu un moral excelent. Calculele dinaintea aveau însă să fie date total peste cap, deoarece Dunărea s-a impus fără probleme, 3-0, cu toate că pe final de joc a evoluat cu un jucător mai puțin, după o eliminare, perioadă în care chiar a reușit să înscrie o dată.

Încă de la primele schimburi de pase, călărășenii au mutat jocul în jumătatea oaspeților, arătându-și din start intențiile ofensive și de a ieși câștigători. Prima fază notabilă a dus la deschiderea scorului. A fost un corner de pe stânga executat scurt până la Ciocâlteu, s-a pasat în careu pentru Danciu (10), care a șutat la colțul lung și și-a aduce echipa în avantaj. „Loviți” în moalele capului, ilfovenii nu acuză șocul și au șansa egalării, prin Buduroi (18), care trimite un lob peste Popa, dar mingea trece peste poartă. Scăpată cu bine, echipa de pe malul Borcei împinge jocul spre careul adversarei, dar lipsa de inspirație la finalizare amână golul al doilea.

Forcingul Dunării rămâne fără rezultat, șutul lui Preoteasa (27) de la 25 de metri este respins acrobatic în corner de Kololo. Călărășenii nu lasă însă piciorul de pe accelerație. Țenea dă o pasă filtrantă, balonul îl derutează pe Ghinga, ajunge la Licu (35), iar acesta scapă singur cu portarul, dar îl ia la țintă și tabela rămâne neschimbată. În loc de 2-0 se putea face 1-1. În urma unui atac în viteză pe dreapta, purtat de Jamali, rezultat cu o centrare pe jos în careu, Silviu Matei și portarul Popa se încurcă, mingea ajunge la grecul Skraparas, care șutează în portar și trece pe lângă golul egalizator.

Totuși, jucătorii Metalului puteau egala la finalul primei părți a jocului. O minge centrată din corner se duce direct pe fruntea lui Buduroi (45), însă lovitura sa de cap este prinsă de portar, iar Dunărea intră la cabine cu un avantaj fragil.

Călărășenii, mai buni și în 10

Mitanul secund a aparținut în totalitate echipei lui Adrian Mihalcea. Jucătorii Dunării ies de la vestiare deciși să își dubleze avantajul și să rezolve soarta partidei. Repriza a început cu o lansare pentru Licu, mingea venită din piciorul lui Preoteasa fiind preluată de acesta, a avansat, dar șutul său a fost blocat. Conform cursului jocului, golul vine în mod firesc în poarta lui Kololo. Ciocâlteu găsește breșa pe stânga, centrează în careu, Kanda (56) preia și șutează cu sete sub transversală și modifică tabela.

După marcarea celui de-al doilea gol, gazdele se retrag în propria jumătate, iar asta urma să-i coste. Zivanovic (64) este eliminat pentru joc periculos și se acordă lovitură liberă indirectă. Mingea șutată de Buduroi este respinsă de Licu, iar faza rămâne fără repercursiuni pe tabelă. Chiar și așa, cu un om mai puțin pe teren, călărășenii s-au bazat pe un joc de posesie, tactică ce avea să dea roade mai târziu. Ciocâlteu, din nou în postura de servant, îi pasează lui Licu (77), acesta avansează, șutează din marginea careului, balonul lovește bara înainte să intre în plasă, iar scorul ia proporții de neprezentare. Spectatorii sunt în extaz și îi aplaudă mulțumiți pe jucători.

Ultima fază ce a înviorat asistența s-a consumat în minutul 86, când șutul lui Ciocâlteu din interiorul careului a fost blocat in extremis de Ghinga.

Dunărea obține astfel trei puncte meritate și foarte importante, rămâne pe locul 12 cu 23 de puncte, în timp ce oaspeții de la Metalul Reșița se clasează pe locul 18, ultimul din Liga 2, cu 10 puncte. Urmează vacanța de iarnă și apoi partea a doua a sezonului în care lupta pentru evitarea retrogradării va fi încinsă, la fel ca și cea pentru promovare.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – METALUL REȘIȚA    3-0
Bogdan Danciu 10′, Bodo Kanda 56′, Rafael Licu 78′

Gab. Popa – Țenea, Ibrian, Sil. Matei, Șandru – Danciu (Dincă 79′), Preoteasa (Dat 85′), Zivanovic, Licu (Gab. Toma 81′) – Ciocâlteu, Kanda (cpt.)
Rezerve neutilizate: Șt. Păun – Șt. Nedelcu, Milu, D. Mihai
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Zivanovic 64′ (roșu direct)

Kololo – Cr. Dima, Rz. Petre, Ghinga (cpt.), Bg. Stancu (Cr. Ionescu 9′) – Jamali, Borțoneanu, Dr. Matei, M. Ciobanu (Ken Tassin 72′) – Buduroi, Skraparas (Chira 58′)
Rezerve: Raiu – I. Iorga, Cioranu
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 300; Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni); Observatori: Ion Negoescu (Târgoviște) și Emil Tudor (Târgoviște).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 11 Dec. 2016, 10:11 Campionat
Pe aceeași temă