Primarul Năvodariului a fost eliberat sub control judiciar, după ce a fost reținut 24 de ore de către procurorii DNA

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 15:29 Campionat
Primarul Năvodariului a fost eliberat sub control judiciar,** după ce a fost reținut 24 de ore de către procurorii DNA

UPDATE 2: Procurorii DNA Constanța au emis vineri o ordonanță de reținere pe 24 de ore pe numele primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei, suspectat de fapte de corupție. Edilul a fost eliberat din arest și va fi cercetat sub control judiciar. Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată. Matei a fost prezentat, sâmbătă, Curții de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a decis ca primarul din Năvodari să fie cercetat în libertate sub control judiciar. 

Nicolae Matei a fost citat vineri dimineață la sediul DNA Constanța pentru cercetări în două dosare ce au legătură cu investiții ale Primăriei Năvodari, retrocedări și finanțarea clubului de fotbal Săgeata Năvodari.

Reacția primăriei 

Cabinetul primarului Nicolae Matei a trimis în această seară un comunicat de presă prin care atât primăria Năvodari cât și Consiliul Local își arată sprijinul pentru primarul reținut în această după amiază de către DNA.

„Astăzi, 29.08.2014, la orele 11.00, d-nul Matei Nicolae, Primarul Orașului Năvodari a fost chemat la DNA Constanța pentru a formula obiecții la raportul de expertiză întocmit de expertul desemnat de DNA. Formularea de obiecțiuni s-a impus cu privire la prețul pe care expertiza întocmită de expertul DNA il stabilește în comparație cu prețul care a reieșit din expertiza întocmită  de evaluatorii autorizați conform legii. Obiecțiunile formulate de autoritatea publică la  raportul de expertiză s-au formulat cu privire la metodele de stabilire a prețului care au stat la baza expertizei intocmite de expertul DNA.


UPDATE: Contactat telefonic de Liga2.ro, managerul general Aurelian Băbuțan a declarat: „Nu avem nici noi prea multe date despre ce s-a întâmplat azi. La acest moment, nu știu motivul, nu știu ce s-a întâmplat, cauza o știu cei ce îl anchetează.
Ideea e că un moment nepotrivit, dar noi sperăm ca mâine să îl avem alături de noi la echipă sau dacă nu, măcar mâine seară. Din ce am înțeles e vorba de 24 ore. Sperăm să se rezolve problemele pe care le are domnul primar. Nu e un moment potrivit pentru echipa noastră, dar nu trebuie să ne pierdem cu firea și trebuie să ne concentrăm la meciul de mâine”


Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost reținut pentru 24 de ore, de procurorii DNA. El este cercetat într-un dosar de spălare de bani și abuz în serviciu. Conform EvZ.ro, acesta este acum în arestul Poliției Constanța, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, fiind suspectat de  fapte de corupție.

Conform sursei citate, condamnat la trei ani și jumătate închisoare pentru dare de mită, sentința definitivă urmând să se dea în 19 sepembrie, Nicolae Matei este suspectat într-un nou dosar pentru fapte de corupție care ar privi finanțarea echipei de fotbal Săgeata Năvodari, precum și aprobarea unor retrocedări ilegale.

În condițiile în care Primăria Năvodari avea planuri mari cu Săgeata, pentru care se alocase o sumă însemnată de bani pentru modernizarea stadionului și mărirea capacității acestuia la 8.000 de locuri până la finalul sezonului, arestarea lui Matei este o lovitură grea. Vă reamintim că Nicolae Matei a mai stat în închisoare timp de cinci luni, de la sfârșitul anului 2012 până în aprilie 2013.

Săgeata debutează mâine în campionat, când va primi vizita celor de la ACS Berceni, într-un meci programat să înceapă de la ora 11:00

Foto de Alexandru RAITA

 


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

 

 

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 15:29 Campionat
Pe aceeași temă