Mărturisiri din vestiarul Pâncotei după eșecul 14-0 cu Foresta. Cum au ajuns arădenii la Suceava și cum promisiunile au devenit minciuni. Massone vrea să se mute la București

Șoimii Pâncota a evoluat sâmbătă în meciul pe care îl avea programat la Suceava cu Foresta, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2, altfel urma să fie exclusă din campionat după ce în runda a 12-a nu și-a organizat jocul pe care îl avea pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea. Gruparea arădeană și-a strâns cu greu, cu o zi înainte, o parte din jucătorii pe care îi are sub contract, iar la startul jocului de pe stadionul Areni a avut doar 10 fotbaliști pe care să-i trimită în teren. Așa s-a început partida cu Foresta, echipă care încă din minutul 12 avea 3-0, iar la final s-a impus cu un nemilos 14-0.

Cu două autogoluri, un penalty și ale 11 reușite ale adversarilor, Șoimii Pâncota a trăit o nouă umilință în acest sezon, sub comanda lui Angelo Massone, dar și a președintelui încă în acte Pavel Piroș, după 13 etape gruparea arădeană având un golaveraj science fiction: 1-90.

După meciul de la Suceava, unul dintre cei zece jucători care au evoluat pentru Șoimii a dezvăluit ce promisiuni le-a făcut Angelo Massone pentru a-i convinge să vină și să intre pe teren cu Foresta. Fundașul arădean Daniel Dan (20 ani) spune că promisiunile italianului s-au transformat în minciuni.

„Ne-a spus că ne dau câte 1500 de lei, ceea ce, pentru mine, reprezenta unul dintre salariile restante, dacă ne prezentăm la meci. Am ajuns seara la ora 23 la Suceava, nu am mai avut timp să discutăm cu domnul Massone, iar înainte de meci ne-a spus că mai întâi trebuie să demonstrăm pe teren că nu am venit doar pentru bani la meci. Sigur, pe dândul nu-l interesa faptul că suntem doar zece jucători, că nu am mai făcut antrenamente de săptămâni bune, sau că nu avem antrenor. Bineînțeles, că a ieșit ce a ieșit, iar la final nici vorbă de bani”, a mărturisit, pentru Sport Arad, Daniel Dan, unul dintre cei trei arădeni, alături de Ursoi și preparatorul fizic Călin Petrică, care au făcut deplasarea vineri la Suceava.

„E bătaie de joc, ne simțim mințiți, înșelați”

Dan a povestit și ce discuții au fost în vestiar, la finalul meciului în care Șoimii a terminat în 9 jucători, după ce Dulap a părăsit terenul în minutul 82 din cauza unei accidentări. Angelo Massone le-a transmis acestora că vrea să mute echipa la București și că îi vrea în continuare în lot.

„Unul dintre colegii mei a încercat să ia cuvântul, dar nu a fost lăsat de domnul Ilisei (n.r. directorul executiv al Șoimilor). Dânsul chiar s-a răstit la el. Apoi, domnul Massone ne-a informat că intenționează să mute echipa la București și ne-a chemat pe toți acolo. Am spus că e mai corect ca înainte să ne luăm măcar un salar, iar cei mai vechi poate și mai multe, dar am fost trimiși la domnul Piroș. Domnul Massone spune că în acte încă domnul Piroș este președintele clubului, deși noi știm că dânsul și-a asumat cheltuielile din luna august încoace. E bătaie de joc, ne simțim mințiți, înșelați, personal am mai lăsat odată de la mine, dar oricât mi-ar place fotbalul, nu mă pot lăsa călcat în picioare”, a mai spus jucătorul crescut de UTA, care, la Suceava, a revenit după o accidentare ce l-a ținut departe de gazon o lună și jumătate.

Președintele în acte al clubului Șoimii, Pavel Piroș, care de altfel este o persoană căruia îi place să iasă cu declarații în presă, nu a vrut să intre în polemici cu finanțatorii italieni și s-a abținut de la orice comentariu, cel puțin deocamdată, deoarece promite că va face lumină în acest caz în scurt timp.

Foto: Marius Șuiu (Monitorul de Suceava)

Pe aceeași temă