Goga, „motorul” Universității către Liga 1. Mijlocașul cu nouă goluri marcate în ultimele cinci meciuri abia așteaptă derby-ul cu liderul Clinceni: „Va fi decisiv. Mergem să câștigăm”

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 15:19 Campionat

„U” Cluj a câștigat fără problemele, scor 3-0, și meciul retur cu UTA, după ce în tur se impusese cu 4-0 la Arad. Dorin Goga (9′, 62′), cu o dublă, și reușita lui George Florescu (90+4′), după ce Goga i-a pasat din penalty în loc să tragă, au marcat pentru clujeni și au adus victoria care îi apropie la cinci puncte de liderul Academica Clinceni, care sâmbătă a remizat in extremis în meciul de la Timișoara, cu ASU Politehnica (scor 2-2).

Dorin Goga e motorul echipei în special în acest final de sezon. Aproape ajuns la 35 de ani, pe care îi împlinește pe 2 iulie, mijlocașul a înscris 17 de goluri în acest sezon, noua dintre ele fiind reușite în ultimele cinci meciuri jucate.

La finalul partidei, Goga, al doilea golgheter al Universității, după Cristian Gavra (21 de goluri), a transmis că echipa are nevoie de liniște pentru a-și îndeplini obiectivul. „E un rezultat bun, un rezultat așteptat, dar mai important este cum a arătat echipa. Contează să fim un grup omogen, să avem liniște, iar atunci vor veni și rezultatele dorite. Ne-a lipsit puțin liniștea, de asta nu am avut continuitate, dar acum încercăm să ne liniștim toți, de la prima persoană din club până la ultima și să dăm totul pe teren și la final vom vedea unde suntem și ce va urma. De când am venit la echipă, în Liga a 4-a, s-au făcut planuri. Acum e momentul să luăm fiecare meci în parte”, a spus Goga.

Experimentatul mijlocaș e deja cu gândul la următorul meci, chiar contra liderului, pe care, dacă îl va învinge, se va apropia la două puncte de acesta, iar în ultimele trei etape speră să îl depășească.

„Avem șansa noastră la promovare și cred că următorul meci (n.r. – cu liderul Academica Clinceni) va fi decisiv. Ne concentrăm asupra acestei partide, mergem să câștigăm și, dacă o vom face, atunci vom discuta și vom vedea ce va fi. Suporterii au fost tot timpul lângă noi. Au fost unele momente în care au fost supărați, și noi am fost supărați, dar ăsta este fotbalul, nu putem câștiga toate meciurile, dar, indiferent ce rezultat e, important este să arătăm bine pe teren și nu ne va reproșa nimeni nimic”, crede Dorin Goga.

Acesta a explicat și faza de la ultimul gol, în care a preferat să paseze la penalty în loc că tragă pe poartă: „La faza penalty-ului a fost o decizie spontană. Am mai făcut ceva asemănător, în Liga a 4-a, în Cupă, cu Gabriel Giurgiu”.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, „U” Cluj se află pe locul 3, cu 72 de puncte, la cinci lungimi în spatele liderului Academica Clinceni (77) și patru de Chindia (76). „Șepcile roșii” mai au de disputat meciuri cu Academica Clinceni (d), Sportul Snagov (a), CS Balotești (d) și Pandurii Târgu Jiu (a).

Foto: fb FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă