Înfrângerea care o ține departe de locurile fruntașe pe Energeticianul. Clinceniul a câștigat la Petroșani cu un gol marcat în minutul 3

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 10:02 Campionat

Meci care nu a rupt gura târgului la Petroșani, sâmbătă, în etapa a 14-a a Ligii 2, chiar dacă Energeticianul întâlnea o altă echipă cu pretenții la promovare și care nu demult a fost liderul campionatului. Academica Clinceni chiar a revenit, cel puțin pentru o zi, pe prima poziție după victoria scurtă, cu 1-0, cu gol marcat încă din minutul 3, în fața formației din Valea Jiului.

Jocul, unul nu foarte spectaculos și cu multe greșeli individuale, a început bine pentru ilfoveni, care au deschis scorul încă din minutul 3, lucru ce i-a demoralizat pe jucătorii lui Bogdan Andone. Nici bine nu s-au așezat în pozițiile indicate de antrenori, că la o fază de contraatac rapid a Clinceniului, Horșia a centrat de pe partea dreaptă, iar Ciprian Gliga (3) a înscris din 4 metri, la colțul scurt.

Fără Neagu, accidentat, Cioiu, Drugă sau Ninu, lăsați în afara lotului, jucătorii lui Andone au început să strângă rândurile și să iasă la atac. Neacșa (13) a centrat dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, însă ilfovenii n-au avut deloc emoții în a respinge din careu. Un minut mai târziu, Vâlceanu a reținut, la rândul său, fără probleme, șutul destul de slab al lui Vlad Rusu, de la 20 de metri. Golgheterul Energeticianului a revenit pe teren după o perioadă de accidentare, la fel întâmplându-se și cu Viorel Nicoară.

Apoi a venit cea mai mare ocazie de egalare a Energeticianului. Neașca (16) a prins un șut bun de la 18 metri, însă a nimerit doar transversala. Stoenac (26) a fost și el aproape de gol, însă mingea trimisă de la 21 de metri a fost prinsă în cele din urmă de Vâlceanu, care s-a precipitat și era să o scape în propria poartă.

Partea a doua a jocului a început cu câte o schimbare făcută de fiecare antrenor, ilfovenii optând să-l înlocuiască tocmai pe marcatorul unicului gol al meciului. Iar primul care putea pune în pericol poarta adversă a fost același Stoenac (48), scapat, de această dată, singur cu Vâlceanu, însă s-a încurcat și a pierdut obiectul muncii. Ulterior, Rusu (56) a trimis cu capul din 6 metri, după o centrare a lui Tudorache, însă portarul a reținut.

Gest nesportiv sancționat cu eliminare

Șansele egalării s-au redus simțitor din minutul 69. Atunci, fundașul Cosmin Achim a văzut direct cartonașul roșu după un fault făcut fără minge. Șicanat de jucătorul Robert Ion, Achim a răspuns nesportiv și l-a lovit cu piciorul pe atacantul advers, care a și căzut la pământ pentru a atrage atenția asupra incidentului.

Jucătorul adus de la Voluntari a primit direct cartonașul roșu și, pe lângă furia suporterilor, și-a atras și mânia oficialilor Energeticianului, care nu au înțeles gestul său.

Până la final, s-au mai consumat încă două ocazii mari de gol. În minutul 75, Rusu a trimis de puțin pe lângă poartă, iar la ultima fază a timpului regulamentar, Horșia (90) a fost aproape să-l învingă pe Miron, însă goalkeeperul a respins în corner.

Astfel, Academica Clinceni a obținut toate punctele puse în joc cu golul reușit în minutul 3 și a urcat din nou, pentru o zi, pe prima poziție în Liga 2, unde nu va sta, fiindcă indiferent de rezultatul înregistrat în jocul de astăzi dintre Chindia și Snagov va fi depășită. De partea cealaltă, Energeticianul a rămas cu 21 de puncte și a căzut pe locul 10. În etapa următoare, echipa de la Petroșani va juca la Sportul Snagov, iar Clinceniul va primi vizita celor de la ASU Politehnica. Ambele partide au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Prima înfrângere cu Bogdan Andone antrenor

Pentru Energeticianul, eșecul cu Academica Clinceni (0-1) a fost primul de când a fost preluată de antrenorul Bogdan Andone. Până acum, sub conducerea acestuia, se obținuseră două egaluri în deplasări, 1-1 cu Ripensia și 1-1 cu UTA, și o victorie pe teren propriu, 3-0 cu ACS Poli.

Totodată, a fost a cincea înfrângere înregistrată în acest sezon și a doua pe teren propriu, după acel umilitor 0-3 cu Petrolul.

Energeticianul e la al patrulea antrenor în acest sezon, după ce a început cu Cristian Dulca, l-a avut interimar pe George Zima și Marin Tudorache a stat pe bancă doar două jocuri. Andone are până acum patru meciuri conduce de pe bancă.

ENERGETICIANUL – ACADEMICA CLINCENI    0-1
Ciprian Gliga 3′

Bg. Miron – Tomozei, C. Achim, D. Lung (cpt.), Andr. Dragu (Leasă 46′) – R. Enache, Stoenac (C. Ionică 67′) – Al. Neacșa (V. Nicoară 54′), Vl. Tudorache, Laur. Manole – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Marinoiu – M. Ioniță, Gîrbiță, C. Cristea
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Cosmin Achim 69′ (roșu direct)

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – Vas. Olariu (Găină 88′), Bg. Barbu – Gliga (C. Gheorghe 46′), Rob. Ion (Nicola 76′), Horșia – Șut
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Pațurcă, Mih. Șandru, Dogaru
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 10:02 Campionat
Pe aceeași temă