INTERVIU cu Andrei Blejdea, autorul primului hat-trick din acest sezon al Ligii 2. Ce a învățat atacantul Argeșului de la Nicolae Dică: „Munca și disciplina bat talentul”

Andrei Blejdea (23 de ani) a semnat primul hat-trick al noului sezon din Liga 2, iar Liga2.ProSport.ro a luat legătura cu atacantul transferat în această vară de Campionii FC Argeș. Adus de la Pandurii Târgu Jiu, unde a reușit de asemenea să impresioneze în anumite partide, Blejdea a vorbit despre colaborarea cu Nicoale Dică, dar și despre condițiile pe care le-a găsit în România.

Andrei Blejdea s-a născut la București pe 22 iunie 1996 și, în ciuda vârstei, are deja mai multe experiențe în străinătate. A trecut pe la FC Wil (Elveția), Domžale, Kranj (ambele din Slovenia) și Eintracht Braunschweig II (Germania), iar în România a jucat prima dată la Academica Clinceni, în 23 de meciuri, în urmă cu două sezoane ale Ligii 2. În vara trecută a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, pentru care a evoluat în 34 de meciuri, în 19 ca titular, și unde a înscris 8 goluri. Iar din iunie 2019 a semnat cu echipa din Pitești. În al doilea meci disputat pentru Campionii FC Argeș a reușit să înscrie trei goluri, echipa sa câștigând cu 3-0 acasă la Sportul Snagov.

ProSport: Ai reușit primul hat-trick al sezonului, un sezon extrem de interesant în Liga 2. Cum te-ai simțit după al treilea gol?
Andrei Blejdea: E un sezon extrem de interesant în Liga 2, cu echipe foarte bune, cu nume, cu tradiție… M-am simțit descătușat după al treilea gol. M-am bucurat enorm pentru că am câștigat partida, o partidă foarte importantă pentru moralul nostru.

Ce ți-a spus Nicolae Dică la finalul partidei?
M-a felicitat. Mi-a spus să pun capul în pământ și să muncesc la fel de mult ca și până acum.

Cât de mult contează pentru tine, din punct de vedere moral, să rezolvi un meci într-o asemenea manieră?
Normal că e important pentru moralul meu să rezolv un meci așa, dar importantă e echipa și nu ce face un singur jucător.

„Munca și disciplina bat talentul”

Sezonul se anunță extrem de dificil, mai ales că o mulțime de echipe s-au înscris în lupta pentru promovare. Crezi că Argeșul are forța de a termina pe podium? Sau aveți în plan să formați o echipă pentru sezonul viitor?
Va fi un sezon dificil, însă am mare încredere în proiectul de aici, de la FC Argeș. Am încredere în suporteri, în colegii mei și în stafful tehnic. Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase încă din primul an!

Ne poți spune cele mai importante sfaturi pe care le-ai primit de la Nicolae Dică?
Mister îmi dă sfaturi zilnic, în fiecare zi învăț ceva de la dânsul. Cred că cel mai important lucru pe care îl repeta mereu e: >.

Ai jucat în țări precum Elveția, Germania sau Slovenia. Cum ți se par condițiile pe care le au fotbaliștii din România?
E adevărat, am văzut cum e și acolo și cum e aici. Sunt norocos că în România am evoluat la niște echipe care oferă condiții optime pentru performanță, însă sunt foarte multe probleme în fotbalul românesc care nu cred ca vor fi rezolvate prea curând. Eu trebuie să-mi fac treaba pe teren și nimic mai mult.

Echipa antrenată de Nicolae Dică, Campionii FC Argeș, a învins categoric Sportul Snagov, duminică, scor 3-0. Golurile piteștenilor au fost înscrise de atacantul Andrei Blejdea. Toate reușitele au venit după pauză. În prima repriză, Năstăsie, Șerban, Buhăescu, Șerbănică și Blejdea au ratat ocazii importante. După reluarea jocului, băieții lui Nicolae Dică s-au dezlănțuit. Blejdea a lovit în minutele 52, 73 și 78, reușind să-i administreze lui Vivi Răchită a doua înfrângere din acest sezon pe banca echipei Sportul Snagov.

Pentru Campionii FC Argeș urmează meciul cu „U” Cluj, program sâmbătă, la ora 15:30, la Pitești.

Articol scris de Octavian VASILESCU

Pe aceeași temă