Ionuț Badea vede o „luptă dârză” în derby-ul Argeș – Mioveni: „Este o partidă cu o încărcătură mentală, dar și emoțională.” Ce absenți va avea și cum descrie rivalul

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 13:32 Campionat

Campionii FC Argeș se află într-un moment oportul înaintea derby-ului cu CS Mioveni. Echipa antrenată de Ionuț Badea vine după 11 meciuri consecutive în care nu a pierdut, iar duminică, de la ora 13:30, în fața propriilor suporteri, le poate oferi acestora bucuria de a câștiga în fața rivalei județene. Mai mult, alb-violeții au posibilitatea de a-i egala la puncte pe galben-verzi.

Ionuț Badea: „Nu este un meci oarecare pentru noi”

După remiza cu „U” Cluj (scor 1-1), Campionii FC Argeș poate obține prima victorie din acest an chiar împotriva rivalei județene, CS Mioveni. Ionuț Badea este conștient de dificultatea jocului și efectele pe care le poate avea asupra moralului jucătorilor. Un rezultat negativ crede că i-ar „zdruncina” jucătorii în perspectiva următoarelor partide și a îndeplinirii obiectivului.

„Avem o strategie și o gândire asupra a ceea ce se va întâmpla duminică. Nu este un meci oarecare pentru noi, este o partidă cu o încărcătură mentală, dar și emoțională. Este un joc foarte important, în ideea în care orice rezultat de trei puncte ne clasează într-o zonă foarte bună pentru noi și ne determină să gândim pozitiv obiectivul pe care-l avem de îndeplinit. Un rezultat negativ ne-ar zdruncina moralul pentru următoarele meciuri. Avem în minte victoria, ne gândim la cele trei puncte, iar dacă vom câștiga, acestea vor veni ca o consecință în urma unei lupte foarte dârze. Mioveniul este o echipă ce a arătat în prima etapă multe situații ofensive de joc, o formație schimbată față de campionatul trecut. Am văzut multe atacuri în valuri ale Mioveniului în jocul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Pentru noi, acest lucru înseamnă ceva, dar strategia și tot ceea ce vom face în această săptămână va fi doar pentru a obține un rezultat pozitiv. Nu mă interesează rezultatele altor echipe, important este ceea ce vom face noi. Dacă vom câștiga puncte, putem face o evaluare a realizărilor noastre, nu ale altora”, a spus Ionuț Badea în cadrul conferinței de presă.

„Mioveni este că a arătat o forță ofensivă destul de mare”

Mioveniul a pierdut pe teren propriu primul joc din 2020, 0-2 cu Viitorul Pandurii. Ionuț Badea își cunoaște bine adversarul de la finalul acestei săptămâni și a preferat să prezinte minusurile rivalei doar în fața elevilor săi.

„Orice echipă are fluctuații de formă și de moment pe parcursul unui joc. Ceea ce pot spune despre Mioveni este că a arătat o forță ofensivă destul de mare în ultimul meci, chiar dacă au pierdut cu 2-0. Au avut ocazii multe de a marca, jucătorii din atac sunt foarte periculoși. Balint are forță explozivă, Hergheligiu – îndemânare, coordonare bună, tehnică foarte bună, ține mingea foarte bine aproape, la fel de periculos este și Coșereanu. Măzărache intră în repriza a doua, dar știm cu toții ce viteză de reacție are. Sunt jucători ce pot schimba oricând soarta unui joc. Trebuie să fim atenți la aceste lucruri și să exploatăm cât de mult posibil situațiile noastre favorabile”, a spus Ionuț Badea despre CS Mioveni.

Pentru derby-ul din weekend, Argeșul nu se va putea baza pe câțiva jucători importanți, precum Prepeliță, Nini Popescu sau Ionuț Năstăsie. „Din păcate, nu pot conta pe toți jucătorii, dar sunt convins că cei care lipsesc vor fi înlocuiți cu succes de alții. Prepeliță nu și-a revenit după accidentare, mai sunt incerți Nini Popescu și Ionuț Năstăsie, restul lotului e valid și mă aștept ca jucătorii să fie foarte bine pregătiți pentru acest meci”, a mai declarat Badea.

„Mă aștept la mulți suporteri, pentru a fi un inbold în plus pentru jucători, să obțină un rezultat bun”

Jocul are loc duminică, de 1 martie, iar antrenorul echipei piteștene le-a cerut susținere și persoanelor de sex feminin, pentru ca stadionul să fie cât mai plin. Ionuț Badea se așteaptă la o victorie.

„Vrem să obținem un rezultat pozitiv, mă aștept la mulți suporteri, este o zi de duminică, sper să fie în tribune cât mai mulți fani care să vadă echipa alb-violetă exprimându-se pe teren propriu. Mă aștept să fie o inbold în plus pentru jucători pentru a face un rezultat bun care să mulțumească pe toată lumea, pe publicul spectator, dar și pe cei din conducere, care așteaptă, la fel ca și noi, o primă victorie. Fac un apel către suporteri: vrem să-i avem la stadion și să ne identificăm cu toate dorințelor lor. Mai mult, fiind 1 martie, le aștept și pe fanele noastre la partidă. Sperăm să le putem oferi o victorie”, a mai transmis Ionuț Badea.

În tur, CS Mioveni a câștigat cu 2-0 întâlnirea cu echipa din Pitești, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (45+1 și 59 – penalty). 4.000 de spectatori au asistat la acea partidă desfășurată pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Ultima întâlnire dintre cele două formații pe stadionul „Nicolae Dobrin” a avut loc în returului sezonului trecut, în fața a 3.000 de spectatori, când Argeșul s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Andrei Panait (90) și Eduard Florescu (90+4).

În acest moment, în clasament, CS Mioveni ocupă locul 2, direct promovabil, cu 37 de puncte, iar Campionii FC Argeș se situează pe poziția a 4-a, cu 34 de puncte.

Foto: Flaviu BUBOI / Sport Pictures

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă