Jucătorul lui ACS Poli prins că a pariat inclusiv pe echipa sa și-a primit sancțiunea din partea FRF. Cât va sta tânărul atacant pe tușă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 10:41 Campionat
Jucătorul lui ACS Poli prins că a pariat inclusiv pe echipa sa și-a primit sancțiunea din partea FRF.** Cât va sta tânărul atacant pe tușă

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat verdictul în cazul jucătorului echipei ACS Poli Timișoara, Cristian Pădurariu (21 de ani), după ce acesta a fost surprins că a jucat la pariuri, inclusiv pe clubul său. Sancțiunea primită de tânărul atacant pare mai degrabă una de tip avertisment, deoarece este sub ceea ce prevede Regulamentul Disciplinar în astfel de cazuri.

Cristian Pădurariu a fost prins că paria după ce o persoană i-a arătat antrenorului Ștefan Nanu filmări dintr-o casă de pariuri, după cum a relatat administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, în emisiunea GSP Live. Contrar informațiilor publicate ulterior, sursele ProSport spun că Pădurariu a pariat nu pe meciul cu UTA, în care a intrat ca rezervă, ci pe cel de la Balotești, o deplasare pentru care atacantul nu a fost inclus în lot.

Jucătorul și-a recunoscut fapta la Comisia de Integritate a FRF și conform Regulamentului Disciplinar, risca o suspendare de 2 ani și o amendă de 300.000 de lei.

Comisia a fost îngăduitoare

Totuși, probabil și pentru că Cristian Pădurariu și-a recunoscut fapta și a pariat pe un meci în care nu a făcut parte din lot, Comisia de Disciplină i-a dat o pedeapsă redusă. „În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF pârâtul Padurariu Cristian se sanctioneaza cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru 3 luni si o penalitate sportivă în cuantum de 5000 lei”, se arată pe decizile comisiei reunite în data de 21 noiembrie.

Altfel, jucătorul nu se mai prezintă de aproape două luni la antrenamentele echipei. La fel se întâmplă și cu portarul Marius Curileac, plecat pur și simplu de la echipă din cauza că a acumulat la un moment dat opt luni de neplată a salariilor.

Într-o conferință ulterioară scandalului cu pariurile, administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, spunea că vrea să îi dea o a doua șansă lui Pădurariu. „Pădurariu a recunoscut că a jucat el. E o declarație. Noi am anunțat FRF. E la comisie. Păcat de el, că este un jucător tânăr, valoros. Din punctul meu de vedere, eu i-aș da a doua șansă, dar asta nu depinde de mine, depinde de el în primul rând. Am înțeles că e și un tip mai introvertit așa, nu a mai venit deloc. Clubul îi oferă a doua șansă. Noi nu putem rezilia contractul niciunui jucător, decât cu acordul lor, sau dacă îl vindem. Fiind în insolvență, noi trebuie să vindem un jucător, nu să pierdem din patrimoniu. Eu i-aș mai da o șansă, mai ales că a recunoscut”, a spus Birlică.

Cristian Nicu Pădurariu a jucat 70 de minute în trei meciuri pentru ACS Poli în acest sezon, niciodată ca titular: în 2-2 cu Dacia Unirea Brăila, 3-2 cu Ripensia și 0-3 cu UTA. Cu arădenii a intrat în minutul 42, în locul lui Velcotă, atunci când rezultatul era deja 1-0.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2018, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă