Jucătorul care ține vii speranțele Aerostarului în lupta pentru menținerea în Liga 2. E golgheterul echipei și al doilea în topul marcatorilor campionatului. „Am încredere sută la sută că ne vom salva”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 14:39 Campionat

Succesul din ultima etapă, 2-1 pe teren propriu cu Daco-Getica, a apropiat Aerostarul la un punct de bucureșteni și la patru de SSC Farul și Energeticianul, primele două echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile, astfel că singura reprezentantă a Moldovei în Liga 2 rămâne în cărțile pentru menținerea în acest eșalon. Victoria a venit la momentul oportun, în fața uneia dintre contracandidate, dar și după o serie de cinci înfrângeri consecutive.

Chiar dacă e printre ultimele în Liga 2, Aerostar e printre primele în clasamentul golgheterilor campionatului. Acolo e reprezentată în primul rând de atacantul Valentin Buhăcianu, care are 16 goluri, și de Cătălin Vraciu, cu 12 reușite. Cei doi jucători au marcat 28 de goluri din totalul de 41 reușite de echipa băcăuană în cele 30 de meciuri desfășurate până acum. Liderul acestui clasament al golgheterilor este Cristian Gavra, atacantul Universității Cluj, cu 17 goluri.

Fost jucător în Liga 2 și la Bucovina Pojorâta și Știința Miroslava, Valentin Buhăcianu (25 de ani) a ajuns la Aerostar în vara anului trecut, odată cu promovarea echipei în eșalonul secund, și este una dintre puținele achiziții care confirmă. În cele 30 de etape trecute până acum a jucat în 29 de meciuri, în 24 ca titular, iar în acest interval a marcat de 16 ori. Sâmbătă a fost omul meciului cu Daco-Getica, cele două reușite ale sale aducând victoria băcăuanilor. Primul gol l-a dat în minutul 2, iar pe cel secund la ultima fază, în minutul 90+3, după o acțiune personală pornită din propria jumătate.

Buhăcianu nu se gândește însă să iasă golgheterul campionatului, ci, mai degrabă, își dorește să se salveze de la retrogradare cu Aerostar. „Înainte de meciul de la Pitești am avut o discuție cu domnul Damaschin (n.r. – Doru Damaschin – președintele CS Aerostar) în care i-am spus că eu, personal, am încredere sută la sută că ne vom salva. După acest succes cu Daco-Getica, sunt în continuare foarte încrezător că vom evita retrogradarea. Aveam nevoie ca de aer de această victorie. Mi-ar plăcea să fiu în continuare printre principalii marcatori ai campionatului, dar prioritare sunt rezultatele echipei. Indiferent cine va da goluri, noi trebuie să luam puncte, cât mai multe puncte”, a spus, într-un interviu acordat pentru ziarul băcăuan Deșteptarea, atacantul originar din Vatra Dornei.

„Au tăbărât toți pe mine, spunându-mi că sunt mare”

Golgheterul Aerostarului a explicat și cursa din propria jumătate pentru golul de 2-1 și cum a gândit acea fază. „O lovisem rău și era cât pe ce să iasă în aut. Am întins la timp piciorul, ținând-o în teren. M-am gândit inițial să pătrund în centru, dar m-am gândit că este posibil să fiu blocat de fundașii lor centrali, așa că mi-am continuat cursa de-a lungul tușei, spre linia de fund. Prima mea intenție a fost să centrez. M-am uitat spre careu, i-am văzut pe Tăbăcariu și pe Alex Ichim, apoi mi-am amintit că în urmă cu câteva minute avusesem o altă acțiune pe stânga în care centrasem, dar centrarea fusese blocată de Călințaru. Prin urmare, m-a hotărât să dau eu la poartă. Cum pot și unde pot. Mi-am făcut mingea pe dreptul și, inițial am vrut să o lovesc cu interiorul, dar am preferat până la urmă să trag cu șiretul la colțul lung. Gol și victorie! Aveam putere să mă bucur, dar așa sunt eu, mai reținut. Sincer, mie mi-a plăcut mai mult primul gol. Mi s-a părut mai frumos. Golul doi a fost însă mai important, deoarece ne-a adus victoria. A fost nebunie mare și atunci, pe teren și mai târziu, în vestiar. Au tăbărât toți pe mine, spunându-mi că sunt mare. Cel mai fericit era Cătălin Vraciu, care ratase penalty-ul la 1-1. M-am bucurat mult că în felul acesta l-am ajutat și pe el. Este căpitanul nostru, un om de bază din toate punctele de vedere. Oricui i se poate întâmpla să rateze un penalty. Ar fi fost însă păcat să nu câștigăm sâmbătă. Meritam victoria. A fost presiune mare și am simțit-o cu toții”, a povestit Buhăcianu.

După succesul cu Daco-Getica, pentru Aerostar urmează alte două meciuri importante în lupta pentru evitarea retrogradării, chiar contra unor contracandidate. Sâmbătă, de la ora 11:00, băcăuanii joacă la Constanța, cu SSC Farul, echipă care are patru puncte în față, iar apoi primesc vizita ultimei clasate Dacia Unirea Brăila.

„Urmează o serie de meciuri care ne pot ajuta mult. Primul este cel cu Farul. Mergem acolo la victorie, nu la egal, deși este limpede că și remiza ne-ar avantaja”, e de părere Valentin Buhăcianu.

Și antrenorul Florin Bratu considera victoria cu Daco-Getica un nou start pentru Aerostar. „O victorie foarte importantă, din care ne vom hrăni pentru a reuși un rezultat bun și la Constanța. Practic, începem un nou campionat, odată cu acest succes. Mă bucur că jucătorii au înțeles mesajul meu și au luptat fantastic în acest meci, a spus, citat de Deșteptarea, Bratu.

Foto: Ionuț BRÂNZEI

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă