Grădinariu jonglează cu imaginea clubului UTA. Oficialul a explicat cum a ajuns „Bătrâna Doamnă” să nu fie programată în campionat. „Avem acest drept. Arbitrii nu au lucrat pentru bani”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 19:48 Campionat
Grădinariu jonglează cu imaginea clubului UTA.** Oficialul a explicat cum a ajuns

La mijlocul săptămânii, după ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, UTA a fost pentru câteva ore neprogramată în campionat. Gruparea arădeană a trăit rușinea după ce directorul general al clubului, Codru Grădinariu, a decis, împreună că ceilalți conducători, să nu mai plătească brigada de arbitri la finalul meciului, ci să le trimită banii prin plic, în zilele următoare.

Nemulțumiți de arbitrajul lui Denis Haidiner (Hunedoara) din meciul de sâmbătă trecută cu ASA Târgu Mureș, joc pierdut pe teren propriu cu 1-2, utiștii le-au comunicat arbitrilor că nu-și vor vedea imediat banii, deoarece „nu au lucrat pentru ei”. Cum arbitrii au scris acest lucru în raport, comisia federală a luat act de ea și nu a programat UTA în campionat, pentru meciul de sâmbătă cu Dacia Unirea Brăila. Situația a fost rezolvată în cele din urmă, asta după ce arădenii au arătat dovada plății, însă „Bătrâna Doamnă” a rămas cu pata rușinii neprogramării în campionat chiar și pentru câteva ore.

Codru Grădinariu a explicat pentru Sport Arad ceea ce s-a întâmplat la finalul meciului cu ASA Târgu Mureș. „Ca de fiecare dată, de ani de zile de când sunt la UTA, după meci, merg la arbitri să îi salut. Sâmbătă, ei m-au chemat să le achit baremul, m-am dus și le-am spus că dintr-un meci foarte ușor, au făcut un meci foarte greu și că o să fie plătiți, dar nu își vor primi banii pe loc. Avem acest drept și le-am comunicat că le dăm banii prin poștă, să meargă la poștă după ei, adică să lucreze puțin pentru banii ăștia, pentru că nu au lucrat pentru ei. Asta am și făcut, banii au fost trimiși prin poștă, este un termen legal de plată, l-am respectat. Nu am făcut aceste lucruri în nume propriu, ci ca reprezentant al clubului pe care îl apăr. Deci clubul a luat decizia să plătească baremele prin poștă”, a spus directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Pe lângă rușinea neprogramării în campionat pentru câteva ore, UTA a primit și o amendă de 1.400 de lei.

Același Grădinariu a explicat și de ce a fost citat la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în ședința de săptămâna următoare. „Dacă te lupți pentru echipa ta, poți să fi chemat de mii de ori la Comisie, e ceva natural să fii chemat. Nu am lezat pe nimeni, eu consider că arbitrii, prin modul lor de arbitraj, ne-au lezat pe noi. Eu nu fac scandal, eu aduc argumente. Contraargumentul centralului ar fi fost prestația din teren, care a fost penibilă. Eu nu înjur, nu am spus altceva arbitrilor. În raportul de joc nu scrie nici un cuvânt că aș fi spus eu ceva urât. Nu are legătură chemarea mea la comisie cu faptul că eu le-am imputat verbal ceva arbitrilor”, a spus oficialul clubului UTA pentru Sport Arad.

Cum neprogramarea în campionat a fost anulată, UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Brăila, cu Dacia Unirea, o echipă care are un punct mai puțin decât ea în clasament. Cele două cluburi sunt primele de deasupra liniei retrogradării. La Brăila, UTA va fi arbitrată de centralul Marius Chițu (Târgoviște) și de asistenți Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 19:48 Campionat
Pe aceeași temă