INCREDIBIL | Decizie șocantă luată de Alexandru Tudor. Fostul arbitru și-a ales un loc ciudat pentru a urmări un meci la care a fost delegat ca observator. FOTO | Jandarmii au intervenit

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 18:54 Campionat

Retras din arbitraj anul trecut și devenit între timp observator federal, Alexandru Tudor (47 de ani) a surprins în ultima perioadă cu deciziile pe care le-a luat în plan personal. Fostul arbitru FIFA timp de 15 ani, între 2001 și 2016, s-a înclinat foarte mult de biserică, doarme în mânăstiri sau și-a lăsat barbă după un pelerinaj făcut în Orientul Apropiat. La ultimul meci delegat ca observator, Tudor a luat o decizie care i-a pus într-o situație dificilă pe jandarmi.

Sâmbăta trecută, bucureșteanul s-a gândit că cel mai bine ar fi să urmărească evoluția arbitrilor meciului dintre Energeticianul și Sportul Snagov pe de acoperișul tribunei oficiale a stadionului Jiul din Petroșani.

Zis și făcut. Fără să anunțe pe nimeni, Alexandru Tudor a fost dat dispărut pentru câteva minute în timpul meciul din etapa a 34-a a Ligii 2, însă a fost  identificat în cele din urmă pe copertina arenei din Valea Jiului. De acolo a urmărit jocul până când jandarmii s-au sesizat și i-au cerut să coboare.

Copertina stadionului nu mai este una tocmai solidă, așa că prezența lui în acel loc putea reprezenta un pericol. În cele din urmă, după insistențele jandarmilor, fostul arbitru a coborât și a urmărit meciul din tribună.

Întrebat la finalul partidei de la Petroșani de prestația arbitrilor și de hențul clar făcut de oaspeți în propriul careu, Tudor a driblat răspunsul și s-a scuzat că nu are voie să-și dea cu părerea.

Cel poreclit „Brad Pitt” are nu mai putin de 381 de partide și 21 de sezoane în „palmares” în Liga 1, primul său meci din carieră fiind U Craiova – U Cluj (4-1), pe 15 mai 1999. Pe 14 decembrie 2018, Alexandru Tudor a condus ultimul meci în carieră, Concordia Chiajna – Poli Iași (3-6).

Meciul dintre Energeticianul și Sportul Snagov, desfășurat pe stadionul Jiul din Petroșani, pe 11 mai 2019, și încheiat cu scor egal, 3-3, a fost arbitrat de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alexandru Filip (Timișoara). Rezervă este Claudiu Gaitin (Timișoara), în timp ce observatori au fost delegați Alexandru Tudor (București) și Antonie Burtea (Reșița).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă