Greu, dar meritat! Ripensia a stricat invincibilitatea „Bătrânei Doamne”, pe o arenă Electrica neîncăpătoare. UTA a încasat primele goluri și a pierdut primele puncte

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 15:33 Campionat

Ripensia Timișoara a câștigat, sâmbătă, în etapa a 4-a a Ligii 2, cu 2-1 meciul cu UTA, după ce arădenii au condus o bună parte a reprizei secunde. Trupa lui Alexandru Pelici a demonstrat că este capabilă de orice rezultat în acest sezon, de data aceasta cu o surpriză plăcută, la un meci la care s-a stat și pe scările tribunei acoperită a arenei Electrica.
UTA a arătat că mai are mult până departe și nu e deloc sigură de promovare, obiectiv pe care se ferește să-l pronunțe, cu încă destule sincope în joc, de care, de data aceasta, adversarul a și putut profita.
„Bătrâna Doamnă” și-a pierdut invincibilitatea și a încasat primele goluri în acest sezon, după ce în precedentele trei jocuri câștigase doar cu 3-0.


Prima repriză a meciului desfășurat la Timișoara nu a fost deloc grozavă pentru ambele formații, cu puține ocazii și un joc mai mult departe de careuri. În minutul 8, Ripensia a ratat șansa să scrie o istorie probabil totală diferită a meciului. Zaluschi a centrat perfect de pe dreapta lui Staicu, care, din 2 metri în fața bării a doua, nu a fost în stare să bage mingea în poartă. Arădenii au avut nevoie de 20 de minute pentru o ocazie bună, după o centrare a lui Ursu, însă Diego Lorenzi a reluat în bara laterală.

UTA părea că a marcat exact în momentul propice

Jocul în rest a fost destul de anost, animat mai degrabă de mesajul galeriei arădene pentru alpinistul decedat Zsolt Torok: „Îmi era atât de frică de moarte, încât m-am apucat de alpinism ca s-o înving”. Bannerul arădenilor a adus liniște pe Electrica, apoi întreg publicul prezent la stadion a început să aplaude.

Fazele bine gândite de Zaluschi nu au fost valorificate de colegi, după ce nici Apro nu a putut șuta sănătos la poartă. Elevi lui Laszlo Balint au reușit însă să marcheze chiar înainte de pauză, în cel mai prielnic moment psihologic. Timișoreanul David Miculescu i-a trimis lui Buhăcianu, care a centrat la Octavian Ursu (45+2), iar acesta, din 16 metri, a tras în plasa porții.

Arădenii, în corzi mai tot timpul în repriza secundă

La pauză, Pelici l-a schimbat pe Staicu, iar în locul său a intrat Voinea. Nu au lipsit nici momentele cu reproșuri pentru arbitrul Marius Chiorean. În minutul 54, Popovici și-a fructificat viteza și a scăpat spre poartă, dar a solicitat penalty pentru că a fost oprit de Iacob în careu. S-a ales doar cu un galben pentru simulare. În ceea ce-l privește pe portarul gazdelor, Păduraru, a parat un șut bun al lui Lorenzi, ultima ocazie a arădenilor, care nu au mai jucat mare lucru în ultima jumătate de oră.

Până la urmă, în minutul 64, Popovici a obținut un penalty, după ce Stancu, omul care l-a ținut, a făcut henț. Căpitanul Călin Toma a tras însă incredibil de slab, pe jos, iar Iacob a apărat. Ripensia a mai ratat monumental prin Voinea și Zaluschi, pe un fond de cădere în joc al oaspeților. Bănățenii au rezolvat meciul în doar șase minute, pe final de partidă. Mai întâi, dintr-o centrare a lui Zaluschi, Albert Voinea a marcat cu capul în minutul 87. Fotescu a scos un penalty în prelungiri, iar Adrian Zaluschi (90+3) a marcat sigur, spre deliciul spectatorilor.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UTA ARAD       2-1
Albert Voinea 87′, Adrian Zaluschi 90+3′ – penalty / Octavian Ursu 45+2′

Păduraru – C. Lungu, Apro (Stoi 72′), Hecsko, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Tudorache – Al. Popovici (M. Fotescu 79′), Zaluschi, Chera – M. Staicu (Alb. Voinea 46′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Al. Neagu, Vasluian, Monea
Antrenor: Alexandru Pelici

Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Miculescu (Al. Ioniță 90′), Hrezdac, Lorenzi, Oct. Ursu (Oroian 83′) – Cip. Rus (cpt.)(Bustea 74′), Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Rz. Ivan, Dam. Isac, Șeroni
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 2.000; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reșița); Observatori: Florin Hîncu (Brașov) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cu 6 puncte, Ripensia a urcat pe locul 9. Marți va juca în Cupă, la Voința Lupac, iar sâmbătă pe terenul Dunării Călărași. UTA a căzut pe locul 3, cu 9 puncte, iar în Cupă va juca marți, la Șoimii Lipova. În campionat, are meci cu Sportul Snagov, tot sâmbătă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă