Înfrângerea de la Balotești s-a lăsat cu represalii pentru fotbaliștii Forestei. Perjă: „Nu e normal să ne bată toate comunele. Suntem jalnici”. Popovici are sprijinul conducerii

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 12:31 Campionat

După un început modest de sezon de primăvară, în care Foresta n-a reușit să adune decât un singur punct din duelurile cu ASU Politehnica Timișoara și CS Balotești, două formații situate în subsolul clasamentului, conducerea grupării sucevene consideră că a venit momentul să pună piciorul în prag.

Directorul sportiv Dănuț Perjă a transmis că e nemulțumit de atitudinea jucătorilor Forestei, atât din afara terenului, cât și din meciuri, astfel că acestora li s-a suspendat plata salariilor și a primelor de joc. În plus, se vor aplica amenzi și excluderi din lot, dar se poate ajunge până la rezilierea contractului.

„Sunt nemulțumit nu doar de comportamentul din timpul jocului al fotbaliștilor, ci și de atitudinea lor din afara terenului. Le transmit pe această cale că trebuie să se trezească la realitate cât mai curând și aștept o reacție pozitivă din partea lor după aceste critici. Până atunci, am decis să suspendăm plata salariilor și a primelor de joc. Cred că jucătorii noștri trebuie să dovedească pe teren și prin rezultate că-și merită banii cu care sunt retribuiți. Împreună cu autoritățile locale facem eforturi uriașe pentru a asigura viața de zi cu zi a acestei echipe, iar ei trebuie să înțeleagă că nu au numai drepturi, ci și obligații. Ne dăm peste cap să atragem oameni cu bani care să se alăture proiectului nostru, însă acest lucru devine aproape imposibil dacă rezultatele echipei nu ne ajută în nici un fel”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, Perjă.

Oficialul Forestei a mărturisit că din acest moment se va aplica la sânge tot ce prevede Regulamentul de Ordine Interioară. „Cine nu respectă cu strictețe ceea ce scrie acolo va fi într-o primă fază amendat, putându-se ajunge până la excluderea din lot pentru abateri repetate. Dacă însă vreun jucător se simte deranjat de aceste declarații și crede că greșesc prin formularea acestor critici, îl aștept la birou pentru discuții și pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Am sperat că vom face o pregătire de iarnă bună, lucru care ne-a lipsit astă vară, iar rezultatele se vor încadra pe o pantă pozitivă. Am pretenții de la acest grup de jucători, mai ales că mulți dintre ei au experiență la nivelul primelor două eșaloane și sunt plătiți destul de bine. Foresta are un bazin important de suporteri și cred că este de datoria noastră să oferim acestor oameni bucuria unui fotbal de calitate și rezultate decente”, a precizat Dănuț Perjă.

În final, oficialul grupării sucevene a anunțat că antrenorul Cristi Popovici va beneficia în continuare de suportul conducerii clubului. „Pe această cale, îl asigurăm pe Cristi Popovici de tot sprijinul nostru. Pentru că are putere deplină asupra vestiarului, am vrea să-l vedem mult mai strict în relația cu jucătorii, astfel încât disciplina în cadrul lotului să fie una desăvârșită, propice performanței”, a încheiat Perjă.

Înfrângere cu goluri rezultate din faze pornite din auturi

După remiza de pe teren propriu din prima etapă desfășurată în acest an, 2-2 cu ASU Poli, sâmbătă, Foresta a pierdut cu 0-2 la CS Balotești, o echipă care se luptă pentru evitarea ultimei poziții retrogradabile.

În meciul din Ilfov ce a contat pentru etapa a 23-a a Ligii 2, jucătorii Forestei s-au întrecut în ocazii clare de gol, însă nu au punctat nici măcar o dată. În partea secundă a jocului, sucevenii au încasat două goluri relativ asemănătoare, pornite din aruncări de la margine. La primul, Nica a preluat, și-a întors un adversar, a centrat în careu, acolo de unde Claudiu Herea (61′) a înscris cu un șut violent, iar la al doilea Marian Neagu (90′) a driblat și a șutat în diagonală, lângă bară, în dreapta lui Niga.

„CS Balotești e o echipă care n-are voie să te bată nici dacă ajungi direct la meci. Atitudinea lasă de dorit. Cei care nu dau totul pentru această echipă, indiferent că sunt suceveni sau din altă parte, vor juca la echipa a doua. Se schimbă foaia la Foresta. Nu e normal să fim pe acest loc în clasament și să ne bată toate comunele. Suntem jalnici. Ar fi timpul ca jucătorii să se trezească pentru că nu mai știu de când n-am câștigat un meci. În locul unui comportament exemplar, unii au abateri de amatori. Au și obligații, nu numai drepturi. Fac un apel către jucători, ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să-și schimbe atitudinea. Bisericuțele din vestiar nu sunt în regulă. Cei care cred că pot da afară un antrenor, se înșeală. Nu pot decide jucătorii cum se conduce un club. Mai bine promovăm juniori și obținem aceleași rezultate”, a mai spus Dănuț Perjă.

CS BALOTEȘTI – FORESTA SUCEAVA    2-0
Cl. Herea 61′, M. Neagu 90′

Fulga – N. Filip, Marciuc, Flămânzeanu, C-tin. Dedu – P. Ioniță (Andr. Răuță 86′), L. Ion (cpt.), Val. Andrei (M. Neagu 81′), A. Gojnea – Cl. Herea, Eug. Nica (Dobra 77′)
Rezerve neutilizate: Iordan – Rontea, Mirescu, Dicu
Antrenor: Augustin Călin

Niga – Mihălăchioaie, D. Lung (cpt.), A. Mutu, Drugă – Cerlincă, Asanache (Dănilă 78′), Dumitriu (Vl. Stănescu 73′), Căinari – Bg. Rusu, Vraciu (Semeghin 80′)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – C. Buziuc, Aeroaiei, D. Bălan
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Comunal (Balotești); Spectatori: 700; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă