Înfrângerea cu Rapid, a doua înregistrată în acest sezon de UTA. Laszlo Balint: „Am avut jucători care au fost apăsați de această atmosferă, timorați și de importanța jocului”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 18:27 Campionat

Cel puțin în meciurile din deplasare, UTA s-a clătinat în ultima lună, însă n-a piedut nici la Turnu Măgurele (1-1 cu Turris), nici la Cluj Napoca (1-1 cu „U” Cluj), Pitești (0-0 cu Argeș) sau București (1-1 cu Metaloglobus). A obținut doar remize, însă, astăzi, cu Rapid a clacat, cedând cu 2-0 după o prestație modestă, poate cea mai slabă din acest sezon. Oboseala acumulată din cauza programului cu meciuri programate din trei în trei zile, fiindcă șefii clubului au tot amânat jocuri în acest sezon imediat cum au avut doi fotbaliști convocați la naționale, s-a resimțit în special în fața uneia dintre rivalele în lupta pentru promovare.

Giuleștenii i-au învins pe arădeni cu două goluri create sau transformate de doi foști jucători ai echipei UTA. Amir Jorza a pasat la golul lui Sandro Djuric, iar Cătălin Hlistei a înscris și el în fața „Bătrânei Doamne”. Pentru UTA, în Regie, au avut ocazii doar Miculescu (1) și Buhăcianu (43), dar ar fi meritat și un penalty în prelungiri, când Iacob (90+2) i-a dat peste picior lui Miculescu, fază neobservată de arbitri.

Laszlo Balint: „Au demonstrat că au fost mai buni astăzi”

La final, antrenorul Laszlo Balint a transmis că a simți că unii dintre jucătorii săi au fost timorați de atmosfera creată de fanii giuleșteni, s-a plâns de accidentări și de imprivizațiile pe care a trebuit să le facă, dar a recunoscut că rapidiștii au fost mai buni astăzi.

„Am pierdut un joc din care speram să obținem mai mult. Am început greu meciul, din păcate am avut jucători care au fost apăsați de această atmosferă, au fost puțin timorați și de importanța unui astfel de joc. Nu e nici un fel de problemă, mergem mai departe. Trebuie să învățăm cu toții, dar în special jucătorii tineri, căci pentru a face pași către un nivel important trebuie să fii bun sau foarte bun în astfel de meciuri. Eu le mulțumesc băieților că au făcut un efort foarte mare, au fost mulți jucători care au strâns din dinți. În minutul 10, 12, am fost obligat să fac o modificare și aproape tot meciul am jucat cu o improvizație ca fundaș stânga, Bustea. În a doua repriză, am jucat ceva mai bine, am pasat, am avut o dominare, dar – cumva – sterilă. Am avut câteva situații de contraatac pe care nu am reușit să le interpretăm într-un mod eficient. Cei de la Rapid au fost mult mai determinați, îi felicit pe această cale, au demonstrat că au fost mai buni astăzi. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a obține cât mai multe puncte din meciurile care au rămas până la finalul acestui sezon de toamnă”, a spus Laszlo Balint la flash-interviu.

„Pentru a rămâne lideri până la final avem nevoie de energie în primul rând”

Întrebat dacă Rapid este principalul rival la promovare al echipei sale, Balint a răspuns: „Rapidul are forță, are jucători cu calitate individuală foarte bună, care pot dezechilibra foarte ușor în treimea adversă. Dar, mai sunt foarte multe meciuri până la finalul campionatului, nu se poate spune care sunt principalele favorite. În ceea ce ne privește, pentru a rămâne lideri până la final avem nevoie de energie în primul rând, pentru că meciurile vin unul după celălalt.”

Continuă meciurile din trei în trei zile

UTA revine la Arad cu doar un punct din cele două meciuri desfășurate în ultimele zile la București, 1-1 cu Metaloglobus și 0-2 cu Rapid. Arădenii vor întâlni duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, o altă formație clasată în prima jumătate a Ligii 2, pe Farul. Apoi urmează altă restanță, acasă cu Chiajna.

„Venim după două deplasări în care am luat doar un punct. Acum avem două meciuri acasă, pe sintetic, rămâne de văzut cum ne recâștigăm energiile pentru aceste două partide. Astăzi, pe lângă Andrei Rus, care a ieșit accidentat, și Romario Moise a tras de el și am fost obligat să îl schimb. Nu știu dacă va fi apt pentru meciul de duminică. Încercăm să găsim soluții pentru că ne așteaptă un meci dificil cu Farul, care va veni după 10 zile în care nu a jucat, în timp ce noi jucăm după aceste deplasări extrem de grele care ne-au consumat foarte mult, atât fizic cât și mental”, a mai spus Laszlo Balint după jocul cu UTA.

Pentru arădeni, înfrângerea cu Rapid a fost al doilea eșec înregistrat în acest sezon, după 1-2 la Timișoara cu Ripensia, dar și al doilea joc în care nu dă gol.

UTA se menține pe primul loc în Liga 2, cu 32 de puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 18 etape, având doar un punct în fața celor de la CS Mioveni și Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Eduard VÎNĂ‚TORU, Alexandra PANDREA și George FILIP / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă