Măsurile luate de UTA după umilința trăită cu „U” Cluj: patru jucători au fost excluși din lot! „Clubul începe o etapă de reorganizare”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 17:02 Campionat

UTA a fost umilită pe teren propriu de „U” Cluj în meciul ce a contat pentru etapa a 15-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Ionuț Popa a pierdut cu 0-4 și a rămas pe locul 8 în clasamentul Ligii 2.

Înfrângerea la scor nu a rămas însă fără urmări. Conducerea clubului arădean a anunțat că a început „o etapă de reorganizare pentru meciurile rămase în acest an”, iar prima decizie a fost excluderea a patru jucători din lotul primei echipe. Daniel Vădrariu, Paul Cubleșan, Alexandru Pop și Cristinel Matei, toți aduși la UTA în vară au fost trimiși să se pregătească cu „satelitul”.

„Clubul UTA începe o etapă de reorganizare pentru meciurile rămase în acest an și mai ales pentru pregătirea returului campionatului 2018-2019, dar și a sezonului viitor. O primă măsură în acest sens a fost trimiterea a patru jucători la echipa a doua, este vorba de Daniel Vădrariu, Paul Cubleșan, Alexandru Pop și Cristinel Matei”, se arată în comunicatul clubului UTA.


Vădrariu a fost schimbat înainte de pauză de Ionuț Popa. Nu s-a întâmplat pentru prima dată în acest sezon

Interesant este că ieri, după înfrângerea cu „U” Cluj, antrenorul Ionuț Popa anunța că ar renunța la trei-patru jucători, însă nu vrea să ia decizii la „cald” și că nu doar jucătorii sunt vinovați. „Dacă ar fi să acționez acum, sub impulsul nervilor, la trei-patru jucători le-aș cere să nu mai vină la antrenament de mâine. Dar nu pot să fac asta, mai ales că sunt de părerea că nu numai ei sunt vinovați, ci și noi antrenorii sau conducerea. Nu arunc vina doar pe ei. Dar, dacă unii vor să plece, să plece. Acum sau la iarnă”, spunea Popa, citat de Sport Arad.

„Mă așteptam să fie peste noi, dar nici chiar așa, să fim umiliți și batjocoriți fotbalistic”

Despre rezultatul meciului contra clujenilor, Ionuț Popa s-a arătat surprins de diferența mare arătată de cel două echipe pe teren. Antrenorul se aștepta la o înfrângere, însă nu la una la un astfel de rezultat. „Nu prea ar fi multe de spus, pentru că diferența de valoare a fost imensă. Atât putem și nimic mai mult. Mă așteptam să fie peste noi, dar nici chiar așa, să fim umiliți și batjocoriți fotbalistic. Ne-au dat cu terenul în cap pentru că jucătorii noștri nu puteau da o pasă de doi metri, nu reușeau să facă o preluare. Toate golurile lor au venit din posesia noastră: pase greșite, lufturi. Pe lângă asta, cei de la U Cluj au avut o dezinvoltură extraordinară, dar cred că și o echipă de Liga a 4-a ne bătea astăzi. Problema a fost la noi, nu știu dacă jucătorii se pot ridica la un nivel mai înalt, am fost penibili. Clujenii făceau pressing și în ultimele minute, iar noi nu ne puteam replia. Chiar i-am întrebat ce fac în cantonamente, nu cred că mai are rost să intrăm în astfel de cantonamente înainte de meciuri”, a spus antrenorul utist.


Pop are 13 meciuri și trei goluri pentru UTA în primele 15 etape, însă acest lucru n-a fost suficient pentru a continua cu arădenii

Cu 23 de puncte acumulate în 15 etape, UTA se situează pe locul 8. În etapa următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Aerostar Bacău (locul 14 cu 15 puncte).

Cât despre jucătorii excluși din lot, Matei a bifat pentru UTA 9 jocuri în Liga 2 și un gol, Cubleșan a jucat în 13 meciuri și a înscris patru goluri, în timp ce Vădrariu și Alexandru Pop au fost utilizați tot în câte 13 partide, ultimul înscriind și de trei ori.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă