Lobonț, prima vizită în vestiarul lui „U” Cluj: „Vom reuși lucruri senzaționale împreună”. Fostul portar nu va fi antrenor principal în acte

Lobonț, prima vizită în vestiarul lui

Bogdan Lobonț (40 de ani), fostul portar al naționalei, își va începe cariera de antrenor principal din 1 ianuarie 2019, dar, astăzi, a sosit la Cluj-Napoca pentru a semna contractul cu Universitatea Cluj și pentru a-i cunoaște pe jucătorii cu care va încerca promovarea.

„Sunt bucuros că încep această aventură de antrenor în România, că o încep alături de U Cluj. Nu mi-a fost greu să mă decid, pentru că am văzut ce potențial are clubul, ce jucători are, cu niște suporteri minunați și cred că Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal. Sunt convins că împreună vom reuși să facem lucruri extraordinare. Presiunea este peste tot, dar pot să vă asigur că împrună, zi de zi, vom lupta ca să aducem rezultate”, a spus Bogdan Lobonț.

Iencsi, antrenor în acte

Fostul portar a cerut din start să se ocupe de echipă abia din luna ianuarie, pentru a avea timp să-și încheie socotelile cu AS Roma și pentru a se putea ocupa de pregătirea din iarnă. Lobonț a avut meciul de retrage din activitate pe 5 iunie 2018, într-un amical cu Finlanda (scor 2-0, la Ploiești), n-a mai activat în fotbalul din România din 2000, când s-a transferat de la Rapid și în ultima perioadă a făcut parte din departamentul de scouting al lui AS Roma.

Negocierile cu Universitatea Cluj au durat atât de mult pentru că Lobonț era plecat în Brazilia, unde a urmărit mai mulți jucători pe care romanii îi au în vizor.

În acte însă, Adrian Iencsi va fi antrenorul principal la Universitatea Cluj, asta pentru că Bogdan Lobonț nu are încă licență.

„Lobonț e un băiat foarte bine pregătit, meticulos și nu a fost ușor să accepte de la prima discuție. E foarte atent la detalii și își dorește foarte mult să aibă realizări. Eu sunt aici să îl susțin, mi-am asumat, răspund de această decizie și cred că astfel de oameni trebuie să conducă fotbalul românesc”, a declarat și managerul Ioan Ovidiu Sabău.

La ultimele partide din acest an va sta pe bancă Mircea Cojocaru. Acesta a fost convins de Ioan Ovidiu Sabău să conducă echipa până la venirea lui Lobonț, cu toate că nu și-a mai dorit să devină principal.

După 15 etape, „U” Cluj ocupă locul 5 în campionat, cu 30 de puncte. Lider este Chindia Târgoviște, cu 35 de puncte. În etapa cu numărul 16, „Șepcile roșii” vor juca duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni (locul 2, cu 33 de puncte).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: CJsport

Pe aceeași temă