Ionel Ganea s-a ferit să pronunțe cuvântul „promovare” la prezentarea oficială la ACS Poli. Noul vicepreședinte al clubului spune că arbitrii au retrogradat echipa

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 15:25 Campionat

Luni, la prânz, Ionel Ganea a fost prezentat oficial la ACS Poli Timișoara. Deocamdată, noul tehnician al retrogradatei din Liga 1 nu și-a stabilit nume foarte clare pentru strategia de transferuri și s-a ferit să vorbească despre intenții de promovare. Echipa va pleca, cel mai probabil, într-un cantonament în luna iulie, dar locația nu e stabilită.

Fostul atacant al naționalei a spus că trebuie să mai cunoască lotul, dar ar mai avea nevoie de un fundaș central, un mijlocaș ofensiv și un atacant.

„Mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată. Am ținut să vin aici, deoarece este un proiect nou. Mie, ca antrenor, îmi convine, deoarece pot începe totul de la zero. Trecutul este istorie, trebuie să privim în prezent și viitor. Primul obiectiv este să cristalizăm o formație cât mai competitivă, să începem cât mai bine sezonul de Liga a 2-a. Îmi doresc foarte mult să fac performanță la acest club din altă postură, cea de antrenor. Îi cunosc foarte bine pe mulți jucători, sunt familiarizat și cu orașul. Cred că cel mai important să formăm o echipă competitivă și în funcție de asta mă voi pronunța pe viitor. Trebuie să aflu situația contractuală a jucătorilor, îmi doresc cel puțin doi jucători pe post. N-am venit aici să fac risipă de bani”, a declarat Ganea.

Radu Birlică, aluzii la decizii greșite despre foștii antrenori

Interesant este că președintele clubului, Radu Birlică, a spus că îi pare rău că nu l-a adus pe Ionel Ganea mai devreme, probabil cu o referire la Adrian Neaga sau nu numai. „Poate că orice rău e spre bine, încercăm să ne reorganizăm din toate punctele de vedere în noul an. Partea principală este cea financiară. Am redus considerabil o parte din salarii, încercăm să ne reorganizăm vizavi de datoriile vechi și încercăm să le și plătim. Am optat pentru Ionel Ganea, un antrenor care nu mai necesită nicio prezentare, tânăr, profesionist. Țin la omul și la antrenorul Ionel Ganea, am mare încredere în dânsul și sper ca viitorul să sune bine”, a precizat Birlică.

ACS Poli, retrogradată de arbitrii

Vicepreședintele clubului este acum Viorel Boiț, cel care a ocupat aceeași funcție și la vechea echipă. Boiț consideră că arbitrii, dar și delăsarea jucătorilor au dus la retrogradare. „Cu părere de rău, începem un nou sezon de Liga a 2-a. Noi nu am vrut, dar au vrut alții, și o spun apăsat. Noi am făcut o adresă la CCA și inclusiv la domnul președinte al FRF și nu am primit niciun răspuns. Am trimis și după meciul cu Mediaș, a trecut o lună și nimic. Eu am trecut prin toate fazele ca și conducător, inclusiv cu Cooperativa, dar cum s-a lucrat anul acesta, nu a fost niciodată. Să te retrogradeze în ultimele două-trei minute, nu am mai întâlnit. Sper ca Ionel Ganea să le transmită din temperamentul său și jucătorilor. Pe teren era mai coleric, dar așa îi stă bine unui jucător. Noi am căzut și din cauza atitudinii fotbaliștilor”, a punctat Boiț.

Conferința de presă în care Ionel Ganea a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei ACS Poli a avut loc după ce, de dimineață, a avut loc reunirea lotului pentru noul sezon al Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 15:25 Campionat
Pe aceeași temă