Investiții noi la „casa” pandurilor! Locurile pentru spectatori la meciurile de la Târgu Jiu aproape se vor tripla. Condescu: „Am obținut aprobare de la CNI”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 12:49 Campionat

Decizia conducerii clubului Pandurii de a readuce echipa de seniori la Târgu Jiu a fost una dintre cele mai inspirate din ultima perioadă. Acest lucru se vede atât în contul formației gorjene, cât și în clasamentul Ligii 2. După șapte etape, Pandurii se clasează pe locul 6 în Liga 2, cu 14 puncte, peste adversare la „U” Cluj, Chindia sau Energeticianul, care au bugete mari și și-au propus promovarea.

Cum noul stadion din Târgu Jiu nu a fost terminat și dat în folosință nici până acum, clubul Pandurii a făcut tot ce a ținut de el în această vară pentru a amenaja terenul sintetic din interiorul complexului Municipal, a-l omologa pentru Liga 2 și a-și desfășura meciurile de pe teren propriu acasă. După mai multe sezoane în care „casă” i-a fost stadionul din Drobeta Turnu Severin, anul trecut echipa a evoluat la Motru.

Revenirea „pandurilor” la Târgu Jiu a încântat iubitorii de fotbal din oraș, astfel că echipa și-a desfășurat cele trei meciuri de pe teren propriu de până acum aproape cu casa închisă. Jocurile cu FC Argeș (1-1), CS Mioveni (2-0) și SSC Farul (5-3) s-au desfăcurat cu peste o mie de spectatori plătitori. În plus, încurajările i-au purtat pe fotbaliști doar către rezultate pozitive în acest sezon, un egal și două victorii.

Încântat de faptul că locurile disponibile spectatorilor la terenul sintetic sunt pline când echipa joacă acasă, Marin Condescu, omul care conduce din umbră clubul, a anunțat că a reușit să obțină acordul pentru a suplimenta numărul de locuri la stadionul imprivizat în această vară. „Pandurii a obținut aprobare de la Compania Națională de Investiții să mute câțiva metri gardul care asigură șantierul de la stadionul mare. În acest fel se face loc pentru amplasarea altor tribune recuperate de la vechiul stadion. Până sâmbătă vor fi patru mii de locuri”, a anunțat Marin Condescu, citat de pandurul.ro.

În acest moment, la meciurile care se desfășoară pe terenul sintetic pot asista maxim 1.500 de spectatori. Dacă se va ajunge la 4.000 de locuri disponibile publicului, atunci capacitatea arenei improvizate pentru ca Pandurii să joace la Târgu Jiu aproape că se va tripla. Costul unui bilet la meciurile de pe teren propriu ale echipei gorjene este de 10 lei.

În etapa a 8-a, Pandurii joacă pe teren propriu cu Ripensia Timișoara.

Asociații, siliți să-și achide datoriile către club

În altă ordine de idei, clubul Pandurii a anunțat că a primit documentul prin care Judecătoria Târgu Jiu a decis admiterea cererii de executare silită a acționarilor Complexul Energetic Oltenia (CEO), Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) pentru suma de „9415466,49 lei, reprezentând cotizație, dobânda legală, inice de inflație și suma de 4000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată, la care se adaugă cheltuielile de executare silită, în toate modalitățile de executare silită. Fără cale de atac”.

Fără bani dați la club de mai bine de patru ani, cei patru asociați ai echipei Pandurii trebuie acum să își achite datoriile. Gruparea gorjeană a obținut amânarea falimentului tocmai pentru că era convinsă ca va câștiga acest proces cu asociații și va avea de primit bani.

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă