Jiul la 100 de ani! Aniversare cu ploaie, emoție și speranță. Printre cei prezenți au fost nume sonore precum: Gigi Mulțescu, Mihai Stoichiță, Leo Toader, Aurel Șunda

Octavian Vasilescu 05 Aug. 2019, 15:19 Campionat

Jiul a sărbătorit 100 de ani în stil de mare echipă. Chiar dacă la aniversare au lipsit mulți, motivat sau nemotivat, aniversarea și-a urmat cursul. Un curs care a început la Primăria Petroșani prin acordarea unor diplome de excelență, iar apoi a continuat pe arena, unde de fapt au început amintirile.

„Jiul Petroșani o poveste de o sută de ani. Am avut onoarea să fiu invitat la celebrarea centenarului alături de foste glorii ale Jiului. Oameni frumoși care s-au dăruit trup si suflet acestui club. Sper ca fotbalul în Valea Jiului să redevină ce a fost odată. Succes tuturor celor care se implică în acest proiect”, a spus Leo Toader.

„Felicitări galeriei Jiului Petroșani, care astăzi a arătat un atașament și o susținere demne de marile galerii europene! Cu o asemenea galerie Jiul nu are cum să moară! O spun asta în numele meu și al colegilor mei prezenți la eveniment”, a punctat cum nu se putea mai bine. Viorel Stancu.

Stadionul a primit noua denumire de „Petre Libardi'”

Tot în cadrul sărbătoarei de 100 de ani, stadionul Jiul a primit un nume nou. Arena se va numai ‘Petre Libardi’, iar numele a fost deja inscripționat la intrarea în stadion.

Urări pentru clujeni

În numele prietenei dintre cele două galerii ale două echipe cu tradiție ce au aceeași vârstă, Jiul și U Cluj, suporterii Jiului au inscripționat un mesaj de suflet. ” La multi ani Cl U jenilor. Noroc bun din partea minerilor”. Coregrafia suporterilor a fost una la înălțime salutată de : Gigi Mulțescu, Mihai Stoichiță, Aurel Șunda, Mircea Popa, Damian Militaru, Horațiu Popa, Sorin Ghițan, Cornel Irina, Leo Toader, Paul Tudor, Ioan Danciu. Pentru noul sezon competițional din liga a patra Jiul a anunțat că dorește să promoveze în liga a treia, asigurându-și serviciile celor mai buni jucători din Vale.

Simota, sărit de pe lista cu invitați

Nu știm dacă voit sau nu, dar unul dintre foștii conducători ai Jiului, Alin Simota nu s-a aflat printre oaspeții de onoare la sărbătoarea Jiului. Totuși a venit, dat fiind faptul că acesta este nelipsit de la stadionul Jiul, în incinta căruia are o sală de forță. Alin Simota este unul dintre cei mai controversați conducători pe care Jiul i-a avut, iar faptul că nu a fost pe lista cu oaspeții de onoare a atras antipatii și simpatii. Unii au reproșat, iar alții din contră s-au bucurat.

Articol scris de Loredana Juglea

Octavian Vasilescu 05 Aug. 2019, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă