Gol de trei puncte! Unirea, pusă la colț de Croitoru

Marius ANGHEL 21 Oct. 2012, 19:02 Campionat

FC Botoșani a învins la limita formația antrenată de Marian Duna, Unirea Slobozia, unicul gol al partidei din etapa a VIII-a venind dintr-o lovitură liberă executată perfect de unul dintre „veteranii” echipei moldovene, Marius Croitoru.

Partida de sâmbătă n-a fost una care să încânte spectatorii prezenți la stadion, fotbalul în adevăratul sens al cuvântului lipsind cu desăvârșire. Mingea s-a plimbat mult timp la centrul terenului, gazdele impunându-și cu greu jocul. Rareori, trupa lui Popovici a penetrat apărarea slobozenilor. Prima data s-a întâmplat în minutul 19, când centrarea lui Mbella a fost reluată cu capul de Vraciu, dar goalkeeper-ul oaspeților a reușit să respingă în corner.

După reluarea jocului, Unirea a avut prima mare ocazie de gol prin Rosi, însă șutul la colțul scurt a fost respins de Stamatin (57). Tehnicianul Botoșaniului a dar în acest meci dovadă de noroc, dubla sa schimbare din minutul 60 având să decidă mai apoi și soarta partidei de pe „Municipal”. La 4 minute de la intrarea sa, Croitoru a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea scuturând plasa porții lui Dobre în uralele publicului botoșănean.

După acest gol, gazdele ar fi putut să-și mărească avantajul pe tabela de marcat, însă nu primesc două lovituri de pedeapsă: mai întâi Soare l-a îmbrâncit în careu pe Boghian, iar centralul a făcut semn că jocul poate să continue (75), iar duelulul dintre Boghian și Soare din minutul 81, când moldoveanul este tras de tricou, însă, nici de aceasta dată, „fluierașul” n-a dictat punctul cu var.

Finalul partidei i-a găsit pe „roș-alb-albaștrii” rămași în 10 jucători după ce Dinu a oprit neregulamentar un adversar și a căpătat cel de-al doilea cartonaș galben fiind eliminat (93).

Articol și foto de Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 21 Oct. 2012, 19:02 Campionat
Pe aceeași temă