Luceafărul Oradea și Pandurii Târgu Jiu ar putea considera din 2018 „acasă” stadionul din Motru. Mutarea echipei bihorene prinde din nou contur. „Așa a fost ultima discuție”

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 17:29 Campionat
Luceafărul Oradea și Pandurii Târgu Jiu ar putea considera din 2018

Odată cu finalul primei părți a campionatului Ligii 2, care a coincis și cu scăparea din zona retrogradabilă, au reapărut și zvonurile conform cărora Luceafărul Oradea nu va mai continua să joace în județul Bihor, la Sânmartin ori Oradea. Ci se va muta într-unul dintre cele două orașe unde conducerea clubului a făcut demersuri din timp, adică mai aproape de domiciliul finanțatorului din umbră Nicolae Sarcină.

Imediat după ce au preluat clubul bihorean, la finalul lunii august 2017, noii șefi ai echipei au făcut demersuri, atât la Petroșani, cât și la Motru, iar consilierii locali au aprobat acceptarea Luceafărului pe stadionul local. Președintele Lucia Vladimirescu nu a recunoscut că echipa sa vrea să se mute, ci a negat cu vehemență și a transmis că politicienii locali își fac imagine pe seama clubului din Liga 2. Ulterior, după ce pe site-ul primăriei Motru a apărut procesul verbal al ședinței din 13 septembrie 2017, în care a participat chiar Lucia Vladimirescu, pentru a convinge consilierii locali, președintele echipei bihorene nu a dorit să discute despre acest subiect.

Primarul din Motru: „Condiția e să rezolve cu clubul Pandurii, să nu se suprapună meciurile”

Între timp, lucrurile se pare că s-au schimbat, iar echipa antrenată de Cristian Dulca ar putea juca în partea a doua a sezonului Ligii 2 pe stadionul Minerul din Motru, adică acolo unde și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu. Reprezentanții echipei au purtat discuții de principiu cu autoritățile motrene, au ajuns la un acord, însă, până să se realizeze această mutare, trebuie ca și FRF să își dea acordul. Programul echipelor Luceafărul și Pandurii va trebui să nu se suprapună.

Primarul orașului Motru confirmă discuția cu reprezentanții clubului Luceafărul și admite că echipa bihoreană ar putea juca din 2018 pe stadionul Minerul. „Echipa va veni în retur la Motru, așa a fost ultima discuție, dar nu se știe sigur. Condiția e să rezolve cu clubul Pandurii, să nu se suprapună meciurile. Trebuie să obțină un acord de la Federația Română de Fotbal, să programeze meciurile în așa fel încât să nu fie la aceeași oră. Noi am emis o hotărâre de Consiliu prin care suntem de acord să vină să joace în aceleași condiții ca Pandurii. O chirie destul de modică, echivalentul a 50 de euro pe lună, și să plătească utilitățile. Deocamdată atât, pentru că ne dorim să avem echipe mari, să avem sport în Motru”, a explicat, pentru Pandurul, Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

La finalul primei părți a campionatului Ligii 2, după 21 de etape desfășurate, Luceafărul Oradea se situează pe locul 14, cu 21 de puncte, la un punct peste ultimele două locurile retrogradabile. În acest sezon, echipa bihoreană a evoluat pe teren propriu atât la Oradea, pe stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cât și la Sânmartin, o comună de lângă Oradea.

Pandurii Târgu Jiu se află pe locul 19, penultimul, cu 18 puncte, și după retrogradarea în Liga 2 s-a mutat la Motru pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu.

În prima etapă din 2018, a 22-a a campionatului, programată pe 24 februarie, Luceafărului Oradea va întâlni pe teren propriu pe ASA Târgu Mureș, în timp ce Pandurii Târgu Jiu trebuie să joace tot acasă, la Motru, cu Metaloglobus București.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă