Ionuț Popa nu se dezminte: „Vreau să dau lovitura de începere duminică”, la ASU Poli – UTA. Antrenorul prim-divizionarei ACS Poli spune cu cine ține în derby-ul Vestului

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 17:54 Campionat
Ionuț Popa nu se dezminte:

Ionuț Popa nu rămâne indiferent înaintea derby-ul de duminică din Liga 2, dintre ASU Politehnica Timișoara și UTA Arad (ora 15:30, pe „Dan Păltinișanu”). Antrenorul echipei ACS Poli pare chiar mai entuziasmat de jocul din Liga a 2-a decât de derby-ul din 16-imile Cupei României dintre echipa sa și formația susținută de galeria Commando Viola, meci despre care tehnicianul spune, cel puțin la nivel declarativ, că nu îl prea interesează. De asemenea, „Popică” a dezmințit zvonul că se pregătește revenirea sa la UTA, ca antrenor principal.

Ionuț Popa a adus în discuție sezonul trecut, când echipa sa a ajuns până în semifinalele Cupei României, de unde ACS Poli a fost eliminată de Astra, și în finala Cupei Ligii, pierdută cu Dinamo. Antrenorul arădean e de părere că Timișoara nu a câștigat nici trofee, nici bani, ci doar… oboseală. De aceea, spune că acum nu ar fi tentat să repete experiența.

„E un meci interesant, între două Poli, ca între două Steaua sau două Dinamo. Pentru mine, ca antrenor, cred că îl voi aborda mai mult cu jucătorii care nu au jucat așa de mult și cu juniorii. Anul trecut am avut oboseală, am ajuns în semifinale. Măcar de câștigam Cupa. Banii (n.r. – referitor la premiile date de FRF anul acesta) îi vom vedea ca pe cei din Cupa Ligii, unde primeam sute de mii de euro care nu au venit deloc. Probabil cei din conducere vor să meargă mai departe. Eu gândesc ca antrenor„, ne-a declarat antrenorul lui ACS Poli.

„Aroganță” despre ASU Poli și vis nebunesc: „Vreau să dau lovitura de începe duminică”

Deși joacă în același oraș, Popa spune că nu a văzut niciun meci al celor de la ASU Poli, într-o mică „aroganță” subtilă. „Eu nu îi urmăresc pe cei de la ASU, nu am văzut niciun meci al lor.  Îi voi vedea acum. Nu am încotro, duminică avem antrenament la 18, după meciul cu UTA. Normal, de data aceasta țin cu UTA. Dacă juca ASU Poli cu altă echipă de Liga a 2-a, țineam cu Timișoara”, a punctat Popa.

Întrebat unde va sta la meciul de duminică din derby-ul Vestului, antrenorul a dat un răspuns inedit. „Vreau să dau lovitura de începere, să nu știu după în ce parte să o iau”, a mărturisit Ionuț Popa.

Popa neagă zvonurile că l-ar tenta o revenire pe banca celor de la UTA

În ultime vreme, prin partea de vest a țării a circulat un zvon cum că Popa ar fi tentat să revină la Arad ca antrenor, pe fondul problemelor financiare de la ACS Poli.

Zvonurile spun că însuși primarului Aradului, Gheorghe Falcă, ar dori acest lucru. Popa a dezmințit însă informația. „Ce să fac eu la UTA? Acolo sunt antrenori tineri, care merită tot creditul și toată răbdarea conducerii. Cred în Cristi Todea. Am mai spus-o, UTA are nevoie de antrenori arădeni”, a punctat antrenorul lui ACS Poli.

În acest sezon, după doar 11 etape desfășurate, UTA Arad a ajuns la al treilea antrenor principal, după Adrian Mihalcea și Adrian Falub, echipa fiind condusă acum de Cristian Todea.

ASU Poli Timișoara și UTA Arad joacă duminică, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

ASU Poli Timișoara a aflat astăzi că în 16-imile Cupei României, fază a competiției care se desfășoară în perioada 24-26 octombrie, o va întâlni pe rivala din oraș ACS Poli Timișoara. Data exactă a desfășurării meciului încă nu a fost stabilită.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă