„Lanterna roșie” a dat de pământ cu Olimpia. Karda: „Toată lumea se gândește la nenorociri, cote la pariuri, deja suntem făcuți zob”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 16:08 Campionat

Pe lângă înfrângerea liderului Juventus la Mioveni, un alt rezultat care a surprins în prima etapă a returului Ligii 2 a fost înregistrat la Ghermănești / Snagov. Acolo, „lanterna roșie” Metalul Reșița a umilit-o pe Olimpia Satu Mare, echipa care înaintea desfășurării etapei a 20-a era clasată pe poziția a treia. Ultima clasată a câștigat cu 4-0, omul meciului fiind neamțul de origine grecească Evangelos Skraparas, cu trei goluri și un penalty obținut.

Olimpia Satu Mare și-a întrerupt seria de 11 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, incluzând aici și succesul anulat cu ACS Berceni, cu un rezultat șocant pe terenul ultimei clasate. Echipa lui Bogdan Andone a întâlnit cel mai slab adversar din Liga 2, însă, cu toate acestea, a plecat umilit de pe terenul acestuia. Sătmărenii dau vina pe orice: teren, gheață, frig, drum, arbitraj sau ghinion pentru această înfrângere.

Skaraparas a deschis scorul pentru Metalul în minutul 36, contrar cursului jocului de până atunci. În partea secundă, același neamț a obținut un penalty controversat pe care l-a transformat cu ușurință Buduroi (58). Disperarea oaspeților de a reveni în joc a fost taxată în minutele de prelungiri de același Skaraparas (90+2, 90+5) după două contraatacuri finalizate cu gol.

Karda: „Nu se poate ca noi să picăm drept cobai”

Imediat după joc, președintele Olimpiei, Attila Karda, a încercat să motiveze această înfrângere drastică. „S-a rupt șirul victoriilor. Am da în penibil ca la acest 4-0 să căutăm vinovat. Noi suntem vinovați. Unii jucători arătându-și limitele de care dispun”, și-a început oficialul discursul, ca imediat după aceea să uite ce a spus și să dea vina pe alți factori pentru eșec: „La niciun meci nu am vorbit despre arbitraj și despre condițiile de joc, dar mie nu-mi vine să cred că la nivel de Liga a 2-a se poate omologa un astfel de teren. Am cerut amânarea, tocmai din cauza acestor terenuri. Nu se poate ca, după ce cei de la Reșita s-au plâns de arbitraj, noi să picăm drept cobai. Nu scuză acest rezultat și jocul penibil, dar nici să parcurgem astfel de distanțe și să fim victime sigure”, a spus Karda la radio Sport Total FM.

Conducătorul Olimpiei anunță și măsuri împotriva jucătorilor și, din propria inițiativă, a vorbit și despre pariuri: „A fost un examen pentru unii dintre jucători, pentru că la clubul acesta nu suntem în pelerinaj. La acest scor, deja toată lumea se gândește la nenorociri, cote la pariuri, deja suntem făcuți zob. De asta am subliniat greșelile de arbitraj, ca să nu se mai întâmple. Nu vreau ca munca noastră să fie batjocorită de x și y. Când câștigăm sunt primul care laudă băieții, când greșim sunt primul care își asuma acest lucru. A fost o zi în care au fost toate pe dos”, a mai declarat Attila Karda.

Andone: „Probabil că deranjăm să fim acolo sus în clasament”

Antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, crede că echipa sa a început să deranjeză pentru că a ajuns atât de sus în clasament. „Am jucat pe un teren înghețat, arbitrajul a fost doar într-o singură direcție, cu un penalty inventat pentru 2-0 ca să poată rupe cei de la Metalul jocul. Probabil că deranjăm să fim acolo sus în clasament și probabil că deplasările de la București la Satu Mare sunt lungi și nu le convin unora. Nu am nimic să le reproșez băieților. Din contră, merită toate aprecierile pentru ceea ce au realizat până acum în condițiile în care sunt la echipă, atât condițiile sportive, cât și cele financiare. E o situație delicată, foarte greu de gestionat”, a comentat, pentru satumareonline.ro, Andone.

Stoica: „A fost o victorie chiar mai categorică decât ne-am așteptat și noi”

Pentru Metalul, punctele cu Olimpia Satu Mare sunt primele după o serie de cinci jocuri în care s-a pierdut tot. În acest sezon, „lanterna roșie” a mai câștigat cu CS Balotești și Academica Clinceni, iar cu CS Mioveni a înregistrat un egal.

Antrenorul ultimei clasate, Mihai Stoica, se aștepta la o victorie cu Olimpia, însă scorul l-a surprins chiar și pe el. Cât despre condițiile de joc, acesta spune că pe același teren au evoluat atât jucătorii săi, cât și cei adverși.

„A fost o victorie chiar mai categorică decât ne-am așteptat și noi. Am întâlnit o echipă puternică, dar care nu a putut să își facă jocul din cauza modului în care am pregătit noi jocul. Am avut și șansă, recunosc. Terenul e mult spus că a fost impracticabil. A fost înghețat pe partea unde e tribuna și e umbră, a mai dispărut iarba, dar am pus și noi cât am putut, l-am mai îndreptat. Trebuie să găsim la înfrângeri niște explicații sau scuze. Eu consider că s-a jucat meciul în aceleași condiții pentru ambele echipe”, a spus Stoica la radio Sport Total FM.

Mihai Stoica a vorbit și despre condițiile de la Metalul: „Am avut echipa aproape completă, nu știu ce se va întâmpla. Nu este o comunitate cu bani mulți, patronul caută soluții în continuare. Activitatea echipei va continua. Vreau ca echipa să termine campionatul în condiții normale de pregătire. Am putea termina la mijlocul clasamentului. E un colectiv foarte bun, care a suferit foarte mult”.

După acest rezultat, Metalul Reșița a obținut 10 puncte în clasament și e la egalitate cu CS Balotești, iar față de primul loc care o salvează de la retrogradare, ocupat de ASU Poli, o desparte 6 puncte. Olimpia Satu Mare a rămas cu 34 de puncte și a căzut pe locul 5, fiind la egalitate cu CS Mioveni, care e pe locul 6.

În ultima etapă din 2016, Olimpia Satu Mare joacă acasă cu CS Mioveni, iar Metalul Reșița joacă la Călărași cu Dunărea.

METALUL REȘIȚA – OLIMPIA SATU MARE 4-0
Skraparas 36′, 90+2′, 90+5′, Buduroi 58′ – pen.

Kololo – Dănănae, Rz. Petre (Dr. Matei 66′), C-tin. Dima, Bg. Stancu – Seb. Ghinga (cpt.) – Jamali, Buduroi (Selishta 79′), F. Paraschiv (Borțoneanu 74′) – Pădurețu, Skraparas
Rezerve neutilizate: Raiu – M. Ciobanu, R. Chira, Ken Tassin
Antrenor: Mihai Stoica

Anca-Trip – Ciul (Tudoran 46′), Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaș (Erdei 67′), Krausz – V. Pop, R. Rus, D. Muntean – Ludușan (Cocian 86′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Kanaloș, Bura, Feier
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Voința (Ghermănești); Spectatori: 100; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Mihaela Țepușă (București).

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 16:08 Campionat
Pe aceeași temă