La FRF nu s-a primit încă niciun document. Aseară, președintele Săgeții anunțase abandonul: „Vom face toate comunicatele pentru Federație pentru retragerea echipei”

Mihai Andries 27 Nov. 2014, 10:10 Campionat
La FRF nu s-a primit încă niciun document.** Aseară, președintele Săgeții anunțase abandonul:**

UPDATE 13:00 Liga2.ro a contactat Departamentul de Competiții al FRF în urmă cu câteva minute pentru a afla dacă oficialii Săgeții au trimis vreo hârtie oficială.

„Până la această oră nu am primit nimic de la clubul din Năvodari” a fost răspunsul primit.

Gruparea de la malul mării trebuie să trimită hârtie prin care anunță retragerea, în caz contrar meciul se va disputa la ora stabilită oficial. Dacă năvodărenii nu se vor prezenta la meci, atunci vor fi sancționați cu meci pierdut la masa verde. A doua neprezentare va însemna și excluderea din competiție.

Cum în 2014 mai sunt de jucat fix două runde, Săgeata poate fi exclusă în mod oficial (ca urmare a două neprezentări – n.a.) începând din a doua săptămână a lui decembrie. În cazul în care ar mai fi fost de jucat doar o rundă, echipa ar mai fi putut să nu se prezinte în weekend și să își prelungească viața cel puțin până la prima etapă din primăvară. Astfel, ar mai fi fost la dispoziție circa trei luni pentru a se găsi fondurile necesare terminării campionatului.


Eșecul suferit la Slobozia, cu gol primit în ultimele secvențe ale meciului, va fi ultima amintire a ceea ce a însemnat Săgeata Năvodari. Ceea ce se anticipa încă de când s-a aflat că primarul Nicolae Matei, omul care a sprijinit gruparea de la malul mării în ultimii ani, a fost arestat în septembrie, iată că devine realitate: Săgeata Năvodari dispare din fotbalul românesc, din lipsă de fonduri.

Poștaliu: „Astăzi am reziliat cu o mare parte dintre jucători”

Președintele Săgeții Năvodari, George Poștaliu, a confirmat aseară, în emisiunea „Trafic Sport”, de la Sport Total FM, realizată de Horațiu Sima, că echipa dobrogeană se va retrage din campionat chiar înainte de etapa de sâmbătă, întrucât nu mai sunt bani. Acesta a spus că s-au reziliat contractele cu majoritatea jucătorilor, urmând să se rezolve și situațiile fotbaliștilor străini de la club.

” Mâine (n.a. – azi), vom face toate comunicatele pentru Federație pentru retragerea echipei. Astăzi, am reziliat cu o mare parte dintre jucători. Ne-am strâns mâna. Mai avem de reglementat cu străinii. Mâine (n.a. – joi) vom avea o discuție cu autoritățile locale pentru a găsi fondurile necesare pentru a-i trimite acasă. Mai avem litigii cu încă 7-8 jucători din vechea gardă, din Liga 1. Este exact aceeași situație ca la Vaslui. Din păcate, nu mai putem continua proiectul, îmi pare rău pentru ei că nu-și vor mai primi banii. a declarat Poștaliu la Sport Total FM.

Poștaliu: „Am încercat să căutăm sponsori, investitori, dar nu s-au găsit”

„Autoritățile locale au hotărât că nu mai pot să finanțeze echipa. Noi, în ultimele două săptămâni, am încercat să căutăm sponsori, investitori, dar nu s-au găsit. Am cerut și acum sprijin din partea vechilor acționari, dar, din păcate, nu și-au putut reîndrepta privirea spre noi. Cei care ne conduc de mai sus nu mai pot să vireze în cont niciun ban. Legislativ, cei de la primărie nu mai pot să mai vireze niciun ban. Am înțeles că din septembrie s-a modificat legea prin care eram finanțați. La începutul anului, noi am primit un buget de promovare de 1 milion de euro. S-au acumulat datorii și cu banii pe care i-am primi nu s-ar putea acoperi acestea. La noi s-a vrut întoarcerea imediată în prima ligă, dar din păcate nu ne-am redresat. Noi am primit bani de la primărie doar pentru organizarea meciurilor. Am mai dat și un salariu, după care s-au terminat”. a încheiat Poștaliu

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 27 Nov. 2014, 10:10 Campionat
Pe aceeași temă