Juventus, lider incontestabil după victoria cu FC Brașov. Oprița i-a răspuns lui Țălnar pe teren

Marius ANGHEL 10 Dec. 2016, 17:53 Campionat

Juventus București a terminat en fanfare anul 2016 în campionatul Ligii 2 și se apropie cu pași repezi de Liga 1. Echipa antrenată de Daniel Oprița a câștigat astăzi, cu 2-1, pe propriul stadion, derby-ul cu FC Brașov, a doua clasată, în cadrul etapei a 21-a a Ligii 2, și s-a distanțat la șapte puncte de principala sa urmăritoare în lupta pentru promovare.

Mult mai tari în declarații înaintea jocului, impacientați că îi vor fura arbitrii, deoarece derby-ul nu va fi transmis la TV, „stegarii” au fost cuminți rău în Colentina. Țălnar și elevii săi au arătat pe teren că sunt inferiori rivalilor de la Juventus și au plecat așa cum au venit, fără niciun punct, dar . Au dovedit astfel că victoria lor din tur a fost obținută mai degrabă tocmai datorită arbitrajului, dintr-un penalty și o eliminare prematură controversată.

Nici bine nu s-a intrat pe teren că liderul Juventus deja conducea pe tabelă. Călințaru a făcut ce a vrut în flancul stâng, a centrat în fața porții, acolo de unde Buhăescu, nemarcat în 6 metri, a înscris cu o lovitură de cap. Același Buhăescu (11) a fost aproape de un nou gol, însă reluarea sa dintr-o foarfecă laterală a fost respinsă salvator în corner de Florin Iacob. Apoi, meciul s-a echilibrat, niciunii nu au mai pus în pericol poarta adversă, spiritele având să se incingă înainte de pauză. La o intrare tare din spate a lui Băjenaru (42) asupra lui Poverlovici, mijlocașul Juventusului a luat doar galben, spre dezamăgirea „stegarilor”, care au luat foc și i-au reproșat arbitrului Sebastian Colțescu de ce nu a dictat eliminare.

Avantajul minim al bucureștenilor avea să fie șters imediat după pauză. La o lovitură liberă bătută de Goge, mingea trimisă în zid i-a revenit, apoi a șutat în transversală, balonul a sărit la Istrati, care a recentrat cu capul către Ștefan Grigorie (51), acesta din urmă îndeplinând o simplă formalitate din 3 metri, tot cu o lovitură de cap. Băjenaru (54) a avut prima reacție după golul egalizator și l-a pus la încercare pe Florin Iacob, fără șanse însă. Istrati (65) a avut și el ocazie de a înscrie, dar a fost blocat la rândul său de portarul Relu Stoian. Tabela avea însă să se modifice în ultimele minute de joc, decisiv pentru o victorie mare cât aproape o promovare. Băjenaru și-a arătat glezna fină atunci când a ridicat o minge peste apărare, iar Chipirliu (86) l-a lăsat mască pe Florin Iacob cu un șut din prima din 7 metri. A fost suficient pentru ca Juventus să-și atribuie toate punctele și să intre în vacanță la o distanță lejeră de poziția secundă.

FC Brașov ar putea să-și piardă chiar poziția secundă, promovabilă, dacă UTA Bătrâna Doamnă își câștigă meciul de mâine dimineață, de pe teren propriu cu Foresta Suceava. Arădenii ar avea astfel cu un punct mai mult decât „stegarii”, iar Juventus ar rămâne la doar șase puncte de locul 2. Un lucru e cert, lupta pentru promovare, cel puțin în privința locului 2, va fi una încinsă la primăvară.

VEZI REZULTATELE înregistrate în etapa 21 și CLASAMENTUL LIGII 2

JUVENTUS BUCUREȘTI – FC BRAȘOV    2-1
Buhăescu 5′, Chipirliu 86′ / Șt. Grigorie 51′

R. Stoian – Wallace, Il. Morariu, Beța, Carabela – Băjenaru, Val. Bărbulescu (cpt.) – Dr. Florea (Fl. Cazan 52′), Bustea (Chipirliu 46′), Călințaru (Stoenac 76′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Brie – Măd. Mihăescu, Mareș, Al. Nica
Antrenor: Daniel Oprița

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Poverlovici, I. Șerban, Ct. Stan – L. Manole, P. Iacob, Vl. Munteanu (Cordoș 68′), Goge – Grigorie, Istrati (H. Popa 80′)
Rezerve neutilizate: Căucă – Săftescu, R. Răducan, Vagner, I. Popa
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: Juventus (București); Spectatori: 1.500; Arbitru: Sebastian Colțescu 3; Asistenți: Dragoș Mihai Iliescu 3 și Adrian Popescu 3 (toți din Craiova); Jucătorul meciului: Liviu Băjenaru 3.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: HEPTA – SportPictures / Răzvan Păsărică

Marius ANGHEL 10 Dec. 2016, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă