Joacă sau nu ASA Târgu Mureș meciul cu AFC Hermannstadt? Reacția antrenorului mureșenilor după ce s-a declarat falimentul clubului. „Mi s-a spus de când am venit”

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 15:08 Campionat

Programată să joace marți în campionat, atunci când ar fi trebuit să primească vizita liderului AFC Hermannstadt, de la ora 19:30, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2, ASA Târgu Mureș e nesigură că va putea să își dispute meciul. Tribunalul Mureș a decis vineri ca clubul mureșean să intre în faliment, astfel că situația acestuia a devenit una extrem de delicată. Conducerea are varianta de a face apel și de a amâna desființarea clubului pentru moment, însă ar fi doar o prelungire a agoniei, fiindcă situația financiară este una foarte grea, iar speranțe de salvare nu se întrevăd.

Veste șocantă a declarării falimentului echipei din Târgu Mureș a fost comentată și de antrenorul principal Marius Popescu. Acesta nu știe, deocamdată, dacă ASA va juca marți în campionat, însă spune că jucătorii săi se vor pregăti în continuare și vor intra pe teren dacă li se va permite. „Asteptam să se rezolve situația, dar, din păcate, nu s-a reușit. Acum așteptăm pașii legali pe care îi va urma clubul. Noi ne-am pregătit și vrem să jucăm meciul de marți. E clar că această situație nu are cum să nu afecteze, dar le-am explicat jucătorilor că trebuie să ne prezentăm la meciuri până la final. Asta este treaba noastră, să jucăm fotbal”, a spus Popescu la radio Sport Total FM.

Marius Popescu este al treilea antrenor al ASA-ului în acest start de sezon, după Laszlo Balint și interimarul Carol Fekete. Instalat pe banca tehnică de patru meciuri, unul de Cupă, Popescu spune că i s-a transmis de către conducere că s-ar putea ajunge în acestă situație de faliment.

„Mie mi s-a spus de când am venit, acum trei săptămâni, că se poate ajunge aici, dar am sperat că ceva în bine se va schimba. Noi vom face și azi și mâine antrenament și sperăm să jucăm meciul de marți. Cred că luni se va depune un apel, apoi se va mai prelungi situația pentru a mai putea juca. În orice caz, noi, antrenorii, cât și jucătorii vom ceda ultimii”, a mai declarat Popescu în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.

De când a preluat-o pe ASA Târgu Mureș, Marius Popescu a obținut două înfrângeri în deplasare (0-4 cu Metaloglobus și 1-2 cu CS Mioveni), un egal pe teren propriu (1-1 cu Academica Clinceni) și un alt egal în meciul de Cupă cu Performanța Ighiu (scor 1-1), însă a obținut calificarea în 16-imi, după ce a trecut de echipa din Liga 3 la loviturile de departajare (5-3 la penalty-uri). În 16-imi a picat cu Unirea Slobozia.

Regulamentul fotbalistic spune că un club aflat în faliment trebuie exclus din competiție, dar directorul general al ASA Târgu Mureș, Cristian Cherteș așteaptă lămuririle avocaților în privința desemnării falimentului pentru putea ataca decizia. „S-a deschis procedura de faliment și a fost numit ca lichidator, administratorul judiciar. Săptămâna viitoare știm ce se va întâmpla și cu echipa. Știu doar din cazuri similare că unii au jucat, alții nu au jucat, după declararea falimentului. Vom vedea”, a spus, pentru ProSport, Cherteș, care dă vina pe decizia Prefectului de a bloca finanțarea din partea Consiliului Local, această decizie ducând la declararea falimentului.

După desfășurarea a 11 meciuri în acest sezon al Ligii 2, ASA Târgu Mureș a înregistrat cinci victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, având 18 puncte acumulate și situându-se pentru moment, după desfășurarea a opt jocuri din etapa a 12-a, pe locul 6. În situația în care se decide falimentului clubului și retragerea din campionat până la finalul turului, rezultatele ASA-ului vor fi anulate.

Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă