Jucători de la ACS Poli, doriți de un club din Liga 1. Retrogradata continuă să își încropească lotul și să caute surse de finanțare

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 16:18 Campionat
Jucători de la ACS Poli, doriți de un club din Liga 1.** Retrogradata continuă să își încropească lotul și să caute surse de finanțare

ACS Poli se află în vacanță timp de încă o săptămână în ceea ce privește antrenamentele, deoarece lotul se reunește pe 25 iunie sub comanda lui Ionel Ganea. În aceste momente, se lucrează la încropirea unui lot competitiv, dar sunt și jucători sub contracte cu gânduri de plecare. Spre exemplu, Straton, Șeroni sau Drăghici. De asemenea, alb-violeții negociază contracte de sponsorizare.

Deocamdată, ACS Poli e sigură pe serviciiile a trei seniori care au jucat în retur. Marius Curileac a acceptat micșorarea contractului, iar Bogdan Străuț și Mădălin Smaranda au prelungit pe încă un sezon. De asemenea, va reveni de la Ripensia împrumutatul Cristian Bocșan.

Alb-violeții se vor baza mult și pe jucătorii U21. Atacantul Cristian Pădurariu, împrumutat sezonul trecut în Liga a 3-a, la Lugoj, a semnat un contract pe trei ani. De asemenea, clubul se mai bazează pe Radu Motreanu, Denis Haruț, Mario Contra, David Filip, Daniel Filip, Harald Fridrich, Cristian Podină, Narcis Popan, Denis Golda, David Pop, Damir Totic sau Sinișa Sporin.

Straton și Șeroni, doriți de Alexa la Dunărea Călărași

ACS Poli va suferi însă și despărțiri, și nu doar referitoare la jucătorii ce erau la final de contract. Cătălin Straton și Alin Șeroni sunt doriți de Dan Alexa la Dunărea Călărași, echipă ce s-a reunit astăzi. De altfel, portarul și fundașul au și depus memorii recent. Între timp, din informațiile noastre, Șeroni s-ar fi înțeles cu clubul timișorean să renunțe la bani și ar fi devenit deja liber de contract. În cazul lui Straton, cel mai probabil, nu se pune problema de așa ceva și comisiile vor tranșa problema, o formalitate, deoarece jucătorul are peste 90 de zile de restanțe salariale.

Un alt jucător sub contract ce ar putea pleca este atacantul Octavian Drăghici. Cu o înțelegere încă valabilă, și lui i s-a propus o micșorare de contract, ca și lui Marius Curileac. Atacantul timișorean nu a acceptat însă și rămâne de văzut ce viitor va avea la ACS Poli sau dacă va merge și el la comisii.

Clubul trebuie să adune bani din sponsorizări

ACS Poli are datorii salariale de 350.000 de euro, prime din sezonul 2016-2017 și salarii din cel recent încheiat. Din informațiile noastre, compania Vox Technology Park va da 250.000 de euro sezonul acesta pentru alb-violeți. De asemenea, s-a cooptat un nou sponsor, fabrica de detergenți Dalli din Timișoara. Se negociază și cu sponsorii de pe echipament, Casa Rusu, Winner sau Azur.

Pentru un timp, Poli are o situație mai relaxată și la ANAF. Clubul are o reeșalonare de 6 luni în care are de plătit o rată de doar 10.000 de euro, nu 50.000, ca până acum. Înțelegerea a ajuns aproape de jumătatea perioadei însă. O altă sursă de venit va fi închirierea instalației publicitare electronice, proprietatea clubului.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 18 Jun. 2018, 16:18 Campionat
Pe aceeași temă