Laszlo Balint, după ce Snagovul a rupt seria înfrângerilor în deplasare: „Puteam închide jocul mai devreme”. Cum comentează ofertele primite și posibilitatea ca echipa să se mute la Reșița sau chiar Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 13:22 Campionat

Sportul Snagov s-a impus, luni seară, cu 2-1 în fața celor de la ASU Politehnica, rezultat cu care elevii lui Laszlo Balint au urcat pe locul 2 în Liga 2, la finalul etapei a 16-a. Antrenorul ilfovenilor a spus că rezultatele obținute în acest sezon sunt reflecția muncii depuse și a atmosferei bune din vestiar. Despre zvonurile unei posibile mutări a echipei la Reșița sau chiar la Timișoara, din sezonul viitor, Balint a punctat doar că fotbalul aduce multe schimbări imprevizibile.

Antrenorul snagovului a precizat că echipa sa putea câștiga mai categoric la Timișoara, chiar dacă a fost condusă. „Cred că este o victorie meritată, una peste alta, chiar dacă știam că vom juca cu un adversar dificil, care a avut momente în care a pus presiune pe noi, dar am gestionat-o bine. Cred că puteam închide jocul mai devreme, dar a venit acel gol după o greșeală de poziționare. Dar echipa a reacționat bine, am întors rezultatul și am mai avut două ocazii mari în prima repriză, prin Hlistei și Florin Ilie. Sunt trei puncte foarte importante, țin să-mi felicit băieții, pentru că muncesc zi de zi și asta se vede pe teren”, a spus Balint, după meci.

De data aceasta, a fost „due senza tre”

În ultimele deplasări, Snagovul a pierdut cu 2-0 la Târgu Jiu, și apoi 4-1 la Târgoviște. Echipa ilfoveană a contrazis proverbul italian „non c”e due senza tre” (nu e doi fără trei) și a câștigat la Timișoara. „Sunt bucuros și dintr-un alt punct de vedere, am câștigat după o lună perioadă în deplasare, nu o mai făcusem din 29 septembrie, de la Clinceni. Veneam după două înfrângeri în deplasare, ultima dureroasă, cu Chindia. Am vorbit cu băieții, am reacționat foarte bine, am fost determinați și am luat cele trei puncte. Deja este o caracteristică a noastră, a spiritului nostru din vestiar, băieții sunt focusați pe performanța sportivă și asta înseamnă să încercăm să scoatem maximul. Am avut o perioadă în care nu ne-am ridicat la așteptările noastre. Acești băieți sunt admirabili, pentru că reușim să ne menținem acolo în față. Ne bucură această constanță într-o ligă atât de echilibrată, cu echipe valoroase. Este o performanță să fim pe locul 2 după 16 etape”, a explicat Balint.

Despre mutarea echipei: „Meseria de antrenor îți oferă multe surprize”

Despre Sportul Snagov au apărut discuții că din sezonul viitor s-ar putea muta la Reșița. De asemenea, există informații că finanțatorul Cătălin Rufă a discutat și cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Întrebat despre acest lucru, Laszlo Balint a „scăldat-o”.

„Noi ne concentrăm pe ultimele meciuri, până în decembrie. Este adevărat, circulă unele zvonuri, dar nu cred că sunt în măsură să vă răspund. Viața de antrenor îți oferă multe surprize. Eu îmi doresc foarte mult să performez, acum sunt un antrenor la început de drum. Îmi doresc foarte mult să cresc ca antrenor, de asta muncesc zi de zi. Meseria de antrenor îți oferă multe surprize. Eu încerc să trăiesc cât se poate de mult momentul. Pentru mine, momentul este Sportul Snagov”, a comentat, diplomatic, Balint.

Balint trage linia în iarnă

Parcursul bun cu Sportul a făcut ca Laszlo Balint că atragă atenția mai multor cluburi în căutare de antrenori, cel mai de notorietate fiind cazul cu „U” Cluj. Tehnicianul spune că în decembrie își va face bilanțul. „Sunt antrenorul Sportului Snagov, mă concentrez acum pe munca mea. Îmi doresc să confirmăm acest parcurs bun. Echipa a arătat și astăzi că a venit să câștige. Vedem ce se va întâmpla. Noi ne dorim să terminăm cât mai sus în clasament. Vom vedea unde vomfi pe data de 8 decembrie”, a concluzionat antrenorul Snagovului.

După 16 etape, perioadă în care a stat de multe ori pe primul loc, Sportul Snagov se clasează pe locul 2, promovabil direct, cu 36 de puncte, cu două puncte sub Chindia și cu unul peste Petrolul. În runda următoare, Sportul Snagov joacă duminică, de la ora 11:00, cel mai probabil la Buftea, cu Universitatea Cluj (locul 4, cu 33 de puncte).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2018, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă