Laszlo Balint e sigur după ce a văzut Clinceniul jucând: „Nu mai au cum să rateze promovarea”. Ce șanse la Liga 1 îi dă Petrolului, echipă pe care a blocat-o pe „Ilie Oană”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 22:32 Campionat
Laszlo Balint e sigur după ce a văzut Clinceniul jucând:
  • Metaloglobus n-a putut să repete rezultatul bun scos pe terenul Petrolului (scor 1-1) și în al doilea joc desfășurat în acest an contra unei echipe care luptă pentru promovare. Cu Clinceniul, astăzi de dimineață, într-un joc ignorat de televiziunile deținătoare de drepturi din Liga 2, formația bucureșteană a cedat la limită, scor 1-0, și începe să-și piardă aura de echipă greu de învins sub comanda lui Laszlo Balint.
  • Cel puțin în deplasare, Metaloglobus n-a câștigat niciun meci în 2019, după trei remize, acum ajungând la două eșecuri asemănătoare, 0-1, cu ACS Poli și Academica. Pe teren propriu, în cinci meciuri are patru victorii și o remiză.
  • La final, Laszlo Balint a spus că Academica Clinceni nu va avea emoții să promoveze în Liga 1 în ultimele șapte etape rămase de disputat.

 

Metaloglobus i-a dat o replică bună Clinceniului în prima repriză, iar rezultatul de egalitate s-a menținut până în minutul 73. În partea secundă, echipa lui Ilie Poenaru a pus presiune încontinuu și a dat lovitura prin Alexandru Buziuc. Atacantul a preluat pe piept în careu și a șutat fără speranțe pentru Florin Iacob.

Cu victoria la limită, Clinceniul a acumulat 73 de puncte, a profitat de egalul Chindiei pe terenul UTA-ei (scor 2-2), și s-a distanțat la șapte puncte de aceasta.

La finalul meciului de la Clinceni, antrenorul Metaloglobusului, Laszlo Balint, și-a felicitat jucătorii pentru evoluția bună contra liderului, chiar dacă au pierdut, și crede că ar fi meritat mai mult din această partidă.

„Trebuie să îi felicit pe băieți. Am făcut un joc foarte bun, dar este frustrant că am pierdut dintr-o fază fixă, la care nu aveam voie să fim surprinși. Am fost lipsiți de reacție la două faze similare, lovituri libere executate de Barbu, cu Buziuc la finalizare, și dacă la prima fază am scăpat, la a doua gazdele au reușit să marcheze. Sper ca băieții să înțeleagă că astfel de momente statice decid jocuri și la cel mai înalt nivel, și noi, din păcate, se pare că nu reușim să înscriem din astfel de faze, în timp ce, pe apărare, dăm dovadă de vulnerabilitate, în ciuda faptului că avem destui jucători cu talie. Pe joc, am arătat bine, se văd progresele, am pus destule probleme Clinceniului, care azi a reușit să fie mai pragmatică decât noi și să ia o opțiune importantă pentru promovarea în prima ligă. Cred că am fi meritat să obținem mai mult din acest meci, dar asta e, trebuie să mergem înainte, să învățăm din greșeli și să rămânem ancorați în realitatea noastră, pentru că se pare că nu reușim să legăm două victorii, și meciul din etapa viitoare devine extrem de important pentru noi, ca să reușim să ne menținem la o distanță liniștitoare față de zona roșie a clasamentului”, a spus Balint.

„Nu mai au cum să rateze promovarea”

Fost antrenor la Clinceni, în perioada iulie 2015/martie 2016, când Academica a început să devină o echipă puternică în Liga 2, Balint crede acum că echipa ilfoveană nu va avea probleme în ultimele etape rămase din acest sezon pentru a obține promovarea, una pe care o sonsideră meritată. „Îi felicit pe cei de la Clinceni, în opinia mea nu mai au cum să rateze promovarea, chiar dacă mai sunt șapte etape de disputat. Practică un fotbal frumos, au forță ofensivă, au jucători de calitate și parcursul lor nu este deloc întâmplător”, a mai transmis Laszlo Balint.

„Petrolul încă nu a iesit din cursă, dar nu prea își mai permite pași greșiți”

În cele zece etape desfășurate până acum în acest an, Metaloglobus a întâlnit două dintre echipele care luptă pentru promovare. Cu Petrolul a remizat la Ploiești, scor 1-1, iar cu Academica Clinceni a pierdut, scor 1-0. Balint crede că diferența dintre cele două cluburi întâlnite ține de presiune. Dacă ilfovenii au liniște, prahovenii, chiar și cu jucători experimentați, sunt afectați de presiunea exercitată de suporteri, după ce rezultatele nu i-au ajutat.

„Au caracteristici diferite, la cei de la Clinceni se vede entuziasmul jucătorilor tineri și liniștea conferită de lipsa presiunii, în timp ce Petrolul este o echipă solidă, experimentată, chiar și jucătorii sub vârstă de la Petrolul au o anumite experiență, însă, probabil, faptul că au pierdut puncte cu echipele mici a contat foarte mult în parcursul lor. Petrolul încă nu a iesit din cursă, dar nu prea își mai permite pași greșiți până la final, iar Clinceni, chiar dacă trebuie să joace meciuri directe cu Chindia, U Cluj sau Petrolul, cred că are biletele asigurate pentru prima ligă”, e de părere Laszlo Balint.

Cât o privește pe Metaloglobus, aceasta a rămas cu 37 de puncte și se află pe locul 12, la doar patru puncte peste Daco-Getica, ultima clasată pe locurile retrogradabile. În etapa următoare, trupa bucureșteană joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov, o altă candidată la promovare, chiar fosta echipă antrenată de Laszlo Balint.

Echipa utilizată de Balint cu Academica Clinceni: Fl. Iacob – Tomozei, Caramalău, Fl. Plămadă, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu (Al. Neagu 88′) – Vl. Vlad (Riza 79′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)(Ghenovici 75′). Jucători neutilizați: Rob. Geantă – Potecea, Frîncu, C-tin. Costache.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto
Video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 22:32 Campionat
Pe aceeași temă