Marica și noua sa postură în fotbal: „Cine are nevoie de adrenalină să-și ia o echipă de fotbal. Nu credeam că poate fi atât de greu”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2019, 16:17 Campionat

SSC Farul Constanța a depășit criza începutului de an fix într-un moment cheie. După eșecurile cu Academica Clinceni (scor 0-1) și Sportul Snagov (scor 1-2), echipa antrenată de Petre Grigoraș a câștigat cu 1-0, sâmbătă, în deplasarea de la CS Balotești. Unicul gol al succesului împotriva uneia dintre rivalele în lupta pentru evitarea retrogradării a fost reușit din penalty de Celestino, în minutul 57. La scurt timp după aceea, fariștii au rămas în inferioritate, după eliminarea lui Nicolae Moise, în minutul 60, ultima jumătate de oră a partidei fiind trăită la intensitate maximă.

În prelungiri, ilfovenii au rămas fără Valentin Flămânzeanu (90+1), eliminat, Miranda a scos un nou penalty, pe care însă Celestino (90+4) l-a ratat în fața atacantului Alexandru Stoica, transformat în portar după ce și Corneliu Fulga a fost trimis mai devreme la vestiare pentru proteste și injurii.

La finalul partidei, Ciprian Marica, finanțatorul echipei SSC Farul, a vorbit despre emoțiile prin care trece în noua sa postură.

„Suntem bucuroși. Aveam nevoie de această victorie ca de aer, dar, păcat de condițiile de joc. A fost un teren greu, un teren pe care spectacolul nu a putut exista, din păcate. Însă nu mai contează, important e că am luat cele trei puncte, greu, foarte greu. Avem mult de muncă și sperăm ca jocul echipei, în primul rând, să arate mai bine. Au fost emoții. Cine are nevoie de adrenalină să-și ia o echipă de fotbal. Să mai fie și în situația în care suntem noi… Nu doresc nimănui. Nu credeam că poate fi atât de greu, nu credeam că emoțiile pot fi atât de mari, dar trebuie să mă obișnuiesc. Sunt puternic, știu ce înseamnă să pierzi, știu ce înseamnă să câștigi. Așa că trebuie să țin steagul sus și să ridic moralul echipei, jucătorilor. Suntem împreună și la bine și la rău. Aveam nevoie însă, poate, și de această experiență. Nu e nimic întâmplător”, a declarat, la Telekom Sport, Ciprian Marica.

„Sunt foarte bucuros că am câștigat cele trei puncte. Sper să o ținem așa în continuare, iar suporterii să vină în număr mare alături de noi, că sunt foarte importanți”, a spus, la finalul partidei de la Balotești, portarul Raul Avram, căpitanul SSC Farul.

Cu victoria obținută în ultima etapă, prima în 2019, SSC Farul a ajuns la 23 de puncte, a depășit în clasament echipa pe care tocmai a bătut-o, și se află pe locul 17, tot retrogradabil. CS Balotești a rămas cu 22 de puncte și e pe locul 18. Sâmbătă, de la ora 11:00, SSC Farul joacă pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu.

Marius ANGHEL 11 Mar. 2019, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă