Gloria, făcută KO la Pitești. Viorel Ion: „S-au impus când n-am mai putut noi să stăm în picioare. Diferența a fost exagerată”

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 16:50 Campionat

Gloria Buzău nu și-a pus prea multe speranțe în meciul de miercuri, de la Pitești, din etapa a 9-a a play-off-ului Seriei I a Ligii 2, dovadă că antrenorul Viorel Ion a înclinat până la urmă spre varianta B, de a folosi mai mulți jucători cu minute mai puține pe teren până acum – Amet, Ghinea, Agache, Koprindzhiyski și Drăguț. A fost păstrată doar o „coloană vertebrală” – Stoicescu, Vlaicu, Marcu, Cl. Dumitrescu, Dedu, și în ideea de a nu zdruncina de tot echipa.

Resimțindu-se și după un drum obositor cu autocarul, din motive economice deplasarea spre Pitești fiind efectuată chiar în ziua jocului, buzoienilor le-a lipsit prospețimea la început, iar gazdele au controlat prima repriză, când Stoicescu a avut serios de muncă. În două faze identice (6, 20), a fost nevoit să iasă mult în afara careului pentru a-l împiedica pe Pătulea, scăpat singur, salvând între timp, in extremis, și la șutul din apropiere al lui Vali Munteanu (12).

Logic, presiunea constantă a piteștenilor a avut efect până la urmă, iar „dubla” rapidă a lui Pătulea (30, 35), a făcut diferența până la pauză.

Gloria a arătat mult mai bine la reluare, când jocul s-a desfășurat cu precădere în zona neutră dintre cele două careuri. Abia în minutul 69 gazdele au apărut periculos la poarta lui Stoicescu, însă Cristi a salvat la șutul lui Munteanu. Mai mult, speranțele au început să-și facă loc în tabăra oaspeților după ce Dedu a trimis imparabil în plasă, diagonală din marginea careului, la viclu, bară-gol (71): 2-1!

Dar totul se va nărui foarte repede, în doar 10 minute, ultimele, de veritabil coșmar. După ce Vezan a nimerit bara cu un șut de la 17 metri, Vențer a trimis în plasă de la 7-8 metri (83): 3-1! Gloria s-a prăbușit definitiv, iar noul intrat Sorin Chițu a făcut ravagii: 4-1, voleu din 6 metri (84) și 5-1, „cap” din 6 metri (90+1).

Debutul lui Bogdan Bălan în acest campionat și eliminarea lui Ghinea pentru cumul de „galbene” au mai fost de reținut dintr-o partidă care, în afara scorului, nu aduce Gloriei niciun prejudiciu. O victorie sâmbătă, cu Suceava, în Crâng, înseamnă automat locul 3 la final, obiectiv bifat.

Viorel Ion: „Meci echilibrat cât am putut să stăm în picioare. Ne-au terminat pe contraatac!”

Viorel Ion a fost de părere după meciul disputat la Pitești că rezultatul a fost exagerat față de felul în care s-a jucat. De fapt, diferența s-a făcut abia în ultimele șase minute, când Academica a înscris de nu mai puțin de trei ori în poarta Gloriei. „Cine n-a văzut meciul, zice că a fost măcel! Dar a fost o partidă echilibrată, în care ei s-au impus decisiv abia în final, adică exact de când n-am mai putut noi să stăm în picioare. Ne-au prins pe câteva contraatacuri și au rezolvat meciul! În plus, trebuie să ținem cont că la noi n-au evoluat titulari incontestabili precum Pălimaru, Dăniță, Ghiță, Nini Popescu sau Burlacu, ori Tigoianu, dar, lăsând la o parte scorul, mă bucur că am putut să dau o șansă și celor care au jucat mai puțin, a intrat și juniorul nostru, Bălan, e un câștig. Și totuși, chiar și așa, felul în care au evoluat băieții care au intrat pe teren a fost remarcat și de foștii jucătorii de la FC Argeș prezenți la joc, cărora nu le venea să creadă că nu este formula de bază pe teren, la cât de bine au jucat. De asta spun încă o dată că diferența a fost exagerată. Plus de asta, Academica a evoluat cu tot ceea ce a avut mai bun, n-au menajat pe nimeni și, dacă vă vine să credeți, au avut promisă și o primă de victorie! La ce jucători și la ce buget au avut, eu nici acum nu realizez cum de au ratat promovarea! Una peste alta însă trebuie să strângem rândurile, să mai facem cu toții un ultim efort, iar sâmbătă să batem Suceava și să terminăm pe locul 3 și să ne îndeplinim obiectivul!”, a declarat Viorel Ion după meciul de la Pitești.

ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI    5
GLORIA BUZĂ‚U            1

Pătulea ”30, ”35, Vențer ”83, S. Chițu ”84, ”90+1 / Mug. Dedu ”71

C. Lungu – Al. David, Fl. Popa (cpt.), Vițelaru, Vențer – Cr. Pușcaș, Val. Munteanu – Ispir, Deletic (A. Radu ”71), Kone (Vezan ”64) – Pătulea (S. Chițu ”80)
Rezerve neutilizate: Boșneag – C-tin. Dedu, A. Nițu, Marciuc
Antrenor: Ciprian Urican

Cr. Stoicescu – F. Amet (Bg. Bălan ”88), Ad. Ghinea, Ct. Vlaicu, S. Agache – G. Marcu (cpt.), Cl. Dumitrescu – Koprindzhiyski, Mug. Dedu, Al. Drăguț (Al. Ioniță ”64) – Răduca
Rezerve neutilizate: D. Sârbu – D. Ghiță, N. Popescu, Bobe, Al. Iordache
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Ad. Ghinea ”90+4 (două galbene)

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 200; Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Petruța Iugulescu (Târgoviște); Jucătorul meciului: Adrian Pătulea.

Sursa: Șansa news
Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 16:50 Campionat
Pe aceeași temă