Ioan Ovidiu Sabău e aproape de despărțirea de „U” Cluj. Managerul ar fi gata să-și asume ratarea promovării

Ioan Ovidiu Sabău e aproape de despărțirea de

Managerul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău (51 de ani), ar fi decis să demisioneze după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1, anunță CJsport. Fostul internațional și-ar fi asumat eșecul din acest sezon în fața membrilor Consiliului Director, în ședința disputat ieri, și ar fi decis să renunțe la postul său, la scurt timp după ce Bogdan Lobonț a fost dat afară.

După ce „U” Cluj a scăpat de antrenorul Bogdan Lobonț, secundul Adrian Iencsi și preparatorul fizic Dan Didiță, Ioan Ovidiu Sabău a mai fost păstrat în funcție pentru scurt timp. Unul dintre oamenii care au pus bazele acestui nou proiect ar fi ținut însă să plece din propria inițiativă, după ce „U” Cluj a ratat promovarea.

În acest an, „U” Cluj împlinește 100 de ani de la înființare, iar toată suflarea echipei visa să vadă gruparea de pe Cluj Arena în prima ligă. Nu a fost să fie, după ce „U” Cluj a pierdut barajul cu FC Hemannstadt, scor 2-1 la general.

Dani Coman, Costel Enache și Leo Grozavu, pe lista lui Boc

Ca toate deciziile importante din ultimii ani, și hotărârile legate de noua conducere tehnică și executivă vor fi luat cu consultarea primarului Emil Boc, „U” Cluj primind cea mai mare parte din buget de la Consiliul Local.

Se pare că edilul Clujului are un plan de reconstrucție la nivelul conducerii care include doi oameni de fotbal prezenți în play-off-ul din Liga 1, în ultimul sezon.

Mai concret, Boc ar vrea să aducă la Cluj conducerea de la Astra: Dani Coman – Costel Enache. Primul a și fost la Cluj săptămâna trecută, pentru a vedea condițiile pe care le are echipa. În cazul în care va accepta Dani Coman să intre în conducerea Universității îl va aduce și pe Costel Enache antrenor, dar ultimul are și concurență serioasă.

Ultima variantă apărută pentru postul de tehnician este Leo Grozavu, fostul antrenor al Petrolului. Cu Leo Grozavu s-au mai purtat negocieri și după plecarea lui Adrian Falub de la „U” Cluj.

Foto: Dan BODEA / Transilvania Reporter

Pe aceeași temă