INTERVIU | Cristi Bud rupe tăcerea după ce liderul din Liga 2 l-a exclus din lot: „Dragoste cu forța nu se poate.” Situația sa actuală și de ce a picat transferul la „FC U” Craiova

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 15:38 Campionat

Exclus din lotul liderului Ligii 2 de două săptămâni, Cristian Bud (34 de ani) a mărturisit pentru ProSport că încă nu și-a reziliat contractul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, dar că este clar că dragoste cu forța între cele două părți nu se poate. Cel mai titrat jucător din lotul formației teleormănene are ofertă din Malaezia, însă nu ajunge la un acord pentru despărțirea amiabilă de formația din Liga 2. Fostul atacant al lui CFR Cluj a mai spus că înainte să semneze cu echipa lui Erik Lincar primise o ofertă de la Adrian Mititelu și Eugen Trică.

Cristi, ai închis conturile cu Turris Măgurele?
Momentan nu am reziliat contractul, deoarece eu semnasem pe un an cu această echipă, iar ei vor să rupem înțelegerea după nici trei luni. Încă discutăm să găsim o soluție de rupere a contractului pe cale amiabilă. Însă este clar că dragoste cu forța nu se poate și este mai bine să plec, dacă și Erik Lincar își dorește acest lucru.

Se zvonește că Lincar te-a exclus din lot din cauza indisciplinei, așa este?
Cel mai bine este să vorbiți cu Erik Lincar. Eu nu i-am întors niciodată vorba și nu l-am înfruntat în fața colegilor mei pe teren sau în vestiar. Dar, dacă el vrea să plec, atunci voi pleca. Dar trebuie să vedem cum rupem contractul, că eu semnasem cu ei pe un an.

Ar fi vrut să joace la „FC U” Craiova pentru un meci FCU – CSU

Înainte să semnezi cu Turris ai avut ofertă și de la „FC U” Craiova?
Da! Am discutat cu Eugen Trică și cu domnul Adrian Mititelu, dar cred că nu am înțeles eu bine ce mi-a spus domnul Mititelu și în cele din urmă am decis să semnez cu Turris.

Nu ți s-a părut tentant proiectul celor de la FC U?
Nu este vorba de acest lucru. Însă cred că trebuia să stau să analizez mai bine discuția pe care am avut-o cu domnul Mititelu. Cred că a fost o neînțelegere. Mi-ar fi plăcut să joc la această echipă, deoarece aș fi vrut să joc într-un meci FCU – CSU. O puteam face prin Cupa României. Cred că se „rupea” stadionul. Și acum observ că FCU are mulți suporteri, iar eu cred că echipa poate să promoveze în Liga 2. Telefonul îl am deschis în continuare. Am oferte și din Malaezia, însă mai întâi trebuie să reziliez contractul cu Turris.

Regreți că ai semnat cu echipa din Turnu Măgurele?
În viață nu ai timp de regrete, iar dacă am ales să semnez cu Măgurele în vară, atunci înseamnă că așa am gândit și aia era soluția cea mai bună pentru mine.

Din Liga 1 cine ți dorești să câștige campionatul?
Evident că CFR Cluj, iar eu cred că mai puteam să fac față și la CFR, dar Dan Petrescu a fost un bărbat adevărat și mi-a spus în față cum vede el lucrurile în atac. Așa că am luat hotărârea să plec. Îmi pare rău că nu mai este la echipă Țucudean, dar o să vedeți voi că și Traore o să își revină la forma pe care o avea în trecut. Eu îl cunosc bine de tot. CFR Cluj o să câștige la pas acest campionat. Nu am nicio emoție.


 

„Se pare că au fost unele acte de indisciplină. Eu, de când am venit la Turnu, de anul trecut, am impus un cod al eticii, să zic așa, și nu accept niciun fel de evadări sau deraieri de la acest cod”, spunea despre Bud antrenorul Erik Lincar, pentru gsp.ro, la finalul meciului în care Turris-Oltul câștiga cu 2-1 meciul cu SC Popești Leordeni și obținea calificarea în 16-imilei Cupei României.

6 meciuri, dintre care în patru a fost utilizat ca titular, și 1 gol sunt realizările lui Cristian Bud în acest sezon pentru Turris-Oltul, în șase etape desfășurate până acum în Liga 2. Atacantul a privit din tribună meciul de la Popești Leordeni și n-a prins lotul nici cu CSM Reșița (1-1) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2-0).

„Eu respect decizia antrenorului și mă voi conforma ei. Consider în continuare că este unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Nu consider că abaterile au fost atât de mari încât să fiu exclus din lot, spunea Cristi Bud, pentru Liga2.ProSport.ro, imadiat după ce afla decizia lui Erik Lincar de a-l exclude din lot.

După ce l-a exclus din lot, Turris-Oltul l-a adus în locul lui Cristi Bud pe Sergiu Negruț, și el fost jucător la CFR Cluj.

Articol scris de Daniel VLAD
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă