Marca și palmaresul FC Farul, scoase la licitație! Apelul suporterilor și când are loc primul termen de achiziționare

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 18:34 Campionat

Dispariția în 2016 a cluburilor tradiționale Petrolul, Oțelul, „U” Cluj și Farul, i-a determinat pe suporterii tuturor acestor echipe importante din fotbalul românesc să se implice activ și să creeze noi formații care să îi reprezinte. Fanii au înființat noi cluburi cu denumiri asemănătoare de cele tradiționale, iar în planurile lor de viitor vizau ca, pe lângă revenirea în elită, să reușească să achiziționeze și marca și palmaresul formațiilor intrare în faliment.

Promovarea în Liga 3 a fost îndeplinită încă din primul an de toate cele patru cluburi. După accederea în acest eșalon, suporterii au început să facă și al doilea pas în încercarea readucerii la viață a echipelor tradiționale. Petrolul și „U” Cluj au reușit primele să-și achiziționeze marca și palmaresul, iar Oțelul le-a urmat și ea pe parcursul desfășurării turului de campionat. Acum, în pauza de iarnă, suporterii constănțeni au început pregătirile pentru ca Farul să „reînvie”. Următorul pas este promovarea în Liga 2, iar toate cele patru cluburi sunt în obiectiv la finalul turului.

Astăzi, 15 decembrie, suporterii fariști au făcut anunțul pe care îl așteptau de când au creat Suporter Spirit Club Farul Constanța. Lichidatorul judiciar care se ocupă de Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a scos la licitație publică cu strigare marca și palmaresul, iar înscrierea la prima acțiune se poate face până luni, 18 decembrie. Prețul de pornire este de 3150 de euro, iar pentru a putea participa la licitație trebuie să achiziționeze caietul de sarcini și garanția de 20% din prețul de pornire. Suporterii echipei cer sprijinul tuturor fanilor fariști pentru a putea face rost de bani ca marca și palmaresul să fie achiziționate.

Licitația se va desfășura săptămâna, în fiecare zi de marți, de la ora 15:00, începând cu data de 19 decembrie 2017, pănâ la adjudecare, la sediul lichidatorului judiciar din Constanța, CC INSOL SPRL.

Iată comunicatul emis de suporterii Farului:

„Stimați suporteri fariști!

Suntem în fața uneia dintre cele mai importante lupte din acest sezon! De data aceasta nu este vorba despre o competiție sportivă, ci despre însăși identitatea noastră ca suporteri și club! Atunci când am pornit acest proiect, am prevăzut încă din statutul Asociației, la rubrica OBIECTIVE PRINCIPALE și RECUPERAREA SEMNELOR IDENTITARE ALE CLUBULUI F.C. FARUL – MARCĂ‚ (SIGLĂ‚ + CULORI), PALMARES. Așa cum am afirmat ne așteaptă o luptă, în care principalul nostru adversar este timpul. Până luni, 18.12.2017, ora 15:00, trebuie să depunem la sediul lichidatorului judiciar, CC INSOL SPRL, sumele necesare pentru achitarea taxei de participare la licitație, achiziționarea caietului de sarcini și garanția de 20% din prețul de pornire de 3150 de euro (630 de euro).
Decizia de a fi scoase la licitație marca și palmaresul Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța ne-a bucurat și ne-a surprins în același timp. Pe de-o parte, așteptam cu înfrigurare ca această licitație să fie organizată cât mai curând, pe de altă partă, ne așteptam ca procedurile să se prelungească pentru un termen nedeterminat.
Putem câștiga această luptă! Suntem principalii interesați de achiziționarea propriei istorii și trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a o redobândi! Înainte să se fi pronunțat definitiv falimentul clubului, suporterii au afișat în mai multe rândul mesajul: „Istoria nu are valoare financiară!”. Astăzi, ne vedem contraziși. Anii noștri de pasiune și anii de glorie ai Farului în Liga 1 au fost evaluați la valoarea de pornire de doar 3150 de euro.
Vă rugăm să sprijiniți acest demers, după posibilități, pentru a recupera ceea ce ne aparține de drept! În acest sens S.S.C. Farul a deschis un cont în care puteți face donații pentru siglă, palmares și culorile F.C. Farul: RO14 RZBR 0000 0600 1913 1742.

Împreună ducem mai departe spiritul farist!”

FC Farul a intrat în faliment, definitiv și irevocabil, în luna septembrie a anului 2016, după ce instanța a respins contestația în anulare formulată de gruparea sportivă.

SSC Farul a pornit din Liga a 4-a, a promovat în Liga a 3-a, iar la finalul turului se află pe locul 2 în Seria a 2-a, la două puncte în spatele liderului Progresul Spartac. Doar prima clasată accede în Liga a 2-a.

Marius ANGHEL 15 Dec. 2017, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă