Liderul s-a încurcat pe sinteticul din Pantelimon. Măldărășanu l-a ținut în șah pe Balint. Ce va face Pancu? Cronica partidei Metaloglobus – UTA

Metaloglobus și UTA au remizat, duminică, scor 1-1, în etapa cu numărul 18 din Liga 2. Oaspeții au deschis rapid scorul, prin David Miculescu, dar bucureștenii au egalat pe finalul primei părți, după autogolul lui Andrei Rus. Gazdele au terminat meciul în inferioritate numerică.

UTA a început perfect meciul cu Metaloglobus. David Miculescu a deschis scorul după numai șapte minute, după o pasă sclipitoare a lui Octavian Ursu. Mijlocașul a sprintat în flancul drept, a centrat în 6 metri, iar decarul Miculescu a împins mingea în plasă pentru 1-0. Arădenii au prins aripi după reușita lui Miculescu și pentru o bună perioadă au dominat autoritar partida. Ursu putea duce scorul la 2-0, dar a ratat din situație de unu la unu cu portarul George Gavrilaș. Ciprian Rus și Romario Moise au mai avut și ei câteva acțiuni periculoase, încheiate însă fără gol.

Alexandru Coman a semnat prima ocazie pentru Metaloglobus, în minutul 27. Mijlocașul crescut de Rapid a șutat superb din voleu, de la 25 de metri, dar portarul Florin Iacob a reținut balonul. A fost momentul care a deblocat jocul gazdelor. La doar câteva momente de la ocazia lui Coman, Andrei Lungu a reluat periculos cu capul din șase metri, însă mingea a trecut la o palmă de poartă UTA-ei. Metaloglobus a continuat să preseze și să caute golul egalizator, în timp ce arădenii nu s-au mai apropiat deloc de poarta adversă. S-a restabilit egalitatea chiar înaintea pauzei, după un autogol al oaspeților. Ovidiu Herea a reluat cu capul după o lovitură de colț, iar Andrei Rus a deviat în propria poartă, astfel că tabela a indicat scorul de 1-1 după 45 minute.

UTA a forțat victoria pe final, dar gazdele au rezistat în zece oameni

Jucătorii lui Laszlo Balint nu s-au regăsit nici după startul reprizei secunde. Metaloglobus a continuat să preseze și după reluarea jocului, iar Andrei Lungu a semnat o nouă ratare uriașă. Lungu a scăpat spre poarta UTA-ei, dar a fost blocat în momentul șutului de un fundaș advers. Autogolul din minutul 45 a afectat serios moralul arădenilor. Octavian Ursu a încercat să facă din nou diferența printr-o acțiune personală, în minutul 63, dar șutul acestui a fost reținut în doi timpi de portarul Gavrilaș.

UTA a irosit o ocazie monumentală în minutul 75. Romario Moise a șutat puternic de la 25 metri, Gavrilaș a respins în față, iar Bustea a venit lansat pentru a relua în poartă. Mijlocașul intrat în minutul 67 în locul lui Octavian Ursu a trimis puternic pe centru, dar Gavrilaș s-a ridicat la timp și a reușit să respingă spectaculos în afara terenului. Situația gazdelor s-a complicat în minutul 77, când fundașul Andrei Sava a încasat al doilea cartonaș galben și a fost trimis la vestiare. După eliminarea lui Sava, arădenii s-au năpustit în atac. Ciprian Rus a fost aproape de a tranșa soarta partidei, dar bara l-a salvat pe Gavrilaș.Dar și Metaloglobus putea da lovitura pe contraatac, însă Iacob a reținut șutul din 13 metri al lui Mino Sota.

Gazdele au cerut un penalty în minutul 90+2, după un presupus henț la Ilie. Centralul Robert Avram a lăsat jocul să meargă, spre disperarea gazdelor, A fost ultimul moment notabil al meciului, astfel că partida Metaloglobus – UTA s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – UTA ARAD 1-1
Ovidiu Herea 45′ / David Miculescu 7′

Gavrilaș – Iul. Ciubotaru, D. Lung, Fl. Plămadă, Al. Coman – Andr. Lungu, Mino Sota – Ciocâlteu (Rob. Vîlceanu 90+1′), Ed. Vraciu (Duminică 88′), Andr. Sava – Ov. Herea (cpt.)(C. Ionică 86′)
Rezerve neutilizate: Geantă – L. Cazan, Stoianovici, Andr. Ionescu
Antrenor: Marius Măldărășanu
Eliminat: Andrei Sava 77′ (cumul de cartonașe galbene)

Fl. Iacob – Andr. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Miculescu (Oroian 86′), R. Moise, Hrezdac (Al. Ioniță 81′), Oct. Ursu (Bustea 67′) – Cip. Rus (cpt.), Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Vulturar, Deta, Șeroni
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș) și Gheorghiță Bălan (Pitești); Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

În runda următoare Metaloglobus va juca la Călărași, în timp ce UTA rămâne în Capitală pentru duelul cu Rapid. Meciul din Regie va avea loc miercuri, de la ora 14:00, și e intermediară din etapa a 10-a. Giuleștenii vin după două victorii consecutive, 5-1 cu CS Mioveni și 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, în timp ce UTA a înregistrat un singur succes în ultimele patru etape. Rapidiștii Herea și Măldărășanu au reușit astăzi să încurce liderul. Rămâne de văzut cum se va desfășura jocul de miercuri.

Cu 32 de puncte, dar și cu două restanțe, UTA e liderul Ligii 2. Metaloglobus e pe locul 6, cu 27 de puncte.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Eduard VÎNĂ‚TORU și George FILIP / Mediafax Foto

Pe aceeași temă