„Luceferii” strică seria invincibilității Metaloglobusului. Balint și-a pus la colț jucătorii: „Nu accept lipsa de respect, superficialitatea și atitudinea”. Lupuț e sigur: „Suntem salvați”

Marius ANGHEL 15 May. 2019, 17:37 Campionat
  • Seria de victorii consecutive a fost oprită de trei pentru Metaloglobus, după ce, astăzi, echipa bucureșteană a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Luceafărul Oradea, în etapa a 35-a a Ligii 2. Trupa lui Laszlo Balint pierde însă și primul joc acasă în acest an sub conducerea noului antrenor, după ce până acum obținuse șase victorii și o remiză.
  • În schimb, bihorenii sunt pe val, golul marcat de Pavel Nemeș în minutul 76 aducându-le al șaptelea rezultat pozitiv consecutiv (patru victorii și trei remize).
  • După acest rezultat, Luceafărul Oradea o egalează la puncte (46) pe Metaloglobus și o depășește la golaveraj, cele două echipe fiind vecine de clasament în partea superioară, pe 8, respectiv 9, însă încă nu au scăpat matematic de retrogradare, Pandurii, ultima clasată în zona roșie, având opt puncte mai puțin, cu trei etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

 

Prima repriză a fost una cu foarte puțin fotbal, în care Metaloglobus a avut două mari situații de gol în minutele de final. Ionuț Rus a respins în față un șut al lui Claudiu Herea (35) din centrul careului, de la circa 11 metri, Ovidiu Herea a urmărit mingea, dar a trimis din 8 metri peste poartă. Ulterior, în prelungiri, Vîlceanu a executat o lovitură liberă din stânga, Ovidiu Herea (45+1) a reluat cu capul din 6 metri, însă trimite pe lângă. Rus era bătut.

În partea secundă, Constantin Roșu (54) putea deschide scorul când a scapat singur cu Iacob, însă a trimis pe lângă poartă. Și Ghenovici (65) putea înscrie din 13 metri, dar Rus a salvat din fața tehnicului mijlocaș.

Intrat pe parcurs, Pavel Nemeș avea să decisă jocul cu golul său reușit în minutul 76, când a punctat din 6 metri, după o fază rapidă pe contraatac.

Balint: „Sunt foarte supărat, în general diger foarte greu înfrângerile”

La finalul partidei, Laszlo Balint a spus că Metaloglobus ar fi meritat victoria, fiindcă a controlat jocul în mare parte și a avut cuvinte dure pentru elevii săi, pe care i-a acuzat de lipsă de respect la adresa fotbalului și superficialitate. Antrenorul bucureștenilor speră ca acest eșec să îi trezească înaintea meciului de duminică cu Chindia.

„După aspectul jocului și al ocaziilor create, rezultatul este nedrept. Însă, ca determinare, atitudine și disciplină, Luceafărul a fost peste noi, fotbalul i-a răsplătit, în timp ce pe noi ne-a pedepsit. Este adevarat că am controlat jocul în cea mai mare parte, dar am avut o posesie greoaie, lentă, ceea ce ne-a pus in postura de a abuza de mingi lungi. Foarte rar am reușit să accelerăm acțiunile de atac în treimea adversă, iar atunci când am făcut-o, ne-am creat ocazii de gol. Nici la fazele fixe nu am reușit să fim periculoși, cu o singură excepție, la acea ocazie mare de gol a lui Ovidiu Herea din minutul 45. Sunt foarte supărat, în general diger foarte greu înfrângerile, însă nu accept lipsa de respect la adresa fotbalului, superficialitatea și atitudinea de „lasă că merge și așa”!!! Mai sunt trei etape, le vom aborda la fel ca și până acum, încercăm să scoatem maxim din ele, dar dacă ne vom prezenta cum ne-am prezentat azi, etapa viitoare Chindia ne va da cu terenul în cap! Suntem limitați ca soluții, mai ales la jucătorii U21, însă sper ca meciul de azi să fie un semnal pentru toți și echipa să reacționeze duminică”, a declarat, pentru Liga2 ProSport, Laszlo Balint.

Lupuț: „Ne considerăm salvați după acest meci”

De partea cealaltă, Cristian Lupuț a văzut un meci echilibrat și consideră că după această victorie echipa sa este salvată de la retrogradare.

„A fost un meci echilibrat, disputat în fața unei formații bune, care a arătat o altă față în acest retur. Echipa a făcut un joc bun de deplasare, iar victoria obținută este una foarte importantă. Ne considerăm salvați după acest meci. Îmi felicit băieții pentru ce au realizat”, a declarat, pentru Bihon, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA     0-1
Pavel Nemeș 76′

Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Riza – Sota Mino, Andr. Lungu (Ghenovici 59′) – Șt. Niculae (Vl. Vlad 46′), Cl. Herea,  Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)(Potecea 85′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Al. Neagu, Frîncu, C-tin. Costache
Antrenor: Laszlo Balint

I. Rus – Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja – C-tin. Roșu (Ciul 76′), Chiorean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (Nemeș 69′) – Vas. Pop (Bebey 59′), Ludușan (cpt.)
Rezerve neutilizate: Moga – Tud. Călin, Fl. Drăgan, Opriș
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați); Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov); Observatori: Silviu Crângașu (Ploiești) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).

Etapa următoare, Luceafărul joacă sâmbătă, de la ora 13:00, pe teren propriu, cu SSC Farul Constanța, iar Metaloglobus o întâlnește pe Chindia, la Târgoviște, duminică, de la ora 12:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bihon.ro

Marius ANGHEL 15 May. 2019, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă